Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis měl poslední větší úspěch před 5 lety se Smrtonosnou pastí 5. Mezitím stihl zasunout (pokud nepočítám camea v Sin City 2 a Rozpolceném) do béček které pravděpodobně vidělo pá lidí a většina z nich měli příjmení Willis. I když Bruce Willis je pořád legenda a tudíž je možnost, že mají ty béčka nějaký slušný úspěch na VHS. Legenda takového kvádru ale nebude hrát do smrti v béčkách i přesto, že Kevin Smith řekl jaký je to arogantní parchant. Willis se příští rok objeví ve vyvrcholení Shyalmanony hrdinské trilogie s názvem Glass avšak ještě před tím se rozhodl zahrát i v remaku kultovních Přání smrti. Oukey, slovo kultovní používám podle ohlasů ostatních jelikož jsem originál neviděl. I možná proto jsem si ale nová Přání smrti užil víc než jsem čekal a beru je tak trošku na milost. Opatrně totiž říkám, že Bruce Willis je možná zpátky. Na remaku Přání smrti je zajímavé to, že ho mohl režírovat Sylvester Stallone či Joe Carnahan a hlavního hrdinu mohli hrát také Benicio Del Toro, Liam Neeson či Frank Grillo. Všechny ty verze zní hrozně zajímavé a proto je škoda, že ten film nakonec dostal Eli Roth (jehož předchozí film jsem neviděl žádný) a nejsem si úplně jistý jestli je to dokonalý režisér. Taky nedokážu posoudit jestli by Toro, Neeson či Grillo byli lepší než Willis. Avšak v celku ten film funguje opravdu víc než by člověk čekal. Přání smrti jsou totiž pořád přece jenom béčko plné stříleček, mučení a brutálních vražd. A ty fungujou tak jak by měli. Hrozně to vlastně připomíná filmy které dnes nevznikají (Aby ne, když jde o remake filmu z roku 1974), ty filmy na kterých spousta lidi vyrůstalo, filmy se Stallonem, Schwarzeneggerem či právě Willisem za mlada. Willis si svojí roli celkem užívá (A to je co říct, když má přezdívku toho který si jenom chodí pro šeky) a je zábava s ním trávit čas. Kromě akce jde ale pořád o drama toho který přišel o manželku a málem i o dceru. A jestli se Rothovi nedá upřít, že mu jdou akční béčka dramatická linka spíše padá do ztracena. Je to film ve kterém chlapík střílí do hlav, řeze do nervu a rozsekává lidi autem. A jakmile se následně začnou řešit osobní démony, otázky toho jestli má jeho ochráncovský status smysl a otázka nějakého spitování svědomí, film hrozně zakopává. Problém možná je ten, že Willis nikdy nebude Oscarový herec ale spíše ten chlápek který ve Smrtonosné pasti řval Yippee-ki-yay, motherfucker a léta byl miláčkem protože mu padla akční poloha. Menší povedený herecký výkon v Šestém smyslu mu ten akční status prostě nesmazalo. Původní Přání smrti má dohromady 5 dílů a pokud by se někdo pokusil s Willisem nastartovat takovouto sérii říkám no problema. Tato ´´jednička´´ totiž ukázala, že Willis ještě nepatří do starého železa a akční poloha mu v 62 letech sedne a má na to. Není to pecka ale je to fajn film který se povedl víc než by kdokoliv čekal. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem to čekal mnohem horší s ohledem na pokryteví a korektnoti, které se nyní dějí v Hollywoodu. Bruce se konečně alespon přiblížil Brucovi z dob kdy byl pro mně king. Filmu určitě nechyběly scény mající úroveň, od počáteční fáze přepadení v baráku nebo dialogové scény ve výtahu v nemocnici. S vypětím všech sil a když pominu příliš zdlouhavý prolog měl film dynamiku a dokázal udržet mou pozornost. Co se nepovedlo byl kontrast vtipně náhodných zabití padouchů versus vážně vypadající akční thriller, vůbec mně nešla dohromady upadnutí po krvi, pád koule, náhodný blb v cestě kulky a pak tam vidíš dojemné scény v nemocnici mně to k sobě prostě nesedělo. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý ze dvou hledisek: Jako komentář k současné debatě ohledně legálního držení střelných zbraní (explicitně je zde prezentováno, že v USA si útočnou pušku můžete pořídit v podstatě úplně bez problémů). Druhou "zvláštností" je, že se jedná patrně o první snímek Eliho Rotha, jenž snad v žádném ohledu není nejen lacině okázale šokující a přehnaný (ta trocha zdejší brutality dnes už zaskočí málokoho), ale dokonce ani nijak významně řemeslně pofidérní. Je to vlastně úplně standardní akční revenge movie, který své téma (bohužel) zpracovává bez nějaké výraznější kontroverze (na rozdíl od originálu s Charlesem Bronsonem). Na druhou stranu jsem byl příjemně potěšen, že se Roth neuchýlil k jednomu hloupému dějovému zvratu, jenž jsem většinu stopáže na konci očekával jako "překvapivou" pointu (minimálně dvě konkrétní indicie mě k tomu mohutně nabádaly). 50 % ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Původní Death Wish: ztrápenej taťka si pořídí bouchačku a jde si frustraci z nepřiměřený kriminality vyřizovat na vlastní pěst. Kontroverzní morálka příběhu o zločinu a trestu byla v podstatě nadčasová a byť byl výsledek vlastně jen takovým slušným béčkem s fajnovou atmosférou pouliční špíny, dosáhl bezmála na kultovní status. Remake: tradiční revenge střílečka, kde jde fotr vykosit trýznitele svý rodiny. To je docela odvážnej krok - původní okoukanej námět byl nahrazen ještě okoukanějším! Na pytel je i titulní postava, jelikož přerod z nekonfliktního doktůrka na vraždícího superterminátora je věrohodná asi stejně, jako papoušek ara za polárním kruhem. Do toho laciný gore momentky a zoufale nevyužitej vliv sociálních médií (jedinej náznak nečeho novýho proti originálu). Trapný béčko (zase - přestávam věřit, že by ze sebe Roth někdy vypotil nadprůměr). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a jsem rád, že Willis od Red 2 tedy po 5 letech natočil opět slušný film ještě z mého oblíbeného Revenge žánru. Příběhově to sice nepřináší nic nového, ale je to jízda od začátku do konce, slušně zahraná, příjemně krvavá s jednou solidní gore scénou a intenzivním Home Invasionem, kde emoce vyráší o 160 stupňů. Skvěle jsem se bavil. Eli Roth/Bruce Willis a oldschool revenge tohle troj kombo můžu. 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v Chicagu (USA) a v Montrealu (Kanada). Natáčelo se od 24. září do 29. října 2016. (PaTeXx)

Reklama

Reklama