Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

movie 

všechny recenze uživatele

Dvojice junkfoodových mistrů Eli Roth a Joe Carnahan se spojila, aby přivedla na svět remake kultovní bronsonovky. Povedlo se jim dostat zpět na plátna Bruce Willise v roli, která je v jeho současné filmografii světlejším bodem. Mrazivá surovost původní předlohy je ovšem pryč, zůstala jen pravičácká nakládačka, kde je paleta padouchů vždy silně multikulturní, ale nikdy zcela bílá a asi každá druhá scéna je direktivním suportem pro držení zbraně. Dobře obsazená (Shue, O'Nofrio, Norris), byť myšlenkově pochybná zábava. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající remake bez jakéhokoliv výraznějšího režijního rukopisu, či snahy jakkoliv ozvláštnit divácký zážitek. Motiv pomsty, se kterým se pracuje klasicky v zajetých kolejích se všemi klišé. Sem tam akce a násilí, které je prvoplánovitě expresivní, tak jako to dělá Roth vždycky a Bruce Willis, který hraje zaprdlého doktora bez života a bohužel mu to docela jde. Chce se řict na jedno koukání, ale asi ani to ne, spíš lepší vynechat. V rámci revenge movies standartně odvedená práce. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na kinematografii Bruce Willise, tak to vypadá, že Přání smrti je poslední vysloveně kloudný film, ve kterém se objevil. A špatný opravdu není. Eli Roth ví, jak natočit krvák. Bruce zase ví, jak to udělat, aby působil jako drsňák, kterého davy budou mít rádi. No a oba vzali ze sebe to nejlepší a spolu dali dohromady film, který mi připomněl, proč mám Bruce tak rád. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade vôbec netreba riešiť, že sa jedná o remake, táto téma je už dlhé roky tak používaná, že pri inom názve by ma to ani nenapadlo, hlavne, že to dopadlo dobre a Bruce Willis natočil po dlhej dobe zase dobrý a plnohodnotný film. Mňa táto téma nikdy neprestane baviť, branie spravodlivosti do vlastných rúk je vždy dostatočne atraktívne, no v podaní Eliho Rotha som sa predsa len trochu obával, aby to už neprehnal a neurobil z toho nejakú nechcenú paródiu, ale našťastie aj on to zvládol celkom so cťou. Film sa dokonca dlhší čas tvári až moc vážne a celkom sa mu to aj darí, predstavenie rodiny prebehne tak, aby sa k nim aj dali vytvoriť nejaké sympatie a síce škoda, že emócie vôbec nefungujú, ale to sa aj tak podarí len zriedka, takže som s tým nemal problém. A potom sa to už rozbehne, Bruce Willis vezme spravodlivosť do vlastných rúk a síce už pritom nepôsobí tak, ako v starých dobrých časoch, ale predsa len to dokáže uhrať a prial som mu, aby ich všetkých dostal. Tu dejovo nemá čo prekvapiť, ale presne tento štýl mám rád, občasné likvidácie zločincov, hľadanie tých pravých, vyšetrovanie pomstiteľa a samozrejme celá tá morálna stránka. Toto bola stávka na istotu a tak to aj vyšlo, film ma bavil od začiatku až do konca. Moc nesklame ani obsadenie, ako som spomínal, Bruce Willis a jeho rodina sú v poriadku, poteší Dean Norris ako vyšetrovateľ a aj brat hlavného hrdinu Vincent D'Onofrio, ale chcelo by to lepších záporákov, tu ich divák na rozdiel od väčšiny podobných filmov vopred nepozná a tak ich treba najprv nájsť, ale ani celkovo mi neprišli až tak slizkí, aby som si vychutnával ich odstránenie. Úplne v poriadku je akcia, toto nie je akčný film, ale hlavne relatívne uveriteľný thriller, takže žiadne veľké akcie sa tu čakať nedajú, ale všetky akčné scény sú dobre zvládnuté, likvidácie pôsobia pomerne drsne, priestrely efektne a síce to finále v dome sa mi už zdalo poriadne béčkové, ale aj toto je v poriadku, ja som si tohto Willisa, ktorý všetkých postrieľa štýlovo užil. Režijne s filmom nakoniec nemám väčší problém, Eli Roth sa tu držal na uzde a tak túto serióznu zápletku v rámci možností udržal aj v tej serióznej rovine, vizuál je v poriadku, úmrtia krvavé, len tu mohli byť navyše aj tie emócie. Takže celkovo si určite nesťažujem, na túto tému som videl aj lepšie filmy, ale rovnako aj horšie, tu som sa bavil a som rád, že ani Bruce Willis nie je ešte úplne mimo. 73% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Paul (Bruce Willis) postřelí „Rybu“ (Jack Kesy) a tomu dojdou náboje, mačká „Ryba“ spoušť na prázdno a zmatkuje tak, že závěr, kterej mu zůstal po vystřílení nábojů vzadu, odjistí zpátky dopředu. Když Paul přijde k „Rybovi“, ten drží pistoli a má závěr opět vzadu, což by jen mačkáním spouště na prázdno nedokázal. (Ace.A.T.L.)
  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)
  • Po svojom debute filmový trailer vyvolal kritiku od novinárov a filmových kritikov, mnohí ho titulovali za rasistický. (WalterIK7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno