Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 690)

Morien 

všechny recenze uživatele

U takových filmů je vždycky škoda, že se tvůrci rozhodnou znesvěcovat hroby, ale místo aby je pořádně potřeli psychedelickými barvami, poházeli konfetami a udělali kolem bludiště s falešnými perspektivami, jenom si tam stoupnou s takovou tou trumpetkou, co se používá na oslavách narozenin, a jednou do ní fouknou a ono to jednou zahučí. A teď dost metafor. Zajímalo by mě, jestli Wirkola lepší scénář opravdu nenapsal, a nebo ho hollywooďané donutili to zjemnit (otupit). Je pravda, že celou tou koncepcí se člověk tak nějak baví, ale při hlubším pohledu je to vlastně divně poskládané. Černého (ani jiného) humoru tam není tolik, jak bych od autora Mrtvého sněhu čekala, a některým skladebným rozhodnutím se dost divím - prostřihávat scénu, kdy šerif s pohůnky docela surově mučí Mařenku, se záběry na Jeníčka roztomile se plácajícího v tůni s nahatou ženskou, mi až zavání nějakou patologií. A celkově abych unesla ten dost velký kotel násilí, potřebovala bych zkrátka na druhou stranu hooodně přidat i temný humor, protože jinak je to samoúčelný sadismus. Když si můžou dovolit nechat krvavé kusy čarodějnic lítat po celém lese, tak by si mohli snad dovolit i trochu divočejší a odvážnější vtipkování, ne. Něco v duchu navrhovaného v jeho komentáři uživatelem verbalem: "Jen je trochu škoda, že Jeníček s Mařenkou tu první ježibabu, co způsobila jejich doživotní trauma, nesežrali." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tommy Wirkola | Hudba: Atli Orvarsson | Produkcia: Will Ferrellm Adan McKay, Kevin Messick, Beau Flynn | Distribúcia: Paramount Pictures, MGM | Štúdio: MTV Films, Gary Sanchez | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 225,703,475 $ || Vrámci Fantasy Horor v B kategórií neskutočne funkčné. Vlatne by sa dalo povedať, že od momentu, keď si človek zvykne na gýčovitú perníkovú chalúpku a kostými, tak je to pútavá jazda od začiatku do konca. Dopomáha tomu kontrolovaná metráž a výborná réžia: bitky a strelba ešte nikdy neboli tak "realistické" - vrámci žánru a kategórie. Ešte raz by som to ale asi nedal, takže nie 4, ale veľmi silné 3. 70% | Blu-Ray 3D, THX, HU DTS | ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch vyřešena! Už nikdy žádný turista nebude muset bloudit lesem a hystericky smrkat na roztřesenou kameru, protože Jeníček, Mařenka a jejich hi-tech hračky s nekonečnou municí spolehlivě skolí každou agresivní čarodějnici. Co jsem od filmu s takhle jeblým námětem čekala, to jsem taky dostala: temnou pohádku pro krvelačné dopěláky s poněkud šáhlým smyslem pro humor. Překlad jmen do češtiny tomu dodával ještě parodičtější formu: kdykoliv byl drsňák Renner osloven "Jeníčku", uniklo mi zoufalé zachrochtání, Mařenku jsem překousla o něco snáz (i když taky s obtížemi). Ujetá akční jízda poněkud drncala na nedomyšleném scénáři (SPOILER: např. proč ježibaby tolik bažily právě po srdci Mařky, vždyť měly přímo pod nosem jinou bílou čarodějku; nebo jak se hlavní hrdinové ocitli u dráty nafiletované letky čarodějnic pár vteřin po "nehodě" - past byla na míle daleko a Jenda s Mařenou neměli košťátka, jen vlastní nohy). Abych své dojmy nějak shrnula: docela jsem se bavila, ale na patře zůstala pachuť nevyužitého potenciálu. 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Brutální, bláznivá, efektivní, zábavná jednohubka. Na druhou stranu je to takový ten jednoduchý film, co je naprosto o ničem. Příběh má nulovou vypovídající hodnotu a celé je to vytvořeno z jednoho naprosto prostého důvodu - aby diváka zabavil. To se mu daří. Ještě aby ne, když v hlavní roli má Jeremyho Rennera, v roli Jeníčka, co si píchá Inzulín, protože ho v mládí čarodějnice vycpala sladkostmi a on teď je rád, že vůbec žije a na druhé straně Gemmu Arterton, která je od dob Prince z Persie zase neuvěřitelně sexy, za což samozřejmě může i latex, ale také i její kůl hlášky a celková přinasranost a vostrost jak Mařenky, tak Jeníčka. Každopádně zábava na 87 minut naprosto optimální. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsme ti loupali perníček, teď ti rozstřílíme držku! Krvežíznivý norský režisér se rozhodl provětrat faldy pohádkovým čarodějnicím a vyslal na ně po zuby ozbrojené... Jeníčka a Mařenku. Ne, že by se jednalo o marný nápad, nicméně ve Wirkolově podání je to nápad sotva na dvacetiminutový kraťas. Na ploše celovečeráku nevyhnutelně nudí i přesto, že skončí po necelé hodině a půl - jedna dobrá hláška nebo závan povedené choreografie jednou za pět minut nestačí, pokud jsou v boji samy. Pachatelem je především scénář, protože je ve všech ohledech předvídatelný, nudný, tupý, nelogický (v kontextu sebe sama - ne že bych chtěl hledat racionalitu někde, kde je Jeníček s kulometem) a nedodává moc pevné základy nadhledu a humoru, na nichž by zápletka chtěla stavět. Tvůrci patrně svištěli jak na tobogánu, takže si nelámali hlavu ani s detaily a dočkáme se mimojiné scény, kde Jeníček střílí ze svého děla na čarodějnici, přestože metr za ní stojí houf dětí, jež se snaží zachránit. Dementní příběh je jinak přehlídkou výplachových trademarků, kdy všechno a všichni stojí přesně tam, kde se to dá čekat/kde to choreograf vyžaduje a kdy se vám chce brečet pokaždé, když kdokoliv dělá cokoliv neakčního. Triky průměrné, hudba nijaká, herci adekvátní. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Práce na pokračování filmu byly ohlášeny ještě během jeho uvádění v kinech. Ani deset let poté však plány nezískaly žádné konkrétní obrysy. (karlik4801)
  • Ve filmu má Jeníček (Jeremy Renner) cukrovku jako důsledek toho, co prožil v perníkové chaloupce jako dítě. Původně měla mít zdravotní problémy také Mařenka (Gemma Arterton) a to s příjmem potravy, způsobené traumatem z dětství. To však bylo z finální verze zcela vystřiženo. (SFalconJ)
  • Film nebol premietaný kritikom. (Crybaby)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama