Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Druhý režijní počin Eastwoodův se nevyvaroval některých drobností. Filmu by rozhodně slušelo svižnější tempo, kamera a koneckonců i nějaký ten dialog, který by vedl sám "bezejmenný" tulák. Nebo to není tulák? Podívejte se až do konce, dá se to vydržet, a snímek vás překvapí celkem mrazivou pointou s jemnou dávkou ironie. Nebo ne? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Víte, vždycky jsem obdivoval hudební stránku Westernů. A to tu hudbu nemusí dělat zrovna Morricone. V tomto snímku si z hudbou pohrál Dee Barton a musím říci, že " mixoval " správně. Film podle scénáře Erneste Tidymana si natočil sám Clint Eastwood a zahrál si ( jak jinak ) i hlavní roli. DIALOG z úvodu filmu : BARMAN ( William O'gonnell ) - Přejete si ? TULÁK ( Clint Eastwood ) - Pivo a Whisky. BARMAN - Pivo není nic moc, ale jiný není. TULÁK - " jen se podívá " BARMAN - Chcete ještě něco ? TULÁK - Trochu klidu na pití. Jedna scéna mi tam neseděla...žena střílející do vany z vodou a ležící osobou...těžko při těch záběrech věřit, že se netrefila. Jinak neomezený kredit, to je Tulákova cena za ochranu města Lago. Někdy je potřeba udělat to, co je nutné a obyvatelé města Lago ( Hell ) mají své hříchy. Western, kde se hodně práská bičem. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Snímek se dá řadit mezi westerny jen prostředím a zvolenou dobou. Clint Eastwood je velice přesvědčivý (už poněkolikáté). Ten člověk se prostě pro tenhle žánr narodil. Zahrát málomluvného, tajemného, bezejmeného a drsného psance co umí tasit rychleji než všichni ostatní mu zkrátka jde velice dobře. Prakticky zde nejsou žádné přestřelky. Přesto film dokáže udržet pozornost po celou dobu. 70% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Znechuceni - tento bic se Klintovi fakt nepovedl - kwrdy je jak ranni erekce, drsny jak Martin Maxa. Od prvniho flashbacku je jasne, co se stalo, takze zbytek uz je nuda na sto honu. Od zacatku jsem premyslel, proc maji ty baraky tak krasnou novou neposkvrnenou studii cerstve opracovaneho dreva, proto me jejich natreni taky nijak nesokovalo - zkratka hnus ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Westerny moc nevyhledávám, ale tohle se mi líbilo moc. Clint Eastwood je charismatickej bastard jako nikdo jinej, atmosféra mixuje klasickou "divocezápadovskou" drsnost se záhadnem okolo titulní postavy, hudba hezky hraje, závěr je ďábelsky mrazivej a samotná pointa trošku očekávatelná, ale dodává filmu definitivní punc tvrďácký báchorky pro velký kluky. Scénář možná neoslní ve svým celku, ale v jednotlivých scénách, kdy drsnej cizinec mění městečko ve svůj pekelnej palác, ani chvíli nenudí a vyrovnaně šlape. Dobrý, Clinte. 9/10 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • První western, který si Clint Eastwood i sám zrežíroval. (-bad-mad-wolf-)
  • Filmové městečko Lago, ve kterém se film odehrává, postavili tvůrci na břehu jezera Mono. To je ve skutečnosti jakýmsi mrtvým mořem, jehož voda byla odvedena, aby napájela pitnou vodou neukojitelné Los Angeles. Na stavbě městečka pracovala 46členná posádka techniků a deseti dělníků deset hodin denně po dobu osmnácti dnů na stavbě čtrnácti domů a dvoupatrového hotelu. (ClintEastwood)
  • Universal Pictures chtělo, aby se film natáčel ve studiu. Místo toho nechal Clint Eastwood (Cizinec) postavit celé město v poušti poblíž jezera Mono v kalifornských Sierras. Mnoho budov bylo kompletních a trojrozměrných, takže interiéry bylo možné natáčet přímo na místě. (Marek06)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama