Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých 4EVER nejoblíbenějších filmů si toto hodnocení zaslouží hlavně díky šílené, ani na vteřinu nezastavující akci (pořád se něco děje!), skvělému soundtracku a výbornému Paulu Walkerovi v hlavní roli. Většího borce v kožené bundě, trousícího drsné hlášky pravidelně prokládané slovíčkem "fuck" aby člověk pohledal. Ten chlápek má herecký talent na to, nahradit v budoucnu největší filmové hvězdy současnosti, kterým momentálně táhne na padesátku/šedesátku - jen kdyby se více snažil a jeho agenti se více oháněli! Zběsilý útěk je Walkerův první, viditelně kvalitní zářez na filmové pažbě, a spousty skvělých rolí má jistě před sebou. Dále pak jako takový veliký bonus film obsahuje jednu specifickou scénku v druhé polovině filmu, kterou můžu vidět podesáté a stejně jsem z ní vyklepanej. I když se v podstatě jedná o takovou fikanou vsuvku - povídku - vloženou do děje, je bezchybná a pocit mrazení při ní nezmizel do konce titulků. Wayne Kramer zplodil nejosobitější, akcí nadupaný snímek nového tisíciletí a já si v hledáčku pečlivě zaměřuji jeho slibnou kariéru. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zběsilý útěk je výrazně ovlivněný videoklipovou estetikou a kdybych chtěl být sarkastický, řekl bych, že název snímku vystihuje fakt, že film musí zběsile pádit kupředu, aby si divák nevšiml, že sled obrázků a akčních efektně natočených scén je jen účelově pospojovaný hybrid, za kterým se nic hlubšího neskrývá. Je sice fakt, že např. postava sadistického pasáka jakoby unikla ze stránek komiksů Franka Millera nebo ještě spíš z Preachera od Gartha Ennise, a podobně svérázných týpků nebo zábavných situací je tam určitě víc, ale je to přesně ten typ filmu, kde ocením jednotlivosti, jenže celek nedrží pohromadě a je ukončený zásadním odhalením, které je z kategorie těch, které mě ani tak nenaštvou, jako spíš nepříčetně rozzuří, protože je považuju za příliš laciný a hodil by se spíš do parodie. Takhle to vnímám spíš jako žert scénáristy na můj účet. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Kvuli scenaristove naivite, bezradnosti ci snad zameru - nehodici se skrtnete - nelze brat Zbesily utek jinak nez akcni pohadku s prvky cerneho a morbidniho humoru. Jako zastupce tohoto zanru ale slape jak hodinky, ruku v ruce s opravdu originalnim a vizualne podarenym layoutem, titulky a kamerovymi efekty. Akcni pecka tohoto roku, uz dlouho me zadnej akcnak takhle nerozsekal. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Noční New Jersey, plné temných zákoutí jak v ulicích, tak v relativně přepychových bytech, v režisérském vizuálním fetiši, na který se jen tak nezapomíná. Práce s kamerou, filtrováním a střihem možná v první chvíli připomene Tonyho Scotta, ale Wayne Kramer po pár minutách ještě přitvrdí a ukazuje, že s patnáctimilionovým budgetem a „erkovým“ ratingem se dají dělat divy. Příjemně odvázaný sex, střelba hlava nehlava (doslovně!) a takový koncentrát „fucků“, že na jiné řeči pomalu ani nezbylo místo. Což nebrání v dobře rozehrané dějové partii udělat režisérovi (a scénáristovi v jedné osobě) několik působivých zlomů, takže o napětí a divákův zájem není nouze. A nářky nad konečným vyústěním jsou zcestným výkřikem těch, kteří prostě nejsou schopni akceptovat jistá žánrová pravidla, která však mohla být (jen tak mezi námi) projednou porušena. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zkurveně pekelná, temná a syrová jízda zprostředkovaná díky zkurveně dobrému režisérovi jménem Wayne Kramer. A taky si kurva myslím, že by se od Kramera měl něco přiučit ten druhej zkurv...jo Tonny Scott, protože Kramer ty své zkurveně rychlé střihy umí udělat tak kurevsky dobře, že z toho člověk nemá náběh na epilepťák, ale dobře, a tím myslím kurva době, se u toho naopak baví. Celé vyznění příběhu, stejně jako u zkurveného Scottova Man on fire , pokurvil ten mírně gay konec...ale jinak zkurveně pekelná, temná a syrová jízda...ale to už se kurva opakuju...tak se na to kurva koukněte, jasný?! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Slovo "fuck" a jeho variace zazní ve filmu 328krát. (Satan)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama