Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozjezd nebyl špatný a přiznávám, že u linie, která paroduje Nenávist, jsem se místy zasmál, ale co ten zbytek? Ke konci už se mi na tváři ani nevyloudil sebemenší úsměv a to jsem z originálních filmů viděl všechny. Někdy byla chyba ve mně (viz absolutně over the top Million dollar baby), ale většinou v tupém a fekálním scénáři. Tohle je od Zuckera? Nevěřím. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Totální ztráta času. Jednička pouze po svém využila nápad, který původní trilogie Vřískotů vyloženě nabízela (ačkoli se to nepovedlo), dvojka byla retardovaná, trojka o něco lepší (postavit to ještě více na Znameních a připomínalo by to i film), ale vyloženě zbytečná a tohle je totéž. A přitom opět stačilo udělat nosnou linií tu snahu o parodii na Vesnici. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Paródia je žartovná, komická, výsmešná obmena, napodobenina vážneho umeleckého diela. Túto definíciu zo slovníka cudzích slov "Scary Movie 4" spĺňa do posledného písmena. Preto jej aj prideľujem aspoň tú jednu malú hviezdičku. Splnila zadanie. Je to filmová paródia. Lenže pre mňa, ako obdivovateľa horrorových filmov, je celá táto séria skoro až urážajúca záležitosť. Nedokážem sa baviť pri primitívnom zosmiešňovaní, dehonestovaní kultových scén, ktoré pokladám za klasiku horrorového filmového žánru. Verím však, že pre ojebákovaných puberťákov, s ktorými lomcujú nevybité sexuálne pudy, je to parádna zábava. Doprajem im to, nech sa pri tom dobre odbavia, ja však na to viac pozerať veru nebudem. Je to úbohé. Je to trápne. * ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je tu pár hodně zábavných scén (Leslie Nielsen ve školce, Leslie Nielsen v OSN, Saw a Shaquille O'Neal na začátku). Potom jsou tu už horší scény, ale přesto se usmějete (Charlie a jeho ego, semtam scénka z Nenávisti, sem tam něco s tou nadrženou negřicí). Ale zbytek je totální trapnej mišmaš. Vesnice a Milionový kotě určitě vedou v hloupostech. Zajímalo by mě, proč do popředí pořád ale cpou Annu Faris. Nějak mi to nedochází. Když to byla hlavně parodie na Vřískot, dalo se to chápat. Jenže to už dlouho není. Myslím, že největším problémem je Anna a její postava vůbec. Vřískot měl příběh na parodii. Jenže ty ostatní hlavní předlohy všech dílů (Haunting, Znamení a Válka světů) prostě nemají. Měly by to být spíš jen epizodní scénky v celém filmu a ne rámec. Všechny tři byly už samy o sobě dějově (hustota příběhu) spíš parodií, než čím jiným. A dalším problémem je výběr herců do hlavních rolí. Proč všechny ty dobrý dát do pozadí a všechny ty mršiny neudělat hlavními? Kurňa, vždyť i Shaquille hraje zatraceně líp, než oba hlavní hrdinové! Tohle je jen zprasený film a nebýt těch několika dobrých scén hodil bych to do odpadu, kam to i tak právem náleží. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Začátek fakt velká sranda. Jak si splete prášky na spaní s Viagrou, nebo parodie na Zkrocenou horu mě prostě zase pobavila. Pak mě trochu vadili ty Sci-Fi blbosti, ale celkový dojem zase skvělý. Vy mě asi ukamenujete, ale já bych klidně uvítal ještě další díly... No jo, tak uznávám, že už by to bylo příliš, bude mi stačit pětka, to bude takový bonus, už se těším a doufám, že se jim to povede... :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Film s rozpočtem 50 milionů amerických dolarů během prvních třech dnů promítání v USA (14. – 16. 4. 2006) vydělal 40,2 milionů dolarů. Celosvětové tržby byly 178 milionů dolarů. (imro)
  • Ačkoliv se postava King Konga objevila na plakátu k filmu, ve filmu obří gorilu neuvidíte. (imro)

Reklama

Reklama