Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

Radko 

všechny recenze uživatele

Päťdielna séria filmov bola o váženom občanovi, ktorý znepokojený stavom zločinnosti a neschopnosťou oficiálnych orgánov v tomto smere konať, vytiahne potom, čo zločin naplno zasiahne jeho rodinu, zbraň a strieľa všetkých násilných asociálov a zločincov večerného veľkomesta. V sutočnosti propagovala vlhký sen všetkých militaristov a bojovníkov za spravodlivoť, ktorí sa nevedia dočkať chvíle, kedy legálne a naplno vytiahnu z pivníc a trezorov svoje pušky a pištiole, a vybavia si to s grázlami po svojom. Problémom je, že sa radi postavia do role sudcov aj exekútorov v jednom. Bruce Willis pod režijnou taktovkou skúseného, no veľmi priemerného hororového tvorcu Eli Rotha v tejto tradícii pokračuje.Zhruba v rovnako kvalitatívne podpriemernom výsledku, akým sa vyznačovali jednotlivé Bronsonovky. Military lobby a ultrapravičiari sa bavia, divák už menej. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som väcsiu blbost a aj napriek tomu, ze som original DEATH WISH (1974) s Charlesom Bronsonom nevidel, film ma bavil, Brucea mam rad a aj ked mi v tejto ulohe doktora tak trosku nesedel, zozral som mu s chutou jeho revenge akciu, v ktorej ho stale rad vidim. Chvilami som myslel na este vaznejsiu dramu s Jodie Foster od rezisera Neila Jordana THE BRAVE ONE - MÉ DRUHÉ JÁ (2007), kde si tiez hlavna hrdinka zobrala spravodlivost do vlastnych ruk po tom, co urobili s jej snubencom a ten film sa mi v tom obdobi velmi pacil. Proste mam slabost na tieto tipy filmov, kde hrdinovia robia to, co robia, pretoze policia alebo sudy zlyhavaju a aj preto mam rad serial DEXTER (2006 - 2013) alebo thriller s Kevinom Baconom od Jamesa Wana DEATH SENTENCE – ROZSUDEK SMRTI (2007). ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Další z řady filmů o krvavé odplatě. Tentokrát Willis ztvárnil bezstarostného chirurga, kterému doma banda zlodějíčků oloupe perníček, když zrovna hákuje. Poté, co zjistí, že policie je více či méně bezmocná, ujme se nápravy sám. Nesmělými krůčky se vypořádá s prvními obtížemi, a když mu jako na talíři přistane na příjmu v nemocnici starý známý s jeho hodinkami na zápěstí, je cesta ke srovnání účtů volná. Za sebe musím říci, že nový kousek stárnoucího Bruce má mnoho nedostatků a vad na kráse, které jej skutečně srážejí. Nebudu jmenovat několik naprosto nesmyslných scén, kdy má hlavní hrdina neúnosně "z prdele kliku". To by snad ani v pohádce neprošlo. Nemluvě o product placement reklamě na zbraně, které jsou v Americe právě tak ožehavé téma. Na druhou stranu musím vyzdvihnout několik šťavnatých scén a veselých situací, kdy se náš doktůrek vypořádává se zlými hochy dost nevybíravě. Celkově je to sice takové nemastné neslané, plné věcí, které vám kazí dojem, ale přesto svižné, přímočaré a uběhne to docela rychle. Dost tomu také přidává fakt, že filmaři někde v šuplíku našli koule a napálili tomu celkem vysoký rating. Do kina bych na to za peníze nejspíše nešel, ale pro fanoušky akčních snímků s Willisem naprostá povinnost. 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nezlobte dědečka 2, Buriana nahradil Willis. Čumim, že zrovna teď přišel z Ameriky film, kde se střílí a kde se střílí do černého. Takový zvláštní slepenec akce se srandou, omlouvám to ale jednak tím, že dělat něco podle filmu z roku 74 asi není nic k závidění, no a jednak tím, že vidět v posledních letech Bruce na plátně a neťukat si při tom na čelo je bohužel docela zázrak. Kdo ho konečně obsadí do pořádného filmu a dá mu smysluplnou roli, tomu já naopak dám bonbón. (Banff, Kanada) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis po delší době zase v pořádným filmu, který potěší každého, kdo by si přál bezpečný svět bez grázlů, drogových dealerů, únosců a vrahů. Samozřejmě v tomto duchu existuje vícero filmů i lepší kvality, ale já to mám prostě rád. Navíc v dnešní době, kdy v USA lidé rabují, demonstrují proti policejní "brutalitě" a na počest George Floyda. I v tomto ohledu to má zajímavý podtext. Máme chránit lidskou důstojnost a ke všem být miloučký, i když se jedná o grázly a nebo je pokosit jako Bruce, aby byl klid? 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V čase 44:33 si Paul Kersey (Bruce Willis) obvazuje ruku. V následující scéně, když dává prádlo do pračky, má na ruce už jen náplast, kterou si ale na ruku dává až v čase 49:02. (DBlitz)
  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama