Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Psema 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení roku 2006. Není to dokonalé, obzvlášť ve scénáři je pár momentek, kdy je z psaného písma patrné protahování, občasná demence postav a spousta rádoby náhodných situací. Jenže všechny chyby dokáže Kramer zamaskovat svými režijními dovednostmi. To, co předvádí se svým nuzným rozpočtem je k neuvěření. Když jsem blahořečil Crank za přístup tvůrců k pojetí a nářezovosti záběrů, tak reřisér Running scared je ještě o kus dál. Geniální střihové montáže (nálet kamery do brýlí? Yeah, man, thats cool), brilantně zvládnutá akce a především nápady, jež dělají mnoho. Kariéru tohohle týpka budu sledovat ostřížím zrakem. P.S. nejlepší reklama na Mastercard, kterou je možné objevit na trhu. :) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Running Scared vesele dovádí na novodobé vlně lehce undergroundových akčňáků, které staví stejnou měrou na vidoklipové vizuální přitažlosti jako na originálních zápletkách... Nebojte se vstoupit, Wayne Kramer má na skladě vše, co si srdce (post)moderního diváka žádá - funkční formální exhibicionismus, svištivé tempo, drsné či ujeté postavy, krvavé přestřelky a adrenalinem napumpované situace v každé třetí minutě. A je tam i místo pro parafrázování televizní reklamy nebo odcitování proslulé hlášky Tonyho Montany... Prostě sakrametsky nakopávací smršť, u které rádi mávnete rukou nad typickými žánrovými nedostatky v podobě ideové plochosti, samoúčelné honbě za efektností a scénářem, pro nějž je náhoda nepostradatelnou berličkou. 85% ____P.S pro Veru Farmiga: Vem si mě za muže, miluju tě.... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co to je to Running scared? To vám řekne každý, kdo tento film neviděl. Skoro nikdo o něm neslyšel než se na internetu rozběhla docela silná vlna chvály na tento snímek, v kterém vedle Paula Walkera, Karla Rodena září kvalitní adrenalinová ražie Wayna Kramera a jeho zběsilý vizuální styl. Opravdová jízda v barvách, o kterých se vám bude zdát. Málo co se vyrovná hokejovému galapředstavení s hlavním hrdinou Paulem Walkerem místo puku. Kdo neviděl neuvěří jak lehce, jednoduše, přímočaře a skoro zadarmo (něco kolem 17ti milionů dollarů) se dají točit úžasné akční filmy co nesází na hrdinu s třemi černými pásy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce je překvapivě nepřehledná, není jí mnoho a jako taková rozhodně není hlavním lákadlem filmu. A to i přesto, že se zde střílí doslova hlava nehlava, což je pro střihače bohužel řádný guláš - jak předvedl zde. Akční sekvence jsou dost nepřehledné/zmatené a teď nemyslím fakt, že jsou natočeny co nejsyrověji s pořádně roztřesenou kamerou, ale zkrátka to není to co bych si představoval (Scott umí lépe i když podstatně dráž). Několik šokujících scén střídá snůžka průměrných mafiánských povídaček s leckdy pořádně dlouhými pomocnými berličkami. Nejlepší scéna filmu je bezesporu ta pedofilní. Oceňuji tvrdý rating a drsnou mluvu - výborně to kontrastuje se syrovým herectvím Paula Walkera (ale i ostatních), jinak ale není Running Scared (až na několik opravdu tvrdých momentek) nic nového pod sluncem. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rychle a zběsile bez aut, s nesmírně hot Verou Farmingou, miláčkem Karlem Rodenem a hrozně tupým a nesympatickým, malým a lehce obézním klučinou, který za jeden večer dokáže způsobit nebývalé množství prekérních situací, ze kterých by šla normálním lidem hlava kolem. V tomhle filmu se ale normální lidé nevyskytují. Absolutně nikde. Ani jeden. Film je natřískaný cool nápady a bezvadnou kamerou, akce je nápaditá a vizuálně to je nesmírná paráda, takže za mě ano, tohle já můžu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • V jedné z posledních scén filmu nazve pasák Lester (David Warshofsky) Olega (Cameron Bright) malým Charlesem Bronsonem, čímž ho přirovnává ke slavnému herci Charlesovi Bronsonovi, který v 60. letech 20. století ztvárnil řadu drsných kovbojských postav a stal se symbolem tvrdého a neohroženého pistolníka. (LucasAbelle)
  • Scény v hokejové hale se natáčely na stadionu HC Sparta Praha. (Witta)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama