Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

InJo 

všechny recenze uživatele

Téměř výborný thriller. Fincherova "Sedmička" přes zdařilý francouzský kopírák (tedy až na zásadní motivy oněch vražd). Má to solidně temnou atmosféru, dobré herce (chemie mezi Renem a Casselem docela funguje) a hudbu, místy dokonalou kameru a zamotanej, ale přesto hustej konec, který se mi ale napoprvé taky zrovna moc nelíbil. A proč tedy jen "téměř" výborný thriller? Protože všechny filmové složky jsou zde dotaženy jenom zhruba tak do tří čtvrtin, nic není extrémně skvělé. 80 % ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z těch filmů, u kterých jsem si musela položit otázku: "Kam se hrabe Hollywood?!?" Nejen, že mají "Purpurové řeky" originální zápletku, ale také (super)mrazivou atmosféru, působivou hudbu, stylovou kameru a upřímné herecké výkony (Reno, Cassel). A samozřejmě i kruté a správně nechutné scény. Navíc to můžete vidět kolikrát chcete (není to ani trochu nudné) a snímek neztrácí nic ze svého kouzla - věřte mi, já už to viděla 4x... Tohle je prostě jeden z nejlepších thrillerů, které spatřily světlo světa. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neí to zlé... Mathieu Kassovitz dokázal podle mého názoru velmi slušně naředit klasický akční styl slušivého amerického střihu a klasickou francouzskou konverzační detektivku, přičemž nepůsobí při snaze evokovat temnou atmosféru tak legračně upjatě jako režisér dvojky Olivier Dahan. Dost prostoru dostává Jean Reno i jeho parťák Vincent Cassel, který mě zklamal jediným... není tak sympaticky rasta jako jeho knižní protějšek. A to je vlastně problém celých Purpurových řek. Oproti knižní předloze nemají ani polovinu napětí a tajemství, na fígl s vraždami se přijde až příliš brzo a celou dedukci na vás postavy naprosto zmateně vychrlí uprostřed automobilové honičky. Inu, film není kniha, to všichni víme, ale adaptace do scénáře má prostě dost much... a "velkolepé" a diletantsky působící finále je toho důkazem. V knize se ta křečovitost ještě jakž takž ztratí, ale tady udeří do očí hlavně díky naprostému přehrávání Nadii Farés... Prostě pokud neznáte knižní předlohu, tak se vám Purpurové řeky budou hodně líbit, pokud ano, neubráníte se jistému zklamání. Ale formálně je vše naprosto v cajku. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky = velké překvapení. Když jsem se rozhodl, že se budu dívat na TV na tento film, nic jsem od něj neočekával. Čekal jsem prostě obyčejný krimi film s mým oblíbeným Jeanem Reno, ale dostalo se mi mnooohem víc. Solidní napětí, zamotaný příběh a zajímavý závěr. To vše mě posadilo na zadek a tak teda 5 hvězdiček. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výborný detektivní thriller, ve kterém hvězdně zazářil jak Jean Reno, tak Vincent Cassel. Francouzům se podařilo natočit velmi dobrý snímek, který směle konkuruje americkým protějškům. Ke konci je to možná trochu přitažené za vlasy, ale jinak tento film hodnotím kladně.. Myslím, že z něj šlo vytřískat ještě víc, ale i tak je to velice koukatelný snímek, u kterého se místy budete bát a místy nebudete vědět jak a proč.. Přesně jak má být. 90% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Americká premiéra se konala téměř rok po francouzské. (gjjm)
  • Vo filme vystupujú dve helikoptéry, ktoré čakal tragický osud. Alouette II Lama bola zničená o niekoľko rokov neskôr počas leteckých prác a druhý vrtuľník F-GPGM z poslednej scény bol tiež zničený v roku 2013 pri nehode, pri ktorej zahynul jeho majiteľ. (Arsenal83)

Reklama

Reklama