Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

U mě naprostá spokojenost, sám jsem pořádně nevěděl co čekat, proto jsem asi při cestě do kina byl plný rozpaků a obav, ale zbytečně. Pro ty, kteří snášeli v pohodě předchozí díly, bude i pátý díl stejně kvalitní. Natočen a sestříhán je jako všechny díly více než kvalitně, kamerové filtry, syrovost, litry krve. Příběh odhaluje další spojitosti z minulosti a přitom tvoří ještě svojí dějovou linií, která je také povedená a opět dokazuje, že „SAW“ nezabíjí, ale dává na výběr a možnost přežít. Konec byl povedený. Brutalita není nějak nesnesitelná, jedině hned první scéna mi připadala hodně „gore“ povedená ;-) a trošku více brutální než by musela být. Pořadí z hlediska kvality: SAW 1, SAW 2, SAW 5, SAW 4, SAW 3. Další díly klidně uvítám ;-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate je to až kolosálne smiešna blbosť plná prekombinovaných zvratov, ktoré dávajú vždy iný zmysel udalostiam, ktoré sa v minulosti udiali (skoro ako záverečné vysvetľovačky z Vreskotov odpálené na kvadrát). Ako fanúšika naratívu hororových pokračovaní ma to fascinuje, ale po čisto filmovej stránke je to sterilná nuda na úrovni direct-to-dvd flákov. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přecejen opět mírné zlepšení. Přichází na scénu dvojice detektivů, která si trošku začně šlapat na kuří oka. Detektiv Hoffman mých sympatií příliš nepobral, nicméně účel světí prostředky a je třeba pokračovat ve hře. Takže zde máme pětici lidí, kteří se musejí rozhodovat kdo další odpadne a ve druhé dějové rovince to končí krásnou lisovací scénou. Upřímně jsem velmi rád, že ze série odešel režisér minulých tří dílů a na scénu nastupuje někdo jiný. 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tenhle zarezlý setrvačník, který neustále obrací naruby to, co minule vydával za nejhlubší pravdy, by už měli Lionsgate raději zastavit. Nedělá jim moc dobré jméno. Tenhle díl vás vlastně ničím nenasere, děj se točí kolem dokola jako posledně, avšak s bonusem v podobě úkolů, které se vyznačují tak hlubokou sofistikovaností a morálními podtexty, až jdou do parodie sebe sama a divácké emoce nijak hluboce nerozdmýchají. Tupý sled zběsile nastříhaných obrazů, kde většinu času tráví chlap, který mnoho dílů nazpět zemřel a ti ostatní by si to za svoji míru nesympatií zasloužili taky, vás tak vlastně akorát obere o hodinu a půl života. Existuje 100 a jeden způsob, jak ho využít líp… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pasce sú opäť chvályhodne vymyslené, len pri tej poslednej by som osobne uprednostil smrť pri výbuchu v priebehu sekundy (ak som to správne pochopil) než tú tortútu, ktorej sme boli svedkami. Ono táto dejová línia je ale omnoho zaujímavejšia, vrátane momentu, kedy sa dozvieme, o čo v skutočnosti ide a pointy ohľadom spolupráce, než línie s nesympatickými agentami a skokmi do minulosti. Ale ide o sériu, ktorá má dávať zmysel ako celok, čo mne osobne zase až tak nesedí, radšej by som si po celý čas užíval priamočiary príbeh väzniteľov s nejakým tým prekvapením na konci. Každému, čo si zaslúži... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 47. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Scéna, v níž Hoffman (Costas Mandylor) opouští s Corbett (Niamh Wilson) budovu Gideon a říká "nikdo to nezvládl", byla původně natočena pro film Saw 4 (2007), ze kterého byla vystřižena. (c.tucker)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno