Reklama

Reklama

V tomto vysoko-oktanovém pokračování čínská mafie ukradne Cheliosovo téměř nezničitelné srdce a vymění ho za bateriově poháněnou náhradu, která vyžaduje pravidelné dávky elektřiny, aby se udržela v chodu. Odhodlání získat své skutečné srdce zpět a touha po pomstě jsou jeho hnacím motorem. Chev Chelios se vydává na zběsilou honičku ulicemi L.A. a sejme každého, kdo se mu postaví do cesty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (869)

Zeck 

všechny recenze uživatele

SOLIDNÍ NÁŘEZ! Jednička mě ani tak nechytla, ale dvojka si absolutně na nic nehraje. Vše je totální pochcávka, nadsázka a ironie. To jste vážně nepoznali, že to tvůrci nemyslí vážně? Dvojka obsahuje to nejlepší z prvního dílu a přidává další porci sraček a akce, tohle jsem letos ještě neviděl a dost mi to scházelo. Perfektně nabušený film, který vrhá jednu hlášku za druhou a já při prvních 30 minutách nemohl dělat nic jiného, než se stupidně tlemit. Perfektní výmaz, který tady dlouho nebyl! 80% 04.12. 2010 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně neskutečnej nářez a jeden z nejujetějších a absolutně nejvíc adrenalinovej film, co jsem asi viděl. Skutečně, tak jak všichni tvrdí, ve všech ohledech je to 2 x "víc" než první díl. Tohle je prostě ultra-mega-nářez, neskutečně nadupaná šílenost a bizardnost, které přidává na samotné zajímavosti v podstatě i to, že pochází z USA. Ano, nakonec i USA se může chlubit, jedním z nejujetějších, nejbizardnějších a nejšílenějších filmů, jaké kdy vůbec v dějinách kinematografie vznikly ... Ale druhý díl má bohužel dvě mínus. První je prostě to, že je to druhý díl a už to pro diváka není taková pecka, je to obnova prvního dílu, představte si první díl se sešlápnutým plynem ještě dvakrát tolik a dostanete dvojku. Některý nápady byly špičkový, ale objevovaly se hlavně v první polovině filmu, druhá polovina byla spíš už opakování prvního a závěr, i když totálně šílený, akční a ujetý, byla vlastně jen kopie prvního. Amy Smart super, fakt krásná holka skoro pořád polonahá, ta šílená japonečka taky super. Videoherní pojetí filmu, klipovitost, psychedelický výjevy tvůrců, všechno výtečný. Ale všechno už tady bylo v jedničce a dvojka jen vzala 99% akce a sešlápla plyn na podlahu. Film se nezastavuje naprosto před ničím a je to jeden z nejakčnějších filmů vůbec (myslím míra stopáž vs akce). Jenomže to co jsem objevoval v prvním díle a za co jsem ho miloval, tady už je dopředu jasný, bohužel. To druhý mínus jsem teď v té změti myšlenek a šrumci v hlavě, který těsně po shlídnutí filmu, v hlavě ještě mám, prostě zapomněl ... ale je možný, že jsem ho již zmínil. Prostěúžasný, ale jednička je jen jedna, právě svým nápadem a jeho úžasným zpracováním. Navíc ještě musím dodat, že tento film většina běžných diváků vůbec nepobere, tenhle film jde skutečně za hranice normálnosti a mnoha lidem se prostě líbit nebude, nebudou vůbec chápat, na co to vlastně koukají... Ovšem pro mě špička a pro vyloženě okrajové publikum vyžívající se v bizardních šílenostech jistě také!!! Jen víc takových ... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Do centra Los Angeles dnes dopadl běloch, který přistál uprostřed rušné křižovatky, zničil jedno auto a poslal do nemocnice postaršího řidiče." Ne, nebyl jsem to já, protože já pády z letadla obvykle nepřežívám. Byl to zase nesmrtelný Chev Chelios, kterému ukradli zbytečnost zvanou srdce a on se naštval. Jen se musí pravidelně dobíjet a mě tato lekce fyziky zase bavila. Takže to máme tření, elektrický obojek, autobaterie, napojení do elektrické soustavy a pokaždé je to zábava. Pro mě je to zkrátka stejně dobré jako jednička, ale možná je to proto, že mi čínská mafie ukradla mozek. Naštěstí ho nepotřebuju. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hehehe, teda, prvú časť som ešte nevidela, ale toto bola taká šialenosť, že si 4 hviezdy zaslúži. Pokiaľ ide o štylizáciu, kameru, strih a podobné filmárske sračičky, odviazali sa tvorcovia viac než pri hociktorom komiksáku. A pokiaľ ide o dej, bolo to akčné, originálne ale hlavne zábavné! Priateľ mi hovoril, že prvá časť sa ešte snažila tváriť vážne, ale toto je brutálna komédia. A práve to je na Cranku 2 asi to najlepšie. Lebo keby sa takýto film chcel brať po druhýkrát vážne, určite by to neustál. Lenže takto je to nenormálne uletená oddychovka :-) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Chev Chelios se rozeběhnul tak rychle, že vlastně začal couvat. Neveldine a Taylor se definitivně utrhli ze řetězu a na svém pískovišti šermují levnými digikamerami a nápady tak šílenými, že i ten Statham musel občas pochybovat o jejich duševní vyrovnanosti. Možná z toho bude za pár let umění, ale tahle příliš rychlá a zběsilá substance disponuje tak vysokým napětím, že by to s vámi mohlo seknout. Absurdita je k snídani, obědu i večeři, za rohem vždycky čeká něco šokujícího a do toho div nerapuje k nepoznání namaskovaný David Carradine. Pod vlivem pleasure, za střízliva definitivně guilty. Pořád ještě nevím, co si o tom myslet, ale mám pocit, že na druhý vstup do stejné řeky téhle filmařské dvojce pořádně nateklo do bot. Ještě že je Chev nesmrtelný a může to ve trojce napravit. Jen doufám, že se vrátí ke kořenům a nebude chtít trumfnout tohle, protože v tom případě by se ke vstupenkám do kina musely rovnou rozdávat tabletky. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Tvůrcům během prací na předchozím snímku Zastav a nepřežiješ (2006) nevyhovovaly drahé digitální kamery. S požadavkem na maximální svobodu pohybu tak tentokrát použili běžně dostupné malé HD kamery od Canonu (poloprofesionální XH-A1 a amatérskou HF 10), s nimiž se pohybovali v těsné blízkosti akce. Efektivitu ještě vystupňovali použitím držáků, umožňujících hladkou manipulaci, a natáčením na kolečkových bruslích... což mělo na následek desítky zničených kamer. (vilusinska)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 164krát - 1,71krát za minutu. (Dixxx)
  • Když postarší dáma v reportáži tvrdí, že muž, který ji obtěžoval, vypadal jako kurýr, jde o narážku na roli Jasona Stathama (Chev) ve filmu Kurýr (2002) a jeho pokračováních. (NiWi)

Související novinky

Blonďaté posily

Blonďaté posily

05.07.2009

Filmoví hrdinové mají radši blondýnky. Amy Adams, Amy Smart, Jessica Biel a Piper Perabo se připojily k obsazení několika drsných a drsnějších chlapských filmů (a jednoho seriálu), v nichž nebude… (více)

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Reklama

Reklama