Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (469)

Terva 

všechny recenze uživatele

PAN POPPER A JEHO TUČNÁCI Orel volá Tichošlápka...... CITÁT - Zbožňuji vůni toneru....... Jim Carrey se prostě moc nemění. Jedna věta mě tam zaujala - Pipi Peponopolisová, privátní pracovnice pana Poppera, provádí papírování a pracuje z písemnostmi........ Jim Carrey vyslovuje ve filmu další své nové slovo zde zní Viagratilita. A tak se stane, že jeden malý dárek od táty pana Poppera změní život všem. CITÁT - To je vycpaný tučňák, díky tati............ Ve scéně, kdy Popper doprovází tučňáka na jih jsem se válel smíchy - Jižní pól je tudy - aha potřebuješ pomoc, že (bere tučňáka do rukou a hodí ho) pa pa ptáčku........ A znáte to, jak to chodí, to co bylo překážkou se najednou stává miláčkem a není těžké se toho zbavit a pak už se ani nechce toho zbavit a vše se začíná otáčet. Tučňáci působí trochu uměle, ale to se dá přehlédnout. Z příběhu se stává veselá komedie z rodinným odkazem a láskou nejen ke zvířatům. Ale pozor, někdy i ta dobrá vzpomínka může být ta nejhorší. Váš dům je plný tučňáků......... Lehce předvídatelný scénář, který je však spíše k užitku, protože je to komedie. Závěrečné titulky jsou totální otřes a vůbec se tam nehodí - nabsolutně. Jimmy Carrey byl během filmu nelítostně pokousán tučňáky, ale patří mu to. Ve filmu hraje Ophelia Lovibond a to postavu Pipi. Orel přepíná a končí. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se naposledy smál u Já Padouch :D Tohle je jedna z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl. V hlavní roli je navíc Carrey, který zabijí. Hláškuje v jednom kuse a do toho několik tučňáků. Chvilkami jsem se dostával do breku, protože to hodně vsadilo aj na emoce, ale jinak se jedná o totální šílenost. Na špatnou náladu nejlepší lék. :) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tucnaci pana Posera jsou rodinna komedie, coz vicemene rika vse. Lehce moralizujici pribeh o tom, jak se fotrik polepsi a zacne se vic zajimat o deti (svoje, ne v parku s pytlikem bonbonu) a samozrejme nechybi roztomily zviratka. Ty tu jsou tentokrat v podani bandy sympatickejch tucnaku, ktery mi prisly silne digitalni a pritom je v zaverecnejch titulcich kec, ze nebylo zadne zvire zraneno, tak nevim. Carrey je sice sympatak a vlastne nesleze ze zaberu, ale nedostal moc prilezitost pro nejaky extremni saskovani. Coz je skoda. Takle je to proste prumerna komedie s par fajn vtipkama, lehce otravnejma detma, ktera se da ale v pohode skouknout. Jen nechapu tu zalibu tvurcu v neustalym vyslovovani slov na p, to zacne bejt trapny behem dvou minut. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ono to vyzerá, že Adam Sandler alebo Rob Schneider nemali čas, pretože výsledok by bol aj pri ich účasti rovnako "kvalitný" ako vidíme vo filme v hlavnej úlohe s Jimom Careym. Respektíve táto úloha mohla byť radšej nejaká trápna CGI figúra, aby lepšie ladila s tučniakmi. Jedinou lepšou scénou je tobogan v Guggenheimovom múzeu a treba pochváliť tvorcov, že poznajú komika menom Charlie Chaplin a dokonca aj film Zlaté opojenie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ničím příliš vybočující zástupce povinné zaoceánské filmové položky, kterak neúplná rodina znovu ke štěstí přišla. Tentokrát ji bude tmelit šestice roztomilých tučňáků, které táta chladný obchodník zdědí po svém tátovi vášnivém cestovateli. Za kamerou stojí určitě zajímavý Mark Waters, před kamerou stárnoucí Jim Carrey (který už pár let není onou kasovní jistotou), jehož gumově pružná herecká maska stále funguje, ale už jen tak na půl. Stejně jako celá tahle rodinná limonáda. Vydržet se to samozřejmě dá, ale lidští i zvířecí hrdinové až moc spoléhají na ověřené vtipy a nesnaží se získávat u dětí (nedej, bože, jejich rodičů) nějaké ty body navíc. Prostě si to tu všichni povinně odkroutí, nabídnou prověřenou story a momenty, kdy tučňáci vyměšují a trápí je větry, což má být legrace, ale není (možná by byla, ale před dvaceti lety v dobách Ace Ventury). Takže poměrně svěžích momentů, kdy se podlaha muzea změní v tučňáčí skluzavku, je dost málo a momentů, kdy se nachytáme, že se mírně nudíme, vlastně docela dost!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme je spomenutý herec Donald Trump a o pár minút je v scénka na klzisku možné na mantineli vidieť reklamu s názvom "Trump". (ShortyIC)
  • Skuteční tučňáci byli použity pouze pro určité scény, z nichž většina byla natáčení v chlazených prostorech. (rafix)
  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama