Reklama

Reklama

Přání zabít 5

  • Česko Touha smrti V (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se snaží žít nový život. Stal se profesorem architektury na univerzitě a zapoměl na boj, který kdysi vedl s pouličními chuligány. Chce vést klidný život se svou novou manželkou Olivií a její dcerou, ale objevuje se gangster Tommy O' Shea, přirozený otec Oliviiny dcery a nevybíravými metodami se ji snaží získat pro sebe. Paul se nejdříve nechce nechat vyprovokovat, ale když je Olivia zavražděna před jeho očima, vydává se na cestu chladnokrevné pomsty. Na ničem už mu nezáleží - chce pouze zničit O' Sheu i jeho gang. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Přání smrti pro tuto sérii je zejména Moje přání...aby už to ti kokoti netočili! Sedmdesátník Bronson si tu opět vyhlídne jednu moc pěknou třicítku, aby byla vzápětí podlými zloduchy mučena, zohavena a posléze zabita. Pak světe div se je zase nespokojen s americkou justicí a opět jde do sejfu, kde najde nějakou osumatřicítku a opět se ten pitomý kolotoč opakuje. Tentokrát se zahledí do čehokoliv co je na dálkové ovládání, např. mičuda, vysokozdvižný vozejk. Taky je to travič. Kolik jenom ten mexikánec sprovodil ze světa svých žen, milenek a známých od dílu 1 do dílu 5? Jsou to desítky mrtvol. Proto holky bacha, s takovými týpky se neseznamovat a hlavně nesouložit! Pohřeb ve středu! ()

woody 

všechny recenze uživatele

Kolik manželek, synů, dcer, přítelkyň, kamarádů, služek Bronson měl?Dost na to aby v klidu vyvraždil celou mafii.Avšak padouši jsou nepoučitelní a tak si Dirty Harry mezi architekty bere svůj magnum, kališnikov, raketomet a vůbec tolik munice že by s tím mohl jeden dobít středně velkou zemi aby vymetl městkou špínu.Tváří se přitom jako Arnie v Komandu, krve je tu víc než v Kill Bill, mrtvoly padají jedna po druhé a vůbec všichni jsou spokojení.Jestli se vám zdálo nepravděbodobné že by se TO mohlo McClanovi v Die Hard stát ještě dvakrát, nechci vidět vaše pocity po zhlédnutí Přáních smrti._Nepřesností je tu víc než dost ale jedna čouhá nad všechny : vemte si to: zabijete víc lidí jak cholera, zničíte víc aut budov a ulicí jak tsunami a sopka dohromady a co policie?_________.*__ *Nebudu vás přece ochuzovat o jedinou pointu z těchto pěti filmů :-)) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) Vida, je tu pátý a poslední díl senzační akční série s charismatickým Charlesem Bronsonem. Boha jeho, tohle má tak slabé hodnocení? Proti gustu žádný deputát, ale ani subjektivně, ani objektivně tomu nerozumím, že to zde nemá aspoň těch 60%. No, tohle radši řešit nebudu, co člověk, to svatý názor. Právě, že tato pátá část se dle mého názoru vrací ke kořenům prvním dvěma výborným dílům. Sice to zde nemá tak zdrcující a temnou atmosféru jako prvotina z roku 1974, spíš bych to zařadil k druhému snímku, ale i tak mě to mile překvapilo. Snaží se to hrát na vážnější notu, která zoufale chyběla u třetího dílu, který byl dost nadlehčený (přesto žádný velký průšvih – ty lepší 3* jsem mu udělil). Hlavně zde je cca první půle filmu tempem přímo ohromná (k tragédii a další ztrátě našeho hlavního mstitele) dojde právě v polovině snímku. Kdyby byla druhá tak nabitá tempem jako ta první, tak jdu do plného počtu hvězd, ale nevadí – přesto jsem plně spokojen. Vyloženě akce ze strany hlavní postavy dojde pozvolna až v druhé části snímku. Co čtu, tak spoustu diváků si stěžuje, že tu Bronson nepoužívá moc svou klasickou ruční zbraň, ale to přece není až taková chyba ne? Dokonce s tím ani tak nesouhlasím, použije ji sice až zejména na konci, ale minimálně 4 protivníky jí zneškodní. V rámci eliminace jeho nepřátel se zde našlo i více nápadů. Vybuchující míč, lis apod. Takže i na nápady zde dojde. Filmová hudba mi zde přišla ze všech dílů snad nejkvalitnější. Postavy krom nepřekonatelného Bronsona, který úlohu mstitele zvládl jako vždy na výbornou, mi zde přišly rovněž solidní včetně jeho současné přítelkyně. Hlavní záporák byl zde asi nejlepší z celé série, včetně jeho přívrženců, kterým jsem přál krutou smrt (která se jim naštěstí dostala). Co víc k tomu říci? Zase z toho dělám lingvistický článek. Kupodivu na slabé hodnocení jsem bravurně spokojen. Skvěle se to vyrovnalo prvním dvěma dílům, oba palce zvedám nahoru! ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Hej Fredy, pomůžu ti vyřešit tvůj problém s lupy." Jasně. Charles Bronson se ještě jednou vrátil k této kultovní sérii, aby ji stylově uzavřel. Tentokrát na jeho kontě napočítame "pouze" sedm zářezů, ale to vůbec nevadí, protože celý film díky zručné režii a skvělému obsazení hlavních záporáků výborně šlape. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden se diví, že to série dotáhla až k pátému dílu, ale musím uznat, že jsem hodně rád, že to dál nezašlo. Už je to v podstatě o ničem a tvůrci se opakují, Paul Kersey je zde už opravdu jen nudnou postavou, která nemá tématu co dát. Ale to zabíjení je zde trikově docela dobře provedeno. Nebo alespoň průměrně. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Hlavný záporák filmu mal byť pôvodne taliansky mafián. Po najatí Michaela Parksa sa postava zmenila na Íra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama