Reklama

Reklama

Impérium - Mafie v Atlantic City

(seriál)
  • USA Boardwalk Empire (více)
Trailer 12
USA, (2010–2014), 52 h 34 min (Minutáž: 47–72 min)

Tvůrci:

Terence Winter

Předloha:

Nelson Johnson (kniha)

Hrají:

Steve Buscemi, Dabney Coleman, Paz de la Huerta, Stephen Graham, Kelly Macdonald, Aleksa Palladino, Michael Pitt, Michael Shannon, William Hill (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(56)

Nový americký seriál s originálním názvem Boardwalk Empire, realizovaný v produkci HBO, se odehrává v době prohibice ve dvacátých letech minulého století. Na gangsterské kronice uváděné pod českým názvem Impérium - Mafie vAtlantic City,spolupracoval renomovaný Martin Scorsese. Jeden z nejuznávanějších amerických filmařů se podílel na scénáři i na produkci seriálu a režíroval jeho úvodní epizodu. U příležitosti zářijové premiéry díla na amerických obrazovkách Scorsese prozradil, že o spolupráci s HBO uvažoval už dávno. Mnohé ze seriálů z produkce HBO označil za “inteligentní, promyšlené a brilantně realizované”. Podle Scorseseho znamenají “nové možnosti pro vyprávění příběhů.”
Hlavní postavu pochybného politika Enocha “Nuckyho” Thompsona, inspirovaného skutečnou postavou E.N. Johnsona (1883 - 1968), který byl nekorunovaným vládcem podsvětí Atlantic City, ztvárnil Steve Buscemi. Ten prohlásil, že jde o jednu z nejlepších rolí jeho kariéry. Podle jeho slov byl Johnson “dvojjakou postavou s temnými stránkami, ale i se spoustou humoru a dobrým srdcem”. Seriál oživuje i postavy nechvalně proslulých gangsterů, jakými byli například Lucky Luciano, či Al Capone. Scénář dramatu, inspirovaného stejnojmennou knihou Nelsona Johnsona, napsal Terence Winter, autor slavné mafiánské ságy Rodina Sopránů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (98)

Trailer 12

Recenze (669)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak jsem to konecne dokoukal. Zacal jsem koukat kdyz uz byly vsechny dily odvysilany, ale stejne mi to zabralo hezkejch par tejdnu. Ne proto, ze bych nemel cas, ale jednoduse proto, ze jsem nemel absolutne zadnou potrebu sledovat dalsi dil. To je totiz hlavni a vicemene jedina chyba tohohle jinak vysoce kvalitniho serialu. Vsech 12 dilu se vlastne nic moc nedeje, jasne, neustale tu nekdo s nekym kseftuje a vymejsli se ochcavky, rozvine se spousta drobnejch pribehovejch linii, ale proste jednak tu neni zadna postava, ktery by clovek vylozene fandil a pak proste to je cely takovy desne mdly a utahany, furt se jen keca a nic se nedeje. Jasne, sem tam dojde na nejakou tu vrazdu, celkove to ma misty prijemne drsnou atmosferu, ale na me to proste nepusobilo jak mafianskej serial, ale spis jako politicky drama s trochu vic zkorumpovanejma politikama. Co na tom, ze by to vizualne obstalo i v kine a herci jsou do jednoho vynikajici. Dokoukal jsem to tak spis ze zvedavosti, jestli se to ke konci aspon trochu rozjede a abych nepsal komentar po skouknuti tretiny dilu, ale jestli bude druha serie a konec tomu nasvedcuje, asi si hodne rozmyslim jeji sledovani. I tak ale za nesporny kvality ty 4* soupnu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dve série stačili. Už sa to ustálilo v mafiánskom kruhu, ktorý nepotrebujem vidieť ďalej. V každom prípade veľmi dobrý seriál, kde môžem len potvrdiť Buscemiho slová - je to jeho životná rola. Rovnako tak sa mi páčila Kelly Macdonald. Od druhej série príde aj veľa epizód, kde je strašne veľa dialógov, ktoré nudia. Namiesto 12 častí stačilo aj 6. A tiež sa nemusela z každej ženy stať šľapka, lebo fakt počestnú som tu vlastne nevidel. Záver ale opäť nadchol a treba tvorcov uznať, že mali odvahu odstraňovať aj kľúčové postavy. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5 Výborne napísané, dobovo štýlové, zaujímavé a takmer bez výnimky presvedčivé postavy. Je fajn, že dej sa nesústredil len na už mnohokrát recyklované mafiánske klišoidné "vyvražďovanie", ale ponúka viac sofistikovaný a hlbší pohľad do obdobia začiatku prohibície. Škoda, že sa viac nezapojil Martin Scorsese, ktorý to výborne rozbehol, no ostatní režiséri laťku určite nepodliezli. Tou hlavnou devízou je určite geniálny Steve Buscemi, ktorý si týmto definitívne vyslúžil miesto v mojej hereckej topke. Teším sa na ďalšie série... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Terence Winter | Hudba: Straight Up and Down - The Brain Jonestown Massacre | Produkcia: Rick Yorn, Rudd Simmons | Distribúcia: HBO | Štúdio: Leverage, Closest to the Hole Productions, Sikelia Productions, Cold Front Productions | Počet sérií: 3 || Seriálová perla v umení dobového stvárnenia. Zo scenára je cítiť jemná neschopnosť vytvoriť niečo výnimočné aj napriek silnej vôli. Má to ale obrovský potenciál pre rozvoj v ďaľších sériách. Opakujem, interiérové stvárnenie doby ešte nikdy nebolo tak podmanivé, ani vo filmových produkciách. Kabarety 20. rokov konečne ožili, a mafiáni zažívajú svôj nový rozkvet. 78% | HD, EN DTS | ()

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Boardwalk Empire je jednoznačně to nejlepší, co se letos na seriálovém poli urodilo. Jak už to u seriálů z produkce HBO bývá, rozjezd je trochu pomalejší, ale pak Vás to najednou chytne, ani nevíte jak... Steve Buscemi konečně dostal po delší době roli, kde může ukázat, že je to PAN herec. Velmi mě také zaujal pro mě dosud neznámý Michael Pitt, budu si na něj muset dávat větší pozor, obrovský talent. V závěru první série rozdali trvůrci skvělé karty do té další, takže já se těším moc.S02 Momentálně nejlepší běžící seriál. ()

Galerie (924)

Zajímavosti (34)

  • Student z Princetonu, který zazpíval v závěrečné scéně v poslední epizodě před Nuckym (Steve Buscemi), zde byl zcela záměrně, neboť právě onen popěvek symbolizoval to, za čím si Nucky celý svůj život šel. (P. J. D.)
  • V závěrečné scéně poslední epizody prochází studenti z Princetonu kolem hlavní postavy Nuckyho (Steve Buscemi). Je to odkaz na Jimmyho Darmodyho (Michael Pitt), který studoval na téže škole. Odkaz zde není náhodou, v následující scéně je totiž podpořen a vysvětlen. (P. J. D.)
  • Billboard v závěrečné scéně poslední epizody odkazuje na Nuckyho (Steve Buscemi) mládí. Přesněji řečeno na moment v době slavnostního průvodu, kdy zaprodal Gillian (Gretchen Mol) - momentu, který se mu tak později stal osudným. (P. J. D.)

Související novinky

Arkham Asylum nabírá režiséra Ďábla

Arkham Asylum nabírá režiséra Ďábla

27.10.2022

Jen den po jmenování Jamese Gunna a Petera Safrana do rolí šéfů nově přejmenované divize DC Studios studia Warner Bros. tu máme také novinku ohledně dalšího chystaného spin-offu Batmana. Seriál… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Kdo si zahraje Vránu?

Kdo si zahraje Vránu?

17.03.2015

Legendární comics Jamese O'Barra byl zfilmován už v roce 1994 a nezůstalo jen u toho. Následovaly tři pokračování a seriál, nelze však říct, že by z nich byl někdo nadšený. Vrána teď ale dostane… (více)

Reklama

Reklama