Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (383)

Dever 

všechny recenze uživatele

Apollo 18 od začiatku naberá na temnej a tajomnej atmosfére čomu dopomáha aj nie často videný štyl found footage, ktorý mne osobne spríjemňoval pozeranie. Ťažko toto nazvať hororom skôr obyčajným sci-fi thrillerom, ktorý drží diváka stále v napätí čo stane. Akurát ma mrzí málo mimozemských a srdcedransajúcich scén, inak nemám čo vytknúť. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než dobře zpracovaný zajímavý nápad, který mi připomněl atmosféru povídek A. C. Clarka. Vyjma filmu Monstrum jsem vlastně neviděl žádný sci-fi či hororový snímek z poslední doby natočený stylem "Našli jsme tuhle pásku a děje se na ní to a to", a nejspíš i proto na mě Apollo 18 tak zapůsobilo. Technické provedení bezchybné, herci bezproblémoví, finále příjemně vygradované, stopáž tak akorát. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Footage filmy nemůžou fungovat bez reálného chování hrdinů, A posádka Apolla 18 vypadá, jako by NASA sebrala skupinu chlápků z hospody a poslala je náhodou do vesmíru. Je to přesně ten typ hororu, kde chodí blondýny v noci venčit psa do lesa, když kolem běhá maniakální vrah. Jen si to představte na Měsíci. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to tedy bylo. Teď nezbývá, než si („nedočkavě“) počkat na pokračování a zjistit, jak to bylo s (utajenou) misí na Mars. Vůbec bych se nedivil, kdyby k nám v pokračování dorazily AUTENTICKÉ záběry z bezstarostné (pro ukrácení si volné chvíle) pokerové partie mezi Usámou Bin Ládinem, Saddámem Husajnem a Muhamadem Kadáfím, přičemž karty by jim rozdával http://www.csfd.cz/film/6648-predator/ . Zajímavé, jak jeden člověk použije odborný výraz a ostatní se na to vrhnou jak slepice po flusu. Tak jo, já taky. Jdu „zrecyklovat“ svůj odpadkový koš, třeba na něco (chutného) ještě narazím (uhnětu z toho blafu novou netradiční pochutinu) a spravím si tak po tomhle chuť a třeba na tom ještě něco i trhnu. Tenhle snímek je dobrý tak max jako kulisa k usínání. Když pominu tu spoustu do očí bijících lapsů (když už se to tedy ohání přívlastkem „skutečný dokument“), tak jednoduše nepřejdu fakt, že námět několikanásobně předčil následné zpracování. S dovětkem, že srovnávat toto s komorním snímkem Moon D. Jonese nemůžete (snad) myslet vážně? P.s. to uživ. Becket51 – to opravdu byla! P.p.s. zajímavý komentář (pro mě): xxmartinxx ()

akisha 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Tak pockat, takhle bych taky dokazala tocit! Paneboze, támhle ten kamen... Nepohnul se náhodu? Boze muj, pohnul se? Kristepane, ten kamen me chce zabit! Pomoc! Found footage ve své nejhorsi formě, vzpomela jsem si hlavne na komické sestrihani Homera Simpsona v televizní show, kdyz ho narkli z osahavacky. Zaber na botu, zaber na podlahu, zaber vzhuru nohama, zaber preskakuje, strašlivý close-up na upocence, zvuky behajicich švábů, slus. Jako fakt jedno z nejhorších provedení, co jsem kdy videla. A pritom vse takovy klišé. A chování postav? Eeee... Na celou tuhle “vec” (film to neni) se clovek diva vlastne jen kvuli 2 věcem: super kratky zaber na mumifikovaneho Rusa a superkratky zaber na chvejici se kamínky. Tadadadadadadá... A dvakrat použity “mega cool tip top tricek” s osvetlovanim bleskem ve tmě, jenž byl viden jen asi milionkrát predtim? Juppi! Hvězda je za náznak lehce znepokojivé stísněné atmosféry izolace a hrozby, která se odehraje po dobu asi deseti sekund nekde u konce. Zbytek casu se deji nudne veci velice nepřehledne způsobem, ktery extremne nudí a vysira. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie prebiehalo v meste Vancouver, v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)

Reklama

Reklama