Reklama

Reklama

Kókaku kidótai: S.A.C. 2nd GIG - Individual Eleven

  • Japonsko 攻殻機動隊 S.A.C. 2nd GIG Individual Eleven (více)

Obsahy(1)

V poslední době se zvýšil v japonském městě New Port počet teroristických útoků. Útok na čínské velvyslanectví, sebevražedné atentáty, zabití slavného kyber-rappera, vražda prezidenta banky (podporoval uprchlíky) a mnoho dalších. K těmto zločinům se hlásí teroristická organizace Jedenáct jednotlivců (Individual Eleven). Sekce 9 se postaví těmto teroristům a k tomu všemu se proti nim staví i lidé, kteří by měli být na jejich straně. Postupem času se Sekce 9 zamotává do velmi složitého případu - Kuze Hideo, uprchlíci, Vládní zpravodajská agentura - strategická vyšetřovací komise a hrozba státního převratu. Sled všech hlavních událostí, týkajících se případu Jedenácti jednotlivců z GHOST IN THE SHELL: STAND ALONE COMPLEX 2ND GIG, je spojen do celku. (Jigvell)

(více)

Recenze (13)

VanTom 

všechny recenze uživatele

160minutový výtah netriviální zápletky z druhé řady seriálu vykazoval v kontinuitě občas trhliny, jelikož provázanost postupně shromažďovaných střípků z různých epizod proměnil v úmorné, útržkovité vysvětlování, které sem tam něco vynechalo, jindy naopak zopakovalo. Navíc o případ (virus) Jedenácti jednotlivců se vlastně jen otřel a jeho gró tkvělo v komplikovaném politicko-válečném, revolucionářském komplotu (aktuálně živým mezi uprchlíky-vládou-veřejným míněním). Samozřejmě si v už tak pomalém tempu neodpustil ani "trademarkové" filosofování o podstatě ducha/AI (jenže třeba z linky osobnosti si vyvíjejících Tačikom zůstaly fragmenty nedávající ve finále smysl), které však bez minimálního vykreslení charakterů nemělo žádný základ = dopad. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Individual Eleven už není tak křečovitě překombinovávaný jako Laughing man a taky díky své (v dnešní době překvapivě aktuální)zápletce je mi přecejen bližší, ale pořád to není žádná pecka... Kdyby Oshii svými filmy nenastavil laťku tak vysoko, asi bych byl s tímhle spokojenější a celý GitS fenomen by byl o poznání méně nadhodnocovaný... ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

V zásade ide o niečo podobné ako v prípade predošlého dielu The Laughing man. Tuto ale ide o rekapituláciu druhej série pôvodného S.A.C. seriálu okliešteného o zbytočné doplnkové scény a filozofické dialógy, ktorými tvorcovia vypĺňali seriál. A práve kvôli tomu dávam o hviezdičku navyše ako v prípade seriálu, lebo ten dej bol tým pádom kompaktnejší a dalo sa to viac vychutnať a hutnejšie pochopiť podstatu. Aj napriek tomu ale pre mňa stále priemer. 50 % ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Seriál GITS je vynikající ukázkou japonského cyberpunku a jeho sestřih do filmové podoby tedy nemůže v ničem zaostávat. Problém je že krom množství fillerů sestříháním zmizela i spousta ne až tak zbytečných částí, které k hlavnímu příběhu podávaly doplňující informace a hlavně zjemňovaly jeho tempo do rozumně sledovatelné podoby - film oproti tomu od začátku chrlí na diváka tuny informací aniž by mu dal čas a vodítka jak je skládat dohromady do atmosférického celku, natož aby si dokázal zažít poměrně komplexně zpracovaný fikční svět. Zjednodušeně řečeno - je v tom bordel. Cca v polovině už se informační nátřesk pomalu zklidňuje a začíná být mezi těmi desítkami postav, motivací a provázaných vztahů a intrik docela dobrý přehled, tudíž pak už začíná jít vše jako po másle. Ačkoli i zde některé věci nevyniknou ani zdaleka tolik jako v celém seriálu. Film se tedy divákům GITSem nezasaženým doporučit rozhodně nedá, ačkoli má mnoho nepopiratelných kvalit - podívat se napoprvé rovnou na celý seriál je zkrátka lepší. 8/10 ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Japonsko, doba po 3. světové válce a odstranění radiace pomocí nanotechnologie, o které se mluví jako o japonském zázraku... Kyberprostor a v něm skrytý potenciál revolučního hnutí... Film je sestříhanou kompilací seriálu o 11 jednotlivcích volně rozšiřující původní anime trilogii GITS (vytvořené 1995–2006). Film určitě nabízí velké množství materiálu k zamyšlení. Pro diváka, který seriál nezná, však děj může působit trochu zmateně a závěr překombinovaně. Stopáž je poměrně dlouhá. Razantnější sestříhání by však pravděpodobně ještě více ubralo na srozumitelnosti... Každopádně jak situace v utečeneckých táborech přituhovala, a ke slovu se přihlásila akce, film mou pozornost vtáhul do děje a udržel až k závěru. ____ Téma "ideálů revolučního hnutí" mi nějak není po chuti... Zatím téměř všechny vize technologie a budoucnosti (nebo spíše budoucnosti kygerzločinu), se kterými autoři anime o „duchu ve skořápce“ přišli, mi připadají potenciálně možné, jakmile technologický pokrok trochu postoupí... Také si kladu otázku k čemu policejní kybork potřebuje velké kozy?:-) A pak, že "Ghousti" netrpí fan servisem...:-) V porovnání s ostatními "celovečeráky" GITS, hodnotím "jen" 4 hvězdami. Předchozí tři filmy mě bavily přece jenom o něco více. Toto je čistá recyklace, takže hodnotím přísněji... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama