Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z britskej produkcie. Má výborný príbeh o skupine žoldnierov, ktorí sa rozhodnú prijať zdanlivo jednoduchú úlohu, sprevádzať vedca v nebezpečnej oblasti východnej Európy, kde sa má nachádzať zabudnutý nemecký bunker z čias druhej svetovej vojny. Lenže na mieste si uvedomujú, že Nemci tu robili zvláštne experimenty, ktorých výsledok tu stále je a tak musia bojovať o svoje životy. Spracovanie sa mi páči, túto tématiku mám v rámci žánru veľmi rád, ponúka veľký potenciál a tak ma prekvapuje, že sa využíva tak málo. A tentoraz to dopadlo dobre, po rýchlom zoznamovacom úvode sa už dej presunie ku starému bunkru a tu sa je stále na čo pozerať, práve vďaka atraktívnej zápletke to zaujme aj v pomalších častiach a navyše zábavnosť filmu sa stále zvyšuje, takže úplne ideálne. Čo sa týka samotných hororových prvkov, napätie tu nie je moc cítiť, iba v pár scénach, ale spokojný som s atmosférou, ktorá ťaží práve z prostredia opusteného bunkra a priľahlého okolia. A ani akcia nie je zlá, poteší pár drsných momentov a obstojné prestrelky. A pochvalu si zaslúžia aj samotní nemeckí vojaci, dokážu si získať rešpekt. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborný Ray Stevenson v hlavnej úlohe, ale nesklame ani tých pár zvyšných postáv, obzvlášť Richard Brake. Réžia a technická stránka síce mohli byť aj o niečo lepšie, hlavne to miestami pôsobí trochu lacnejšie, než by bolo vhodné, ale to je skôr len detail, celkovo mi to vyhovuje. Bunker smrti síce nie je nijak zvlášť kvalitný horor, ale mne sadol veľmi dobre, mám rád nielen túto tématiku nemeckých experimentov, ale aj filmy, kde neznámemu zlu čelí skupina vojakov, takže je to vydarená hororová zábava, ktorá ma baví aj po niekoľkých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 77%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdesi ve východní Evropě v utajeném bunkru se odehraje nerovný boj amerických žoldáků s nezničitelnými nacisty z druhé světové války,kteří pomocí experimentů,přežili až do současnosti a jejich vůle zabíjet je až nelidsky děsivá. Za zvuků stejně temně drtivé Symphony No.9 "Choral " - molto vivace,Ludwiga van Beethovena nastává boj o holé životy. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Military filmy mám docela v oblibě. Snímky, kde banda žoldáků či vojáků je likvidována nějakou silou, nebo jakýmkoliv nepřítelem mají své kouzlo. V tomto snímku to kouzlo není až takové jaké bych si představoval. Do půlky filmu, výborná atmosféra, nevíte co se děje, kdo číhá a čeká, až Vám prostřeli kulku hlavou. No, od druhé poloviny se to malinko zvrtne a příběh se nese trošku někam jinak. Pointa mi přišla sice dobrá, ale cesta k ní dlážděná mi přišla odfláklá. Přidat trošku nápadu, gore a bylo by to za 4*. Takhle se jedna o průměrný, ale vůbec ne špatný snímek. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Natočit sedm let po Greenově Bunkru tuto tématickou vykrádačku, sice s nápadem, ale naprosto nevyužitým, bylo podle mého názoru celkem zbytečné. Ze snímku vůbec nedýchá ta pravá atmosféra, jaká by měla, a zdejší podzemní bunkr vůbec nepůsobí jako bunkr. Scénář nepřichází s ničím originálním a rozjezd snímku je dost pomalý. Postavy jsou navíc také docela nezvládnuté a jen těžko budete hledat nějakého toho sympaťáka, kterému fandit. Tenhle film mě teda vůbec neoslovil, ale chtělo by to víc takových válečně hororových pokusů. Myslím, že tento okruh poskytuje hromadu námětů. Jen je správně využít. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Mohl to být celkem slušný horor, jenže není. Bát se není čeho a samotný děj také nic moc nenabízí. Jestli chcete vidět vraždící nemrtvé nácky v akci, zkuste se podívat třeba na Mrtvý sníh. Sice to také není žádná pecka, ale je tam víc akce, krve a ti fašouni vypadají úžasně. Bunkr smrti je spíše ztráta času. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se ve Velké Británii konkrétně ve Skotsku v oblastech Glasgow, Dumfries a Galloway. (Terva)
  • Kulka vytažená z Macovy ruky je podle velitele "stará 7,62". Wehrmacht používal náboje ráže 7,92 mm, zatímco 7,62 mm používali Američané a Rusové. (Kriklan49)
  • Proti osadenstvu bunkra pravdepodobne v minulosti bojovali i Československé červené barety, kedže jeden zo žoldnierov pri prehrabovaní sa v debni při strážení nemeckého essesáka drží v ruke československý ešus, aký sa vyrábal až po vojne. (andykovac)

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama