Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ponurá francouzská kriminálka o sadistickém, inteligentním sériovém vrahovi, v níž se sejdou tak těžké kalibry jako je Jean Reno a Vincent Cassel jednoduše nemůže dopadnout jinak, než výborně. A zvláště, když se ještě jedná o má nejoblíbenější francouzská herecká esa:) Pierre toho moc nenamluví. Max zato mluví rád a hodně. Pierre je zasloužilý komisař čestné povahy s letitými zkušenostmi. Max je místní, obyčejný polda v jakémsi zapadákově, kde se stejně vůbec nic neděje. Občas si rád hraje na machra a má rád výzvy. Když se tito dva odlišní poldové setkají a začnou pracovat na společném případu, má se divák na co těšit. O slovní přestřelky a vybroušené dialogy není nouze. Stejně jako se čím dál více začne případ zamotávat a vycházejí najevo děsivé skutečnosti. Napínavý, atmosférický film, který se hrdě může rovnat s těmi nejvymakanějšími americkými kriminálkami. A možná je i převyšuje. Především o ten evropský "feeling." ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výborný detektivní thriller, ve kterém hvězdně zazářil jak Jean Reno, tak Vincent Cassel. Francouzům se podařilo natočit velmi dobrý snímek, který směle konkuruje americkým protějškům. Ke konci je to možná trochu přitažené za vlasy, ale jinak tento film hodnotím kladně.. Myslím, že z něj šlo vytřískat ještě víc, ale i tak je to velice koukatelný snímek, u kterého se místy budete bát a místy nebudete vědět jak a proč.. Přesně jak má být. 90% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat dobře odvedená práce s francouzským podpisem. Dva výborní herci v rolích, které jim padnou a příběh temný jak si divák přeje. Docela je překvapivý i příběh, kterému pomáhají nepříliš ukecané postavy, což skvěle dotváří atmosféru... I po letech si na Purpurové řeky vzpomenu, na tělo na zemi s hmyzem stejně jako na závěr na ledovci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Inspirace špinavými filmy, jako je Sedm, si snad všiml každý divák, který viděl Sedm či jemu podobné. Francouzi se ale s novodobým americkým pojetím kriminálního thrilleru vypořádali velmi dobře. Více si to člověk uvědomí s odstupem času a při srovnání s nepodařenou dvojkou. Krutost a morbidnost snímku vyvažují nádherné alpské exteriéry a pohledy na horské vesničky. Výborná hudba souzní s výtvarnou kamerou. Úvodní titulky se záběry na hnijící mrtvolu prolezlou červy dávají tušit, že podívaná bude místy drsnější. Tvůrci si určitě oblíbili i Mlčení jehňátek, Vraždy podle Jidáše a další temné thrillery, z nichž si ledacos vypůjčili. Kupodivu vše funguje i díky hereckým výkonům. Konec se dle komentářů zdá leckomu odbytý, ale při zpětném pohledu k němu vše směřovalo jak nitky potoků do řeky. Film na vícero podívání... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Až na samotný konec a jistou dávku překombinovanosti, která šla už trochu přes, jde o výborný thriller...Atmosféra je opravdu temná, vraždy hnusné a z celého městečka s jeho univerzitou běhá mráz po zádech. Hodně všemu pomáhá kamera, která nabízí na jedné straně nádherné záběry ledovců a horských štítů a na té druhé nás ponoří do světa smrti a rozkladu. Skoro cítíte ten pach..."Purpurové řeky" mají své nesporné kvality, k nimž musím přiřadit i suverénní výkon Jeana Rena, jehož komisař Niemans spadá přesně do rodu vlků samotářů, kteří "loví ty, kdo žijí ze slz druhých "... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)

Reklama

Reklama