Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

To bylo tak... jednou jsem se tak válel v posteli. Televize nebízí obvyklou plejádu a v tom ššššškkkkrk!!!! na obrazovce známej ksicht. Hele toho znám ten je z Klepání na nebezskou bránu.... aha počkat on hraje i v jiných filmech na který se dá koukat? Světe div se. tahle komedie je krásně ujetá místy trošku trapná místy malinko přitažená za vlasy, ale... co byyste neudělali pro ženu svých snů...že? A sehnat jeden basketbalovej balón přece nebude takovej problém... že! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fred (Til Schweiger) je až po uši zamilovaný do dcery svého šéfa, Mary. Aby jí ale dokázal získat, musí udělat dojem i na jejího syna, nevychovaného spratka Linuse. Jenže ten si ze všeho nejvíce přeje basketbalový míč podepsaný samotným Mercuriem Müllerem. Potíž je v tom, že Mercurio svůj podepsaný míč hází jen do sektoru postižených diváků. Ale co by Fred pro svoji lásku neudělal - stačí jen chvíli předstírat, že je na vozíku. Jenže tato malá lež začne narůstat do obřích rozměrů, když s ním, jakožto s vítězem této soutěže chtějí natočit film ... Na to že celý film těží z jediného - předstírání Tila Schweigera že je postižený, tak to ještě nedopadlo tak zle. Sic celý příběh je těžce předvídatelný - v hlavním hrdinovi to celou dobu vře, aby se nakonec stihl (pro jistotu před celým světem) přiznat, přičemž ta pravá láska mu odpustí že ji celou dobu tahal za nos (ehm, ehm). Til Schweiger - což je to jméno - kvůli kterému asi na film vůbec narazíte si toho moc nezahrál - (téměř) celou dobu sedí na vozíku a dělá "éééééé" (chudák český dabér)... ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne pobavilo, a to som bol predtým dlhodobo názoru, že Nemci nevedia robiť takéto bláznivé komédie. Bol to jeden z tých filmov, kde jedno nevinné klamstvo odštartovalo sériu ďalších lží, vďaka ktorým sa všetko čoraz viac a viac zamotávalo. Niečo také, čo by sa som zaradil do štýlu Sandlerovej ranej komediálne tvorby. Síce to bolo z veľkej časti absurdné, ale ako oddychový film to poslúžilo veľmi dobre. Množstvo dobrých hlášok a scénok, dokonca aj zápletka nebola vôbec na zahodenie. Záver možno dosť predvídateľný, ale aj tak podané takým štýlom, ktorý rozhodne nie je klišé. Ale ako celkový dojem je prekvapivo nadpriemerný, normálne hodný až 4*. ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

K německým filmům a seriálům mám trochu odpor. Nejsem si jistý jestli to je rize z filmového hlediska nebo jestli tam hraje roli kapku historie tohodle malebného státečku, ALE musí se nechat že Til je fajn herec. A s ním film svojí kvalitu má. Komedie neurazí a člověk si u ní hezky odpočine a pobaví. Nápad se tu skloubil s celkem fajn scénářem a už jen proto je to pěknejch 60% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjáá, kdo by řek, že sehnat basketballový míč podepsaný od hvězdy týmu bude takový problém. Pitomost, která není ve výsledku tak absurdní jen proto, protože předem předhazuje, že absurdní bude ... Til Schweiger a A. M. Lara jsou tahouny filmu, u kterého jsem chvílemi chytal smíchy křeče a chvílemi jsem si říkal, že hloupost postav už daleko překročila meze. Nemůžu si pomoc, byla to skvělá romantická komedie, kam se hrabe kdejaká americká přiblblá romantika. Po profesionální stránce to není žádný zázrak, bodejť, ale všechny ostatní požadavky splňuje film perfektně. 80% = 4/5 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)
  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)
  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)

Reklama

Reklama