Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,700,000Tržby Celosvetovo $15,850,000Vitajte v pekle! Postupný rozklad psychiky obyvateľov malého mestečka Lago "HELL" je bravúrne zvládnutí, Eastwood príbehovo prekvapuje a ponúka nezvyčajný western o pomste na všetky strany. /90%/ ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Western jak má být. Tajemná atmosféra a výborný Clint Eastwood s ještě tajemnější minulostí.Na Tulákovi z širých plání jsem prakticky vyrostl. Spolu s Bledým jezdcem a Nesmiřitelnými to byly moje vůbec první westerny, co jsem viděl a stále zůstávají mými nejoblíbenějšími. Z pozice obyčejného westernu Tuláka z širých plání vyvádí jak originální zápletka, tak prazvláštní atmosféra. Je velmi ošemetné dívat se na tento snímek jen jako na zástupce westernového žánru. Po pečlivějším zhlédnutí totiž zjistíte, že skrývá mnoho neznámých, které jsou pro western velmi netypické. Eastwood a scenárista Ernest Tidyman nás sice nasměrují k pointě pomocí tajemných flashbacků a drobných odkazů, ale samotný závěr filmu je stejně jako v případě Bledého jezdce dost nejistý a dá se jen spekulovat o tom, kdo vlastně tajemný cizinec je a jakou má souvislost s předchozími událostmi. Ale názor na to už mám. U mě to nejlepší hodnocení. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Má tento western nějaké chyby? Má a opravdu jich není málo. Jenže ono nešlo o typický americký divokozápadní snímek, zato to bylo nádherné pohlazení pro duši každého cynika. No, a to bylo důvodem, proč jsem si po celou dobu tak spokojeně vrněl. Clint Eastwood si tu zahrál postavu až do krajnosti spravedlivou a tedy ne zrovna milou. S jeho příjezdem do Laga, tak došlo nejen k okamžitému poklesu počtu obyvatel ale i k nárůstu počtu znásilnění. Což mě poněkud zarazilo. A i když jsem v průběhu děje pochopil motivaci úhlavního cynika, zůstaly tu záležitosti mimo mou komfortní zónu. Ať už byl film jakýkoliv, nemohl bych v žádném případě tvrdit, že by byl nudný. Naopak, po celou dobu jsem se bavil, a pro ten celkový bizárek a výše zmíněný cynismus zůstávám u svého původního hodnocení. / Poučení: Pět a dva je devět. No, já bych radši nakoupil jinde, ale když je to ve výsledku stejně zadarmo... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Clint Eastwood sa proste westernom rozumie, o tom zadna. A tento western s mystickym nadychom zo 70. rokov je toho peknym dokazom. A tak sa zas a opat predstavuje v roli drsneho kovboja, ktorym oslovil dost velku cast svojej fanusikovskej zakladne /aj mna uz v dolarovej trilogii ....../. Drsne hlasky, prestrelky a vyborna Eastwoodova rezia zaistuju tomuto filmu 73 % ()

sud 

všechny recenze uživatele

Atypický mystery spaghetti western s pořádně dusnou atmosférou a zajímavou závěrečnou pointou. Jako by v 70. letech natočil western M. Night Shyamalan. Clint Eastwood se ve svém druhém režisérském počinu rozhodně nebál experimentovat a ačkoli zápletka působí místy neohrabaně a občas trochu ztrácí dech, stále jde o zajímavou podívanou. 70%. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • Filmové městečko Lago, ve kterém se film odehrává, postavili tvůrci na břehu jezera Mono. To je ve skutečnosti jakýmsi mrtvým mořem, jehož voda byla odvedena, aby napájela pitnou vodou neukojitelné Los Angeles. Na stavbě městečka pracovala 46členná posádka techniků a deseti dělníků deset hodin denně po dobu osmnácti dnů na stavbě čtrnácti domů a dvoupatrového hotelu. (ClintEastwood)
  • „Tulák z širých plání se Johnu Waynovi nezamlouval a dal mi to najevo. Dokonce mi napsal dopis, ve kterém film hanil za to, že Divoký západ nezobrazuje pravdivě. Já jsem se však snažil oprostit od postav, které dříve představoval on, Gary Cooper a jim podobní,“ reagoval Clint Eastwood na kritiku svého kontroverzního snímku. (ClintEastwood)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama