Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je známejší prevažne so záporných úloh,ale je to dobrý herec, takže milujúceho otca v štastnej rodine mu hravo uveríte.Boj bežného človeka proti gangu je spočiatku zobrazovaný celkom reálne, hlavne mierny trest a rýchle prepustenie hlavného vinníka až podozrivo pripomenie to, čo sa bežne deje u nás.Film a Baconovo postupné likvidovanie členov gangu výborne funguje hlavne dovtedy, kým je náš hrdina zraniteľný t.j. bojí sa o rodinu, chodí do práce a oblieka si oblek.Siahnutie na životy jeho najbližších je tiež niečo v čom sa tento snímok líši od hromady podobných,ale po vyholení hlavy a "final demolation" znova zapadne do zabehnutých koľají. Napätie, atmosféra, naháňačky aj akčné scény fungujú dobre, takže ak ste už dlho nevideli poriadny "revenge movie", tak smelo do toho. Objektívne za tri, ale akčný Bacon bol výborný, takže dávam štyri hviezdičky. Film 80%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ian Jeffers .. Ba ne Wane. Laťka SAW je pořád v nepřekonatelné výšině a ani jeden z tvých letošních filmů se jí zdaleka nepřiblížil.. Příběhem velice jednoduché - uchopení spravedlnosti do vlastních rukou - podané dynamickou efektní formou s perfektní kamerou. Drsně podaná jatka na konci kdekoho jistě potěší, ale nutné je překousnout několik zkratek a hloupostí ve fázích předtím. Ve výsledku je tak Death Sentence jen tuctovým přírůstkem do početné rodiny filmů s klasickým tématem přetavených pro mladé, (hodně) nenáročné publikum. 50%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k těm, kterým vadilo směřování příběhu v poslední půlhodince. Kdyby film skončil událostí ve svých třech čtvrtinách, šel bych s hodnocením rozhodně výš. Ale to co nastane pak, je jednoduše dosti hrozné. Kevin Bacon najednou přestane být uvěřitelný (stejně tak ale i další postavy) a celé jeho konání jakbysmet. Takhle solidně rozehraný thriller si prostě zasloužil lepší zakončení. Proti Wanově režii nic nemám, vyhovuje mi, ale příště snad šáhne po lepším scénáři. 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to místy nehorázně blbé, s množstvím iracionálních scénáristických lapsusů. Jinak je tenhle formální fetiš mix posledního Ramba a Out for Justice celkem fajn, s velmi snaživým Baconem - největším kladem filmu. Kdyby se v tomhle ponurém stylu, s takovým množstvím vycizelovaných "dark ass" kulis a prďáckých interiérových záběrů točil Max Payne, mohla to být lahoda. Chci remake a mohl by ho točit James Wan, protože ještě pár filmů a budou se dít v akčním Hollywoodu věci. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Existují filmy, které můžeme nazývat "vykrádačkami" a existují filmy, kterým můžeme říkat "pocty kultům". K tomuto filmu jsem se dostal velmi pozdě a čekal jsem podvědomě hodně. Dostal jsem ale ještě víc, plus plnou dávku broků do kožichu ... Tohle je POCTA těm největším grindhousovým exploitation-revenge kultům, na jakou jsem v poslední době narazil!!!! Jednoznačně děj bere scénář z již klasického 70.kového a drsného období a to v podobě Death Wish (1974), kdy se z "kravaťáka" Charlese Bronsona stal neúprosný stroj na smrt po zdecimování své rodiny. Na tohle pak Wan nasadil krátkou, i když naprosto typickou obranu domu před grázly z venku a připomenul nám tak chladné britské Straw Dogs/Strašáky (1971). K tomu pak přidal jednoznačně kultovní, ale prodlouženou scénu totálního zdecimování doupěte grázlů z klasiky Taxikář (1976) ... Všechny témata z těchto (ale i mnoha dalších) kultovních klasik pospojoval dokonale do sebe, aby pak vytvořil skutečnou poctu těmto 70.kovým kultům ... a navíc nám předvedl jednu z nejšílenějších promněn slušného otce rodiny pracující v obleku v úspěšné firmě, v MONSTRUM!!! Tomuhle stvoření, co si jde v závěrečné části pro pomstu, se nedá říkat "mstitel"!!! Tohle je skutečné monstrum!!! Postupná, dlouhotrvající a pozvolná změna, tlak na hlavní postavu až k naprosté neúnosnosti tlačí i diváka odporem ke grázlům tak silně, že jim přeje tu nejstrašnější smrt ... A když se pak i fyzicky zcela změněný Bacon začne prohánět po barácích plných gangsterů a brokovnicí je střílet (doslova!!) na kusy, ustřelovat nohy, ruce, hlavy ... tak ten celý tlak z diváka opravdu opadne ... Pokud je ovšem nakloněn takovémuto žánru filmů jako já... Rozsudek Smrti je jeden z nelepších "revenge-movies" jaké jsem kdy viděl a pocta starým dobrým drsným kultovkám. Navíc k tomu všemu je špičkově technicky zpracován, kamera je něco neuvěřitelného, vizual a look filmu připomíná právě spíše ušmudlané 70.kové exploitery, triky, masky a gore naprosto na jedničku, psychologie postav a postupná proměna hlavní postavy filmu nemá chybu... Miluju tento film!!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Když starší bratr Billy Darley telefonuje v noci pod mostem, je za ním vidět na zdi graffity panenky Jigsawa z filmu Saw (2004). Je to odkaz na režiséra Jamese Wana který je režisérem obou filmů. (Cliff Booth)
  • Zbraně, které Nick Hume (Kevin Bacon) kupuje, jsou puška Rossi Overland a Colty M1991A1 a Python. (chaosteory)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama