Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 2

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (861)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale něco tomu chybí. Pro vězně ve speciální věznici na oběžné dráze je opravdu jednoduché udělat vzpouru. Dozorci prostě nemají šanci. Shodou okolností je na stanici i dcera prezidenta USA, půvabná Maggie Grace. :) Takže zachránit ji je priorita číslo jedna. A protože nikoho lepšího nemají, pošlou tam potížistu Guye Pearce. Ten ji samozřejmě zachrání, ale nemá to jednoduché. Hodně mě tam bavil Joseph Gilgun, který hraje Rudyho v Misfits. ;) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, priamočiare, ale perfektne fungujúce. Lúbi sa mi ten dej, ale hlavne to, že je to zasadené do vesmíru. Ten sci-fi kabátik je rozpočtovo skromný, ale vo filme vyzerá skvelo. Herecké obsadenie je perfektné, Guy Pearce nahlaškovaný ako John Mclane k tomu pekná a sympatická Maggie Grace, štipka humoru, poriadna dávka akcie a nápadov. Tak trochu vesmírna Die Hard, ktorá skvelo pobaví. 80% - 4* ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Vypatlaný remake 80. let. Nebyla to vyloženě katastrofa, ono popravdě? čekal jsem víc… Guy je opravdu hodně nevyužitý herec dneška, kde dostává jenom takové splašky a když už čuchne k hlavní roli, tak sním někdo vyjebe, což mně jako spořádaného hltače podobných elementu neskutečně sere! Pearce má na víc a MS One není vyloženě shit, no nejsem hotový, jak jsem předpokládal, ehm. Prostě taková imbecilská sranda s kulervouci zapletkou, která neuspokojila moje ego, no 4/10 samozřejmě dám, protože vzpomínám na časy minulé, kde tyhle snímky plnili kina… né jak dneska. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak špatný film, že netuším čím začít. Tak třeba námět? OK, když v dnešní době, ve 21. století hodíte na stůl kterémukoliv producentovi scénář, ve kterém je neohrožený akční hrdina vyslán do nesplnitelné mise, ve které má zachránit dceru prezidenta USA ze spárů hordy zločinců, je jasné co se stane. Tento cár papírů s textem, který zaspal jednu generaci (která má akční hrdiny u prdele), skončí na hajzlu jako příloha k bidetu. Zde je to ale zajímavě ochcané, děj se neodehrává v opuštěném Alcatrazu, či snad v dřevěném srubu v hluboké prdeli lesnaté Kanady, ale na orbitální stanici! Pokud si ovšem odmyslíte vesmírné loďo-vězení, pak je celá zápletka stejně za zenitem jako Seagalovy filmy, ve kterých osvobozuje své pokaždé jiné dcery z rumunských rozpadlých garáží, prezentujících sídlo drogových mafií. Film pochopitelně obsahuje plno klišé, ale nejvíce mě odrovnaly ty násilně vložené "hlášky" Pearceho, které se neujímaly s naprosto železnou pravidelnosti, protože byly pronášeny v nehodících se situacích a hlavně je Pearce neuměl podat tak, aby vyzněly vtipně (což jde vlastně dost těžko, když ani vtipné nebyly). Hlavní záporáci jsou bez charismatu, jednoho představuje uměle šišlající idiot, který mě svým hereckým umem s kterým dokázal přehrávat i při mačkání tlačítka, přestal bavit téměř okamžitě co se objevil na scéně. Druhý měl zřejmě ve scénáři poznatek o tom, že je to ten inteligentní charismatický sráč, kterému divák vždy fandí, a tak se do své role obul s takovým "charismatem", že za celou dobu snad nepohnul s ksichtem a pokud by permanentně nestřílel zajatce, člověk by si ho spletl s úklidovou službou lodě. Plno stupidností jako třeba fakt, že v úrovni oběžné dráhy satelitů dokáže člověk padat volným pádem směrem k Zemi jako kdyby vyskočil z letadla, jsem ignoroval, ale pokud mi tento film nedokázal ukázat jedinou pořádnou akci (ten nepřehledný guláš, který spíše vypadal jako úvodní filmeček k deset let staré PC hře, nepočítám) a místo krvavého vystřílení co nejvíce z těch 500 vězňů, permanentně nabízel jen střílení zajatců, aby ukázal jak strašně "drsné" má film záporáky, to mě skutečně nebavilo sledovat, natož někomu fandit a snažit se to prožívat. Pokud hlavní akční hrdina zastřelí za celý film všehovšudy osm lidi na lodi, kde to mělo smrdět "žhavou akcí" a nejhoršími zločinci skoro na každém čtverečném metru, tak je to skutečně výsměch akčním béčkům. Pokud by místo impotentního osvobozování prezidentské krávy, na které divákovi vůbec nezáleželo a ani záležet nemohlo, raději nabídli ve stejných prostorech natočený sci-fi horor jako např. Pandorum, pak by jistě tvůrci sklidili více ohlasů, tímto vyčichlým námětem a špatným zpracováním postrádající alespoň náznak atmosféry, si kladné rozhodně nezaslouží. 20% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, ale mě se to celkem líbilo. Guy Pierce tady, asi poprvý, co ho znám, vypadá jako drsňák a i CGI efekty jsou na docela dobré úrovni, až se divím, jak to ti frantíci dokázali. Nejni to teda žádnej zázrak a sice jsem se díval jen letmo, ale řekl bych, že se to dá snést...70% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Při útěku ve větracích tunelech s dcerou prezidenta má Snow (Guy Pearce) baterku připevněnou na rameni na pravé straně, zatímco v následujícím záběru na straně levé. (ledofredo)
  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)
  • Hlavní antagonisti, bratia sa volajú Alex a Hydell. Alek Hidell bolo falošné meno, ktoré používal Lee Harvey Oswald. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama