Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (500)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Historické drama moderního střihu, natočené podle známého příběhu z hodin dějepisu. Vznikl napínavý film s řádkou vynikajících herců, z nichž vyčnívá především N. Portman, coby rozporuplná Anne Boleynová, která se ke konci snímku stává téměř zápornou postavou. Johanssonová je od začátku za tu hodnější a ctnostnější (i když realita byla trochu jiná) a E.Bana vypadá jako jeden velký chodící hormon. Není to ani tak jejich vina, jako spíš chyba scénáře, který jim nedopřává takový vývoj jako Portmanové. Stydět se za tenhle snímek, ale nemusí nikdo z tvůrců. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu se nutně nabízí srovnání s The Tudors. A v tomhle soubojí vyhrává na plné čáře televizní verze. Film nedosahuje jejích kvalit ani po obsahové, ani po herecké stránce. Je to prostě nuda, ještě k tomu jak vystřižená z červené knihovny. Ale měla bych dodat, že pokud od toho nečekáte historické intriky a politiku, ale pouhou romantiku ze středověku, tak třeba budete spokojeni. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Opět se ukázalo, jak jsem neznalá historie a ano vím, měla bych se za to stydět. Stydím, ale zase mám obrovskou výhodu, protože mě v tomhle filmu neštvou nesrovnalosti, nechybí významné osobnosti a nějaké historické události, které vyvolaly právě tyto královy avantýry, mi požitek z filmu nijak nekazí. Proč?? Páč jsem o tom, do konce filmu a následnému přečtení na wikipedii, téměř nic nevěděla… Vidíš maminko, jak jsou filmy užitečné :o) Smekám před hereckým výkonem Natalie Portman, ač jsme ji díku její roli půlku filmu nepřála nic hezkého, závěrem mě úplně dostala. Opravdu mi nezbývá než děkovat Bohu a svým rodičům, že se rozhodli mě zplodit v době, kdy o své budoucnosti a svém partnerovi můžu rozhodovat sama a nemusím se bát, že by mě král nechtěl, když nebudu čistá. No holt všichni nemáme na drahý sprchový gel, jako lid od dvora! :o) Nejenže mi film opět malinko otevřel očka, opět mě lehce zavedl do historie, kde (ač chcete nebo ne) není tak důležité, zda se pevně drží historické linie, ale kde se snaží zaujmout, ukázat a připomenout dobu, která byla a která nikdy nebude zapomenuta. A detaily si přeci v dnešním 21. století můžeme přečíst na internetu? No nemám pravdu? Takže se prosím Vás, nechte unášet krásným hereckým obsazením, prvotřídními kostýmy a příběhem plný intrik, zrad, smrti, odpuštění a „lásky“ :o)) ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené vztahové drama, které nám popisuje trnitý osud sester Boleynových. Náboženské i politické situaci "tudorovské" Anglie se věnuje jen okrajově a vypichuje jen ty rysy doby, které mají na příběh sester výrazný vliv. Ze začátku je to ten rodinný, kdy se Annu otec a strýc snaží dostat do královi postele pro získání jeho náklonnosti a zvýšení společenského postavení. Později je to vliv pobytu u královského dvora, který množstvím intrik a zrad v kombinaci se sesterskou rivalitu nahlodá jejich vzájemné pouto. Situaci si ovšem komplikuje i sama Anna, po té co se vrací z francouzského exilu s nejvyššími ambicemi - stát se královnou. Všechny postavy jsou velmi uvěřitelné díky kvalitním hereckým výkonům, přičemž dominuje ten Nataliin. Anna totiž prochází několika zásadními změnami, od křehké, naivní a citlivé dívky, přes cílevědomou manipulátorku, která si jde za pomocí intrik a na úkor sestry za svým cílem, po oddanou, ale nešťastnou manželku, která se jen zoufale snaží vyhovět králově touze - dát mu syna..aby nakonec pocítila na vlastní kůži, že králova přízeň je vrtkavá... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tá kurva Boleynová!" vraví sa v Kráľovnej Alžbete, a to je kľúčové. Než však nastane zábava s "kurvou Annou Boleynovou", treba pretrpieť dobrých 40 minút s "ťuťkou Annou Bolyenovou a ešte väčšou ťuťkou Mary". Matný sled malebných obrázkov (krajiny a ústredných dvoch sexíc) vás môže ľahko učičíkať a odradiť od ďalšieho sledovania. Lenže potom sa Portmanka vráti z francúzskeho exilu, na krku sa jej blýska veľké zlaté B (ako "Bitch"), a odrazu vypukne takmer strhujúci intrigánsky thriller, ktorý sa (už len pre oduševnené nasadenie Natalie) určite oplatí vidieť. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Podrobnosti o niektorých historických postavách a udalostiach boli značne pozmenené, aby lepšie zapadali do dramatického príbehu. To vyústilo v mnoho historických nepresností, na čo sa počas natáčania mimoriadne sťažoval hlavne Mark Rylance (Sir Thomas Boleyn). (Arsenal83)
  • Veľká časť natáčania sa odohrala v Kente v Anglicku, hoci hrad Hever sa nepoužil, napriek tomu, že bol pôvodnou domácnosťou Thomasa Boleyna (Mark Rylance) a rodiny v rokoch 1505 až 1539. Namiesto reálneho Toweru bol použitý hrad Dover, Penshurst Place zas zastupoval londýnsky Whitehall. Domov Boleynovcov predstavoval Great Chalfield Manor vo Wiltshire. Ďalšie scény sa natočili aj v Derbyshire (Cave Dale, Haddon Hall, Dovedale). Film sa natáčal od septembra do 13. decembra 2006, no z dôvodu nutných opráv bolo od 30. augusta do 22. septembra 2007 dokrútených niekoľko scén. (Arsenal83)
  • Vo filme bol prvým dieťaťom Mary Boleyn (Scarlett Johansson) chlapec. V skutočnosti to bolo dievča menom Catherine. Mary porodila syna Henryho niekoľko rokov po narodení Catherine. (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno