Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee je typ herce, něco jak náš Miloš Kopecký. Je to takovej seriózní, dobře mluvící, dobře oblečenej, úctyhodnej týpek, kterej umí hrát hlavně vážné nebo záporné role. Takže tahle mu dokonale sedla. Taky Farrell ze sebe vydal víc než jenom tělní tekutiny a se svou postavou si fakt vyhrál. Celkově mě film poměrně dojal, i ty válečné scény celkem dobře pojal a nakonec i tou psychikou těch lidí mě objal. Nemám ve zvyku sem psat úvodní nebo závěrečné motta, ale tentokrát mi to přišlo jako něco, s čím bych se měl podělit: Jen ti, kteří umřeli, viděli skutečný konec války. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Obrovské váhanie medzi štyrmi a piatimi hviezdami. Sprvu som bol mierne znechutený, pretože tematiku "údenáčskych" vojen naozaj nemusím, ale zdanie klamalo - na fronte sa totiž odohráva iba malý zlomok filmu. Zvyšok je perfektná komorná dráma, zasadená do Británie osemdesiatych rokov (atmosféra naozaj precízna), ktorá minimálne od "triedenia lebiek" páli do diváka jednu emocionálne silnú scénu za druhou. Herci výborní, Colin ako tradične fenomenálny. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je jistá, válečný reportér musí stát na nějaké straně, chca, nechca, jinak by se nedostal vůbec nikam. Tento postoj pak samozřejmě ovlivňuje jeho náhled na realitu. Jak se potom vyrovnat s faktem, že na druhé straně jsou také lidé, kteří prožívají totéž peklo, to fakt netuším. Je jasné, že je třeba zcela otupět, otrnout a to měkké vevnitř opancéřovat lépe než Tygra. Jednomu pak asi jebne a přestane rozlišovat to skutečné od toho ostatního, tp správné od toho nesprávného a to normální od toho šíleného. Peklo těchto lidí pak začne doopravdy až v okamžiku, když se pokusí vrátit se do normálního, rozuměj civilního, života. Náraz reality na jejich krunýř bývá většinou fatální. Ten náš svět raději vidí, jakkoli je to perverzní, ty dvě nejjednodušší věci na světě (Sonnery:-)), jak si vzájemně čistí nádobí, než jak někdo přijde o nohu, ruku, barák, rodinu, celou vesnici, město, všechno všecičko jen proto, aby nějaký čůrák ve stetsonu a vysokejch botách mohl jezdit ve svém obrovském autě za stejně nízkou cenu benzínu za galon jako jeho fotr. Tak, asi tak ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho fotoaparát zachycoval ohavnosti v Kurdistánu, jeho duše trpěla děsivým tajemstvím. Colin Farrell v další ambiciózní roli, ze které jeho fanynky asi nebudou mít tak úplně radost. Režisér oceňované tragikomedie Země nikoho Danis Tanovič (původně pobíhal ve válečné vřavě jako bosenský válečný kameraman) znovu upozorňuje, že válka je průsečíkem lidských osudů a velkých tragédií. Tentokrát se snaží přiblížit tragédii Kurdů (indoevropského národa žijícího na Blízkém východě), ale diváka mnohem intenzivněji zajímá, jakým směrem se bude ubírat přátelství Marka a Davida, dvou válečných fotografů, kteří se v nehostinné zemi z různých důvodů (ne)rozdělili.. Mladý tvůrce přesně ví, co a jak chce na plátně sdělit. Nesedne to sice každému, ale dokáže vyseknout několik momentů, kdy dá divákovi pořádně palicí.. Komorní válečné drama s psychologickými prvky sází na herecké umění všech zúčastněných, někteří obstáli, jiní méně.. a jak už to tak bývá, ne každý snímek se zaryje pod kůži!! Triage je bohužel v mnohém kolísavý a výsledek prchavý a v mé filmotéce by se pro něho místo podle všeho nenašlo!! Třeba příště.. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Komentář a hodnocení k filmu jsem tady psal už dávno, ale boužel se to nějak smazalo. Boužel si z filmu už moc nepamatuju, ale jako první si vzpomenu na hodně silný příběh, který boužel nebyl využit na sto procent. Colin Farrell tentokrát v jiné roli než ho obvykle známe, ale zahrál jako vždy skvěle. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)
  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Natáčení probíhalo v Irsku a ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama