Reklama

Reklama

Černá hodina

  • USA The Darkest Hour (více)
Trailer 1

Američané Ben a Sean přiletí do Moskvy, aby zde prodali svůj software pro vytváření sociálních sítí. Po příchodu na jednání však zjistí, že je jejich švédský obchodní partner Skyler zradil. S Rusy už dohodu uzavřel a software jim prodal. Ben a Sean jdou večer na diskotéku, kde se seznámí s Američankou Natalií a její australskou kamarádkou Annou. V klubu najednou zhasnou světa a vypadne elektřina. Všichni vyjdou ven, aby zjistili, že z nebe padají kulatá světýlka a po dopadu mizí. Když se přivolaný policista chce obuškem světla dotknout, rozpadne se na prach. Všichni zpanikaří a začínají utíkat. Ben, Sean, Natalie, Anne a Skyler se schovávají sedm dní v jednom domě. Po sedmi dnech klidu vyjdou ven a zjistí že celé město je liduprázdné, všude jen samý popel a prach. Po útoku neviditelné mimozemské síly se schovají v obchodním centru. Sean zjistí, že žárovky a různé elektrické technologie dokážou útok mimozemšťanů odrazit. Dále zjistí, že za sklem je mimozemšťani nevidí. Všichni běží na americké velvyslanectví, ale to je v troskách. Najdou noviny, ve kterých se píše, že invaze zasáhla celý svět. Najdou také vysílačku, kde se neustále přehrává zpráva v ruštině. Skylera mimozemská síla zabije... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (487)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Malá, laciná, hloupá a nudná sci-fi, který se snaží být větší než ve skutečnosti je a snažící se zaujmout nápadem neviditelného nepřítele, proti kterému bojuje partička mladých turistů v neokoukaných ruských exteriérech. Na filmu je znát nejen minimální rozpočet ale hlavně nezkušenost tvůrců, kteří nedokáží natočit jak napínavou, tak jakkoliv zajímavou nebo alespoň efektivně vypadající scénu. Když si vezmu, že za stejný rozpočet bylo natočeno "Monstrum" nebo "District 9" je jasné, že se někde stala chyba. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Aha, kolega verbal dal 4 hvězdy, tak to bude blbost. Ale má to hodnocení 50%, tak že by nebyla? O 90 minut později: Neskutečná kravina, která nemá ani jednu kloudnou scénu. Většinou při mimozemských invazích divák trne napětím a fandí lidem aby ty emzáky dostali, tady to nehrozí. Naopak mi přišlo jako dobrý nápad zlikvidovat všechny lidi, kteří měli něco s tímhle filmem společného. Nerozumím, že tohle se mohlo dostat do kin a moc se omlouvám jak Noci žraloka tak Skyline, které přecejen dokáží pobavit mnohem více. Emile Hirsch totálně potopil svou kariéru. Zbytek filmu tvoří neherci. PS: Napětí je v těchto i blbých filmech zapotřebí, takže nerozumím tomu proč tady naprosto chybí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vubec ne takova sracka, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat. Jasne, zadny veledilo, ale v ramci katastrofickyho zanru slusnej prumer. Film si udrzuje slusny napeti, triky vylozene nezhnusi a herci taky zbytecne neprehravaj. Dej je sice provareny klise, kdy musi skupinka prezivsich dojit z bodu a do bodu b, kde bude snad lip, ale na to srat, od tohohle zanru uz zadnou velkou originalitu necekam. Takze ve vysledku jsem byl docela mile prekvapenej a ty 3* to v pohode da. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v Kovbojích a vetřelcích, i tady jde extrémní debilita a s ní spojená zvrácená zábavnost ruku v ruce. Film často nudí, sledovat malou skupinku přeživších pobíhajících po vylidněné Moskvě se rychle omrzí. Kvůli 3D je to příliš tmavé, scénář nestojí za řeč, soundtrack je zhovadilost, akorát ty efekty stojí za to. Po vynikajícím traileru celkem zklamání. (Světová invaze + Kovbojové a vetřelci + Krotitelé duchů = Černá hodina) Plus za apokalyptické komando ruské jízdy. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Darkest Hour je moje oblíbená kapela, ale jako filmová varianta mě to teda vůbec neoslovilo. Emile Hirsch jednou prohlásil, že nechce hrát ve špatnejch filmech, takže nechápu, co dělá tady, protože i po přečtení scénaře snad muselo být jasný víc než dost. Docela solidní efekty a slušná myšlenka, který se utopily někde v moři plným WTF momentů, děr ve scénáři, hloupých a nesympatických postav, je asi to jediný, co filmovýho fajnšmekra dokáže zaujmout. Krátká stopáž díkybohu vůbec nevadí a 3D efekt tam byl jeden. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy se skupina vydá najít ponorku, nese na zádech jeden z Rusů rakety do RPG. Při vstupu do metra nese 3, v dalším záběru má však na zádech už jen 2. (VooDoo:*)
  • Drobného technického zaváhání si lze všimnout v okamžiku, kdy se chlapecká dvojice ukrývá před mimozemským vetřelcem pod policejním automobilem a zanechává za sebou zaklapnutý kufr, který je během jejich útěku o několik okamžiků poté opětovně otevřený. (Conspi)
  • Natáčanie muselo byť pozastavené na dva týždne z dôvodu mimoriadneho znečistenia prostredia a ťažkého dymu z požiarov v okolí Moskvy, ale aj potom robilo značné problémy, a to až do tej miery, že zábery museli byť v postprodukcii upravené digitálne. (Raccoon.city)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Mimozemšťané ovládli Kreml

Mimozemšťané ovládli Kreml

12.04.2010

My ve východním bloku to víme už celá desetiletí, západní publikum to brzy zjistí také. Emzákům totiž konečně došlo, že Spojené státy nejsou pupkem světa. Loni přistáli v Jižní Africe, brzy zaútočí… (více)

Reklama

Reklama