Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Bomba, naprosto. Trošku jiná tvář SG seriálů vnáší do světa Goauldů a Wraithů nový dech, novou "posádku" i nové umístění a působí značně realisticky. Po shlédnutí pilotu nemůžu jít pod pět hvězdiček. Slibně nastartovaná série pilotem se doufám bude rozvíjet v podobném duchu. Bohužel v půli sezony jsem musel snížit počet hvězd na čtyři. Seriál je sice skvělý, ale jiný až moc...na můj vkus až příliš ordinacevrůžovézahraděiodní :-) nevadil by možná návrat krapet zpět ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí i skalních fanoušků lehce nestravitelný druhý spinoff původní série. Vsází totiž ne až tolik na samotnou bránu ale spíše na princip cestování vesmírem a atmosféru. Podobnost s Battlestar Galactica není náhodná, ovšem pro mě jako člověka tímto seriálem nedotčeným je Universe výbornou podívanou, hlavně po stránce vizuálně řemeslné a po stránce skvělé depresivní atmosféry. -- Po skončení seriálu na hodnocení nic neměním. Seriál si obě sezony udržel svoji kvalitu a i přes některé slabší momenty fungoval jako právoplatný zástupce žánru na televizních obrazovkách. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Mám oproti jiným velkou výhodu, nikdy jsem nebyl fanatickým fanouškem Stargate a ještě se mi nepovedlo zhlédnout Battlestar Galacticu. Takže nebudu peskovat nad tím, jak je Universe úplně někde jinde než původní dvě televizní návštěvy do univerza Stargate. I když pravda, pár dílů jsem viděl, takže chápu, že plnou lidí nedokáže překousnout to, že se Stargate Universe ubírá naprosto jiným směrem. Místo odlehčené sci-fi obohacené od notnou dávku humoru se divákovi dostává hutná klaustrofobická návštěva na vesmírné lodi Destiny, na které se sešlo několik (anti)hrdinů, mezi nimiž to pěkně vře. Místo zběsilých akčních sekvencí se nám dostává psychologických her a zajímavě zpracovaných postav, které jsou mimochodem skvěle zahrány. Je odvážný krok zvolit jako hlavní charaktery osoby, které nejsou zrovna prvoplánovitě sympatické (některé naopak rychle vyvolají silné antipatie), ale v mém případě funguje. Je to dospělé, možná poněkud volně plynoucí, ale pro mě zajímavé. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Pilot dopadl na výbonou, Roberta Carlylea miluju, jeho postava je zatím dost rozporuplná. I tak se mi líbí. Akce, ponurost, herci, HUDBA, všechno se mi líbí a až se situace na Destiny trochu uklidní, myslím, že začnou hlavní hrdinové i hláškovat. Tak pak to bude paráda. Zatím náběh na nejlepší SG seriál. - tak (po 10 dílech) se neobjevili mimozemšťani, akce taky téměř nulová, hlášky se také neobjevily, očekávání nevyslyšena. I tak, mě to baví, ale bohužel - Atlantis je Atlantis....AKTUALIZACE: po desátém dílů druhé řady se konečně začlo něco dít. Objevil se pořádný nepřítel a díly dostaly trochu šmrnc.. Dost mě udivuje, že když se to konečně trochu rozjelo a začlo bavit, tak seriál odpískali. :-( ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hlavním cílem celé posádky, cestující unikátní průzkumnou lodí v tisíce světelných let vzdálených galaxiích, je ... je vše opustit a dostat se zpět na Zemi ke svým lidským starostem a blízkým. Sci-fi linii tak táhne prakticky jediná egoistická postava (jedna z nejlepších v celé SG), až má někdy člověk pocit, že je tvůrcům ten žánr na překážku. Což je trochu smutný výsledek, minimálně v rámci očekávání spojených s visačkou SG. ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Z důvodu nízké sledovanosti bylo vysílání seriálu po dvou řadách ukončeno. (Amroth666)
  • Hra, kterou hrál Eli v pilotním díle, se jmenuje Prometheus, což bylo jméno první lidské lodi třídy X-303. Level hry, který hrál Eli, se odehrává na Atlantisu - antickém městě ze seriálu Stargate: Atlantis. (Lindacp)
  • Jedná se o první sérii Hvězdné brány, kde se objevují sexuální scény. (ManOfPhoenix)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama