Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Spooner 

všechny recenze uživatele

No tak Bacon má do Bronsona a jemu podobným borcům dost daleko a v tý roli mi přišel dost nepřesvědčivej. James Wan navíc nenatočil žádnou poctu 80 létům, jak jsem si původně myslel. Natočil prostě průměrný béčko s docela dobrou akcí (hlavně ta závěrečná přestřelka je super). Akce je ale bohužel to jediný co mu jde, protože zbytek filmu je to strašná nuda. Aspoň že je tu ten Garret Hedlund, kterej je docela cool. A hudba je taky docela nabušená, ale to jsou snad jediný klady co by se daly najít. Škoda, ve Wana jsem po prvním Saw docela věřil. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k těm, kterým vadilo směřování příběhu v poslední půlhodince. Kdyby film skončil událostí ve svých třech čtvrtinách, šel bych s hodnocením rozhodně výš. Ale to co nastane pak, je jednoduše dosti hrozné. Kevin Bacon najednou přestane být uvěřitelný (stejně tak ale i další postavy) a celé jeho konání jakbysmet. Takhle solidně rozehraný thriller si prostě zasloužil lepší zakončení. Proti Wanově režii nic nemám, vyhovuje mi, ale příště snad šáhne po lepším scénáři. 65% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle mimořádně napínavej thriller jsem si sehnal hlavně z dvou důvodů: James Wan, jakožto režisér Saw a Dead Silence, a samozřejmě Kevin Bacon. Pro Bacona je taková role trochu atypická, ale role muže, prahnoucího po pomstě, mu vážně padla. Nasranej a s vyholenou hlavou vypadá fakt cool. Hlavně poslední patnáctiminutovka je parádní ukázkou toho, jak by se dnes měla točit akce. S ničim a hlavně s nikym se nesere a grázly popravuje bez milosti! Ustřelené nohy jsou vážně lahůdkou! Překvapila mě i spousta odkazů na jeho starší díla. Ano, mám na mysli soudkyni Shaw s tváří břichomluvkyně Shaw z již zmíněného Dead Silence. Pokud prahnete po nějaké tvrdé a špinavé oldschool škole, vřele doporučuji. Wan je vážně talent. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář, který kromě tématu nemá se stejnojmenným Garfieldovým literárním pokračováním Death Wish nic společného, je přinejlepším průměrný. Vizuálně ho sice Wan místy trochu nakopne a sympaticky fyzická a krvavá akce mu jde, hlavním esem celého filmu je ale Kevin Bacon v hlavní roli (a John Goodman je taky fajn). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lamácký Wanův pokus o čistě revenge variaci na DEATH WISH (chtěl jsem si doplnit teď jeden den před remakem). A Bacona jsem nikdy nemusel, ale tady to byl vzhledem k ději filmu dost příšerný casting a jak měl být drsný, tak vyšel spíš jen pro smích. V rámci exploitation bych ještě snesl pár úletů v logice, ale na ten laciný "SAW filtr" už jsem alergický, některý kecy se nedalo vydržet a banda úplně ukradených zlosynů feťáků tomu taky nijak nepřidá. Kéž by víc prostoru dostal Goodman a skoro všechno další bylo lepší. Nejsem moc daleko od těch 20% na Rajčatech. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Původně se měl film odehrávat v Bostonu ve státě Massachusetts, nakonec se rozhodlo o Columbii v Jižní Carolíně. Kniha se odehrává v Chicagu ve státě Illinois. (TomikZlesa)
  • Film je založen na knize „Death Sentence“, což je přímé pokračování románu „Death Wish“ který byl též zfilmován jako Death Wish (1974), hlavní roli ztvárnil Charles Bronson. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama