Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • Velká Británie From Beyond the Grave (více)
Trailer

Obsahy(1)

„Á, zákazník. Pojďte, pojďte dál. Určitě tu najdete, co hledáte. Výhodné ceny, velký výběr ze všeho. A taky nějaké překvapení ke každému nákupu…“ Starožitník Peter Cushing obchoduje s předměty, které, jsou-li získány nepoctivě, mohou svým majitelům přivodit značnou újmu.
Britský povídkový film obsahující epizody Zrcadlo, Vyznamenání, Tabatěrka a Dveře. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ze záhrobí“ je velmi povedenou sbírkou povídek, kde se představují dobří herci, bohužel už tolik ne herečky. Jako kdyby byl horor výsadou jen mužskou. To je trochu škoda, ale nic to nemění na tom, že tady jsem si užíval atmosféru, pojetí, které se spíše kloní k násilnému hororu, ale také zajímavé scénáře, které nejsou úplně očekávané, a rozhodně se o nich dá říct, že nenudí. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vydarená poviedková hororová kvadralógia, spojená podivným starožitníctvom, ležiacim v odľahlej uličke kdesi v Londýne, ktorého majiteľom nie je nik iný, než starý dobrý Peter Cushing. Jednotlivé príbehy sú kvalitou pomerne vyrovnané a každý z nich má potenciál diváka čímsi zaujať, pričom mne osobne sa najviac pozdával hneď ten prvý o prekliatom zrkadle. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento film som stiahol omylom (namiesto From Beyond Stuarta Gordona). Došlo mi to vlastne hneď; obraz vyzerá jak u Cormana, hudba tiež, namiesto mutantov (alebo čo) sú tu duchovia a Combs nikde. Nakoniec som to nechal hrať a nemôžem povedať, že by sa nepáčilo. From Beyond the Grave je béčko v tom starom slova zmysle, pôsobí skoro ako adaptácia Lovercrafta - samé strašidelné domy, duchovia, kliatby - už som iba čakal, že začnú rozprávať o nepopísateľnom zle. Strachom pri tom síce neumriete, ale atmosféru to má a nuda to neni. 65%, a keď už nič, aspoň sa konečne dozviete, v ktoré dni majú exorcisti zľavy. :) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak tenhleten povídkovej Amicus mi fakt sedl. Hned první příběh je nádhernej horor s krásnou atmosférou a božským vizuálem. Ten ale o prsa překonává povídka poslední, která mě naprosto pohltila, a u které jsem zažíval nafalšovanou hororářskou rozkoš. Druhá povídka stojí na hercích, a to s jakou noblesou a charismatem hrají Donald Pleasence a Ian Bannen, to je radost pohledět. A povídka třetí, značně ironická, plná suchého britského humoru, to už je jen pověstná třešinka na tomhle tuze povedeném fajnšmekrovském dortu. Celé to rámují scénky ze starožitnictví Petera Cushinga, který pak filmu dodává ten pravej šmak. Tenhle film, to je ryzí potěšení. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá povídková věc. První povídka je o chlapovy v zrcadlu co se snaží dostat ven. Během týhle první povídky mě napadlo "Hellraiser" nechal se tady Baker inspirovat? Nicméně tahle první povídka má parádní atmosféru a skvělého záporáka. Tahle část může i vyděsit(5*). Druhá povídka o falešném válečném veteránovy, je to asi nejslabší povídka a i přes hlavní roli Pleasenceho mi moc nenabídla. Navíc je dost zmatečná(3*). Třetí povídka o zloději s entitou na rameni byla duchařina/vymítačka jak se patří. Sice herci byly strašní ale efekty a celkově nápad byl zajímavej(4*). No a poslední povídka s tajemnýma dveřma má naprosto parádní nápad, sice jsem si to představoval trochu jinak ale už jen za nápad palec nahoru(4*). Mezi jednotlivýma povídkama vidíme trošku sešlého Cushinga ve starožitnictví, není to nic extra ale jako výplněk obstojný. Pro mě palec nahoru a parádní film od Amicusu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama