Reklama

Reklama

Přání zabít 5

  • Česko Touha smrti V (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se snaží žít nový život. Stal se profesorem architektury na univerzitě a zapoměl na boj, který kdysi vedl s pouličními chuligány. Chce vést klidný život se svou novou manželkou Olivií a její dcerou, ale objevuje se gangster Tommy O' Shea, přirozený otec Oliviiny dcery a nevybíravými metodami se ji snaží získat pro sebe. Paul se nejdříve nechce nechat vyprovokovat, ale když je Olivia zavražděna před jeho očima, vydává se na cestu chladnokrevné pomsty. Na ničem už mu nezáleží - chce pouze zničit O' Sheu i jeho gang. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Hej Freddie, zohnal som super vec na tvoje lupiny!” Charles Bronson na staré kolená (znovu) likviduje grázlov. A hoci mu to neide tak svižne ako zamlada v päťdesiatke, tak iba on je tým jediným elementom, pre ktorý sa oplatí pozrieť si aj poslenú časť tejto nekonečnej série. Rozbeh trvá dobrú trištvrťhodinu a ani potom nemožno čakať inferno. No vychutnal som si postupnú likvidáciu protivníkov jedného po druhom naozaj originálnymi spôsobmi. Deat Wish V nie je dobrý film, ale stále ma bavil viac, než ľubovoľná seagalovka za posledných päť rokov. 30 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak už to konečně přišlo, Kerseyho „válečná“ výprava je u konce a většina diváků a především gangsterů si konečně mohla oddychnout. Ještě předtím si však náš výkonný architekt narazil další buchtu, která musela chcípnout, aby si mohl ten starý kozel ještě jednou zašpásovat. Jde opravdu o nejslabší díl, ale i zde se dá najít několik zajímavých okamžiků, kvůli kterým si odpadní hodnocení snímek nezaslouží. Některé situace však vypadají opět dost přehnaně a směšně, ale naštěstí se to nezvrhlo v přehlídku totální akční céčkové trapnosti. Když však na konci Paul prohlásí „když tak zavolejte“ naběhla mi husí kůže. Naštěstí šestka již nikdy nebude – tedy určitě ne v podání Charlese Bronsona (budiž mu země lehká). 40% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený thriller s Charlesom Bronsonom, ktorý je záverečným dielom jeho známej série. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý už definitívne skončil so zabíjaním zločincov a spokojne žije s organizátorkou módnych prehliadok, no jej bývalý manžel je vplyvný mafián, ktorý v jej firme perie špinavé peniaze. Ked´ už žena chce, aby to skončilo, mafián ju dá odstrániť a tak muž musí opäť vziať spravodlivosť do vlastných rúk. So spracovaním som dosť spokojný, síce už film moc nepôsobí ako akčný film, ale skôr ako thriller, kedže väčší priestor je tu venovaný postavám, hlavne záporným a aj akcia je v inom štýle ako v predchádzajúcich dieloch, ale všetko je to zvládnuté dobre a tak si nemôžem sťažovať. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Ako som spomínal, je v inom štýle ako bežne, klasických prestreliek je tu málo, dokonca aj hlavný hrdina vezme do ruky zbraň len minimálne, hlavne sa tu nájdu rôzne viac alebo menej originálne likvidácie. Najviac sa mi páči celá scéna s loptou alebo likvidačný útok mafie na dom hlavného hrdinu. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Charles Brosnon má aj v tomto veku stále charizmy viac než dosť a poteší niekoľkými výbornými hláškami a zaujímaví záporáci, obzvlášť originálny zabijak, ktorý má problémy s lupinami. Réžia je čistá rutina, takže plní potreby filmu a rovnako je na tom aj technická stránka. Vôbec nesúhlasím s negatívnym prijatím tohto filmu, pre mňa je to po štvorke najlepší diel, ktorý stále ponúka dostatok dobrej zábavy. 72% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden se diví, že to série dotáhla až k pátému dílu, ale musím uznat, že jsem hodně rád, že to dál nezašlo. Už je to v podstatě o ničem a tvůrci se opakují, Paul Kersey je zde už opravdu jen nudnou postavou, která nemá tématu co dát. Ale to zabíjení je zde trikově docela dobře provedeno. Nebo alespoň průměrně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj v 90. rokoch trebalo likvidovať násilníkov a odpadlíkov. Paul Kersey opäť dostáva ranu v osobnom živote ( tá postava má fakt výdrž ) a ranu ale dostanú, aj tí, ktorí mu to súkromie zničili. Táto posledná časť sa vyznačuje tučnou 90tkovou atmoškou a slušnými akčnými scénami. A to je myslím dobrý dôvod pre fanúšikov tohto žánru, aby nad filmom nezlomili palicu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodný scenár počítal s Paulom Kerseym (Bronson), ktorý bojuje proti teroristom na Alcatraze. Nakoniec musel byť prepísaný, pretože podľa Menahema Golana by realizácia takéhoto scenára bola príliš drahá. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama