Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Á už je to tu zase, Nicolas Cage v hlavnej úlohe to musí byť zákonite sračka! Veľký omyl, od začiatku má film tempo, ktoré si udržiava počas celej stopáže, scenár nieje bohviečo, ale to že som sa ani minútu nenudil je veľké pozitívum. Zlodeji, vykrádanie banky, únos, naháňačky, prestrelky, čo by ste chceli ešte v akčnom thrilleri? Napr. The Expendables má deravý scenár, "nulové" herecké výkony, nudné pasáže a tento "akčňák" je samozrejme v červených číslach. Prečo? Lebo vidieť toľko akčných hviezd pokope bez štipky talentu niekomu úplne postačuje. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S tím, že se Nicolas Cage v posledních 15 letech objevuje v těch nejslabomyslnějších žánrových produkcích, se dá počítat už jako s konstantou. Škoda, kdysi měl našlápnuto na víc. Simon West je slušný řemeslník, ale blbý scénář se zapřít zkrátka nedá. Nadějně to vypadá tak prvních 10 minut, když sledujete svižně natočenou loupež, a pak už to jde z kopce a ještě níž. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Simon West tento rok ukázal na dvou případech svojí kvalitu. Exp2 navrací ke skvělému Con Air a Stolen navrací k nudné půměrné rutině Mechanika zabijáka. Oba případy jsou bez Cage koukatelné kousky žánru. Nyní se už konečně West dočkal a po 15 letech si veme do týmu velkého hereckého workoholika Nikyho Kejdže. Prvně Cage už dneska hraje i v dětských představeních, protože by bez hraní umřel. Za druhé Stolen až na pár akčních scén nemá nic víc. Takže ani duo West-Cage neudělá z jednoho cáru papíru prodejní bestseller. Příběh zloděje, který po osmi letech ve vězení (páni Cage i po osmi letech ve vězení vypadá stejně) začne hledat nejen ukryté prachy, ale také dceru, kterou mu někdo ukradl. Jemu, který je král zlodějů? Tady to je spíše král blbů, protože všichni okolo se chovají blbě, dělají blbé věci a vypadají blbě. Osobně mě zajímá, zda už někdy konečně Cage bude mít i více než jednu tvář při každé scéně. Jediné plus + hlavní hrdina má rád CCR a ty zní docela často ve filmu. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Inteligentný začiatok sa príliš skoro zmenil v prach v ktorom sa už ťažko hľadali cenné filmové úlomky. Cage ohnivé plamene skrotil a ovládal na svojom tele a aj na motorke vo filme Ghost Rider, takže krátka jazda v horiacom aute zapadla do jeho kaskadérskej činnosti, ale nič nové a zaujímavé nepriniesla. Film ťažko za niečo chváliť, pretože s takým ľahkým prebehnutím cez "pevnosť nástrah" bez jediného poriadneho zakopnutia stratil dramatickú pestrosť. Veľmi lacno a nečinne pôsobila rola Vinnceta (Josh Lucas), ktorý akoby dostal narkózu priložením páchnucich ponožiek a nezmohol sa na poriadne si vyrovnanie účtov. Celkom dobre však pracovala akcia s veteránom Cagom, ktorý zobral na svoje ramenná všetok neúspech, takže som sa priklonil k priemernému hodnoteniu 50%. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si stěžovat. Akce dobře natočená, West boduje, herci hrají dobře, tempo to má našláplé a u hudba je taky fajn. Popravdě nevím, co lidi od podobných filmů čekají, ale na tenhle film bych šel do kina radši, než na jiné zhovadilosti, co jsem v poslední době viděl. Pokud si Stolen za něco zaslouží krtiku, tak je to především hlavní záporák, který je svou vizáží poněkud přepálený a závěrečné akční vyvrcholení, které je příliš krátké. Jinak je ale Stolen skvělý odpočinkový film a špičkové řemeslo. PS: By mě jen zajímalo, kam se poděla stáda těch chytráků, kteří sebevědomě plácali, že tohle je to samé jako 96 hodin, aniž by film viděli. A ejhle, ono to vůbec stejné není. To je ale překvápko. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama