Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Relativně různorodá kriminálka, která sice možná nezaujme jednoduchým a přehledným dějem, ale rozhodně nadchne kontrastem, který divákovi nabízí. Chvíli vidíme téměř až retro kriminálku plnou drsných poldů "klaďasů" a hned o minutu později vidíme duševně silně chorý pár, vraždící mnohdy slušně brutálním způsobem ženy a malé děti. Lonely Hearts určitě nejsou špatný film. Slušných herců je zde hned několik. Bohužel ale snímek zkrátka nechytne za srdce. Postava Travolty je vyloženě umělá. Jeho citové problémy jsou ve filmu zbytečně zvýrazněné a nevěrohodné. Citová vazba se synem je rovněž špatně vykreslena a nad vraždícím duem taky visí pár otazníků. Není to vyloženě špatný projekt, ale absenci v kinech docela i chápu. Pořád to má blíže k televiznímu počinu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kolikrat uz to tu bylo, nastvanej polda, kterej chce zaporaky dopadnou za kazdou cenu. V tomhle film nijak neprekvapi, je to vicemene standartni pribeh. Nicmene jsou tu jiny kvality, ktery film pozvedaj do nadprumeru. Jednak Travolta tu hraje dost dobre a pak hlavne zaporaci. Leto je takovej uchylacek proplesatelej, ale hlavni hvezda tu je Salma Hayek, jeji zarliva vrazedkyne je naprosto famozni. Ale krome vsech scen s vrahama, ktery jsou hodne zajimavy a obcas i krvavy a par scen s Travoltou nema film vicemene co nabidnout, sice tu je slusna atmosfera, solidni kulisy a slusna hudba, ale to je vicemene ve vsech podobnejch filmech, pokud na to reziser dostal aspon krapet penez. Robinson se ma jeste hodne co ucit, ale i tak se na film docela prijemne kouka. Lepsi 3*. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Takovýhle sviňě by měli trestat jinak než smrtí. Měly by až do smrti dřít za to, co udělali. Já jsem o tomhle případu četl v časopise a některé pasáže byli fakt odporné, když popisovali úmrtí těch nevinných lidí. Ale tenhle film patří do červené barvy. Hayek + Leto považuji za jednu z nejlepších padoušských dvojic. Oni to ztvárnili dokonale. Kdyby mi byli sympatičtí i vyšetřovatelé, což bohužel nebyli, tak by to bylo i za 5*. Travolta, čím je starší tím míň mě baví. Scénář + temně děštivá atmosféra filmu dělali pěknou kulisu v honu za "Vrahy osamělých srdcí", kteří byli odpornější než mnoho jiných záporáků. 80% ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutá noirovka, kterou vede realisticky přirozený Travolta, ubíhá svým klidným tempem s razancí na brutální scény, které byli mistrně vyvedené pro podobný druh filmu. Krve nebylo málo, ale ani hodně a veškeré násilí, kterého na druhou stranu zase nebylo tolik jak asi vyznívá z komentářů, je spíše okrajové a ve většině případů "mimo" scénu, což však ještě více umocňuje takový ten nepříjemný pocit mrazu na zádech. Osobní životy jednotlivých postav však nejsou nijak zajímavé a i když trauma hlavní postavy je z části spjato s první vraždou, není až natolik zabarveno, aby na diváka nějak zapůsobilo, stejně jako scény se synem či Laurou Dern, které jsou trochu zbytečné a přidané spíše pro prodloužení celkové stopáže - přesto však nenudí a celkový dojem ani tak nekazí. Jediné co mi trochu na filmu vadilo, byli záporáci. Jared Leto se celkem vydařil a dle mého první část filmu jakožto podvodníček si i užíval, ale se Salmou je to trochu horší. Buď mi do tohoto filmu prostě nesedla svým jednoduchým poddáním, nebo mi postava sama přišla poněkud místy slunečno místy s deštěm - jednou málo, jednou moc. Zatímco film bere záporné postavy jako celek, neškodilo by je vzít trochu zvlášť, aby více vynikla Raymondova slabost pro podvody a Marthina šílená posedlost svojí láskou. Pro mě osobně bylo milým překvapením účinkování Jamese Gandolfiny, jehož komentáři prostupující dějem mě poněkud nesedly, zato však on osobně 100%. Ale to bude asi mými sympatiemi pro něj z dob Sopránů - já toho buldoka prostě miluju.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V nějakém jiném paralelním vesmíru jistě existuje film o „Lonely Hearts Killers“, který si ponechává svůj retro kabát či drsné hlášky buranských poldů a přitom tak trestuhodně nemrhá potenciálem, necpe teatrální emoce tam, kde vůbec nejsou a umí naložit s objemným tělesem jménem Gandolfini. Tak je to jen sto minut hledání chřestýše v ešusu.. Potkat v nočním lese tuto Lauru Dern, zakousnu se slovy Bosáka do stromu a dělám suchou větev.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)
  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama