Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jeana Rena jsem málem nepoznal a musel jsem si v titulcích ověřit, že to byl skutečně on. Matthew Fox na sobě neuvěřitelným způsobem fyzicky zamakal, zhubnul a je vysekaný na kost a záporák v jeho podání vypadá jako "pořádnej psychouš", ale to je asi jediná věc, která se dá na tomhle snímku vyzdvihnout. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Setsakramentsky promarněná šance. Rob Cohen si připisuje další hřebíček do režisérské rakve. Alex Cross je jednoznačně nejslabším setkáním s knižním detektivem na plátnech kin. Nelogický scénář plný naprostých hloupostí, otravný hlavní hrdina podporovaný řadou plastikových panáků a v rámci možností slušný hudební doprovod. Jediným pozitivem zůstává tam Fox, kterého charakter stejně tvůrci v druhé polovině snímku stáhnou na úroveň všech ostatních. Uf. [35%] ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak reagoval můj kamarád, když dorazil na Anděla a my ho s =woodym= lanařili do kina. "Já toho mám teď hodně zkouknutýho, kluci" varoval nás. "Neboj, tohle jsi určitě ještě neviděl" vrtal jsem do něj netušíc, jakou nadčasovou pravdu mám, protože tohle, tohle vážně nikdo z nás ještě neviděl, a to už máme prosím pěkně film za sebou... Tuhle jsem u snídaně sledoval předpověď počasí, kde hlásili hustou vánici po celém našem území již od dopoledních hodin a soused si přitom vesele odhrnoval sníh před barákem. Ani to mi však zpětně v porovnání s Cohenovou srajdou nepřišlo tak zbytečné. Když vezmu v potaz bonusové disciplíny, jakými jsou bravurní překlad názvu, neméně výsostný výkon Jeana, který snad už dočista zapomněl na to, že film by krom jeho peněženky měl přinést něco i divákům, a v neposlední řadě brilantně zvládnuté akční scény, při niž jsem sahal do batohu pro Kinedryl, může být celá tahle Vražedná hra ráda, že jsem ji za ty hříšné prachy dohrál až do konce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tyler Perry svoju hviezdnu kariéru neodštartoval, skôr by som povedal, že pochoval značku a sériu, ktorá niesla meno detektíva Alex Cross. Nahradiť pána Freemana práve ním bol zúfalý čin, ale nakoniec Rob Cohen je rutinér od špiku kosti, takže si myslím, že jedinou podmienkou pre obsadenie herca do hlavnej úlohy bola správna farba kože. Každopádne je to škoda, pretože postava tohto (pôvodne) charizmatického detektíva mala naozaj čo ponúknuť, ale k tomu bolo za potreby mať dobrú predlohu a s tou ako zisťujem nemá pôvodný spisovateľ takmer nič spoločné. Film totiž postráda takmer všetko. Našťastie na ostatných hercov sa dalo ako-tak pozerať, akcia nebola zlá, ale chýbalo napätie, atmosféra a nejaký poriadny príbeh, zvrat, rozuzlenie, niečo, čo by diváka prekvapilo. Lebo inak je to celé len klišé a zas len klišé a v dialógoch zas fráza za frázou. 45%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je tu Rob Cohen, čo točil Denné svetlo, Dračie srdce alebo Rýchlo a zbesilo a xXx. Priznám sa, že som to čakal nabušenejšie, ale aj tak má film svoje dobré a horšie miesta spôsobené predovšetkým režijnou nevyrovnanosťou. Kto má rád rýchlejšie tempo príbehu asi neocení pasáže osobných životov postáv, ale nie sú na škodu a pre celkovo výborný dojem robia veľmi dôležité vyfarbenie príbehu, ktorý navyše nie je vôbec hlúpy. Matthew Fox bol ako psychopatický zabijak maximálnym ťahúňom. Príbeh svižne ubieha, všetko dokresľuje parádny soundtrack a finálny súboj bol ukážkou perfektnej choreografie. A nakoniec, čo ma na filme trochu zamrzelo, bola trochu nedoriešená minulosť psychopatického vraha. Neviem prečo má tento film tak zlé hodnotenie od niektorých užívateľov. Mne sa to páčilo a myslím že to bola veľmi podarená kriminálka. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • V knihách býva Alex Cross (Tyler Perry) vo Washingtone D.C., kým vo filme je obyvateľom Detroitu. (beso74)
  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)
  • Luxusní vila na ostrovech Bali, kde se po předstírané smrti Leon Mercier (Jean Reno) skrývá, ve skutečnosti patří režiséru Robu Cohenovi. (Conspi)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno