Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

freddy 

všechny recenze uživatele

S tím bláznem si nic nezačínej, má jen spousty krásných gest a bude tě chtít do svých snů vlákat a do svých sítí vplést. Tato slova z jednoho známého a krásného hudebního duetu jakoby se perfektně hodila na adresu královny z této pohádky, která si začne s peklem, díky čemuž se vplete do jeho sítí a je jen na chrabrém mladíkovi, aby napravil, co královna tehdy pokazila. Zdeněk Troška umí točit líbivé a atraktivní pohádky pro celou rodinu a musím říct, že všechny pohádky se mi od něj líbily. Tedy až do té doby, dokud jsem neměl tu čest s Čertovou nevěstou. Na téhle pohádce mě dokázaly zaujmout pouze věci, které jsou pro celkové hodnocení druhořadé, jako jsou vynikající efekty, výtvarná stránka filmu a také hudba. Nicméně to hlavní, totiž děj a jednotlivé postavy, mě zajmout nedokázalo. Děj byl nudný, vlastně se zde nic moc nedělo, postavy byly nemastné a neslané a neměl jsem důvod jim fandit a přát jim štěstí a lásku až do smrti, protože mi jejich osudy byly naprosto lhostejné. Z herců stáli za zmínku pouze charismatický František Němec a opravdu strašidelná čarodějnice čekající v lesích až rozkvete kouzelná květina. Celkově tedy pohádka z mého pohledu byla mdlá a nezáživná a jako takové jí tedy uděluji podprůměrné dvě hvězdy, přičemž nebýt oněch mnou výše zmíněných plusů, tak bych hodnotil ještě hůř. ()

willow666 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá blbost, kýč se strašnými známými herci (co se stalo obvykle normálnímu Suchařípovi?), ale nepřekonatelně nejhoršími herci neznámými. Václav Šanda měl hrát kluka, co zachrání princeznu před celým peklem, ale přitom vypadá jako vyklepanej blbeček. A chápu, že styl Slunce, seno... se asi Troškovým diváků líbí, ale kecy o "ptácích" podle mě do pohádek nepatří. Směšný. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Troškovi se podařilo dosáhnout úrovně někdejší JASNĚNKY při zachování němcovské vlídné českosti pohádky s lehce biedermayerovým nádechem. Herecky vévodí František Němec, ale ani Josefíková-Podzimková ve svém dívče romantickém závoji v ničem nezaostává a ani představitel Štěpána viditelně nevypadává ze své role, kterou výtečně zvládá i jeho chlapečkovský představitel, který upomíná na Pavla Manga. Českost je obecně dominujícím rysem Troškových pohádek; je tu znát jeho jihočeský původ. Poznámka: Vytýkat pohádce její snově romantickou pohádkovost je bludnou cestou. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Co se týče pohádek,nějak to Troškovi nejde.Výprava je sice dost dobrá,skoro bych řekl ,že až moc.Přesycený barvama,kostýmy skvělý ale nějaký prachy chyběj jinde..Z postav vyšla nejlíp ta dřevěná panenka,a Fr.Němec,jinak dost uhozený,ale vlastně to už je takovej Troškův kolorit.Ovšem vrcholem je pak konec,kdy vyřešení a splnění tří ůkolů je na náhodu,je to takový pitomoučký.Zklamání,ale s přihlédnutím na ostatní Troškovy pohádky se neni čemu divit.40%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Když už nic, tak Troškovi jdou aspoň pohádky, takže musím zatím hodnotit dvěmi hvězdičkami. I z toho důvodu, že docela vyčnívá mezi těmi novými odpadovými, co jsem měl za poslední rok šanci vidět. Jako plus beru že pohádka má velmi kvalitní výpravu a taky to, že působí klasicky česky a nesnaží se do ní dostat jiné prvky. Sice příběh není zase tolik nápaditý, ale zpracování mě neuráží a s předlohou Boženy Němcové nesrovnávám. Bohužel mladá úhlavní dvojice i čert Kleofáš jsou dost nevýrazní, ale naštěstí to vynahrazuje pár vedlejších postav. Dobro zvítězí nad zlem, ale bohužel žádné ponaučení nepřináší - aspoň bych čekal, že mladým nakonec vysvětlí, že děti nosí právě ti třetí ptáci ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Pod stejným názvem vznikla v tehdejším Československu již pohádka Čertova nevěsta (1975). (M.B)
  • Při natáčení scény odchodu na ples zaútočila na přítomné dámy vosa. Z nějakých sedmadvaceti si vybrala právě královnu (S. Laurinová) a zapadla jí do dekoltu. Zanechala tam několik žihadel, místo samozřejmě oteklo, ale natáčení ani zdraví herečky to nijak nepoznamenalo. (Robbi)
  • Kostýmy k pohádce byly zapůjčeny Státní operou - předtím byly využívány ve hře Manon Lescaut. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama