Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 219)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To byla zase jednou hra na moje nervy, panečku. Přitom to začalo tak nenápadně a poklidně (teda nepočítám-li hned tu první scénu), idylka, hodná chytrá holčička Esther, sympatičtí rodiče i sourozenci, až se mi nechtělo věřit, že se to fakt nějak zkazí. A ono jo! Esther se během půl hodiny promění z docela roztomilé holčiny na mrchu, které byste nejradši vrazili krumpáč mezi oči, a psychoteror může začít. Mimojiné mě na filmu zaujalo, jak se zde vytváří napětí - režisér často a opakovaně budí dojem, že přijde nějaká lekačka / mrazivá scéna / zvrat - a ačkoli to doopravdy splní málokdy, pro udržení a zvětšení divákovy pozornosti to dělá mamutí službu. Na Jaumea Collet-Serrau, jenž má na kontě průměrný House of Wax, je tento vyzrálý psychologický horor takřka neuvěřitelným překvapením a velkým příslibem do budoucna. Horror movie of the year ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Skvelá atmosféra, neuveriteľný výkon Isabelle Fuhrman (Esther) + celkovo veľmi vhodné obsadenie, pričom jednotlivé postavy sa vzájomne k sebe hodia a každá z nich dodáva filmu ten správny nádych. Film má náboj od začiatku až po koniec,... drží v napätí, správnej dávky nervozity a hnevu :),... Spracovanie je neopozerané, vo filme sa mihne Roden :) a celkovo stojí za to. Nejedná sa o môj žáner thrilleru/hororu,... (proste nie je to Shinning :)), chybičky logiky sa nájdu všade, ale tu je dobrá atmosféra a tým pádom sa strácajú. Celkovo je to ale mrazivý film s dobrou dávkou napätia. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších thrillerů za poslední dobu, který sympaticky s přibývajícími minutami nabírá na tempu… Bohužel, celkový dojem trochu kazí typické thrillerové klišé kdy (menší spoiler) vrahovy všechno vychází a také její zdánlivá nezničitelnost, i když zde to naštěstí není až tak protivný. Jinak moc kvalitní a napínavá podívaná, mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý nápad na pointu by rozhodně zasluhoval lepší provedení než zdejší rodinnou (ne)idylku s tupě se chovajícím stádem dospěláků a nulovou atmosférou. A když už ne lepší, tak každopádně aspoň kratší. Zatímco první hodinu to ještě funguje výtečně, tak v závěrečné půlhodině se to postupně potácí od jednoho směšného klišé ke druhému, aby se to v posledních deseti minutách stalo regulérní parodií všech špatných žánrových klišé. Nechtěnou parodií nutno podotknout. PS: Český remake se přímo nabízí, i hlavní představitelku bychom již (!SPOILER!) měli. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brutální začátek bych rozhodně nepouštěl budoucím maminkám, bylo to trošičku moc i na mě, ale jinak parádní žánrovka. Dokonce jsem uvažoval i o pěti, ale nesedl mi jeden twist na konci (na druhou stranu je tam díky němu jako vždy parádní Karel Roden). Ale jinak co se týče mě... kladívko udeřilo na hlavičku. :) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kde rodina večeří, si Esther (Isabelle Fuhrman) krají maso na malé kousky. Činí tak proto, že má falešné zuby, a kdyby snědla velký kus, tak by ji její falešné zuby vypadly. (Mini_X)
  • Ve filmu zazní také píseň „The Glory of Love“, kterou napsal Billy Hill a nahrál Benny Goodman v roce 1936. Později vzniklo několik coververzí. Skladba již byla dříve použita v několika soundtracích (např. v britské fantasy komedii Rozmarný duch – 2020, kterou původně napsal jako divadelní hru Noël Coward). (noelcoward73)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 41,6 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 77,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama