Reklama

Reklama

Mladí muži za pultem

  • Česko Podvodníci z New Jersey (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nezávislá komedie zachycuje jeden den dvou pohodlných prodavačů z New Jersey. Dante zaskakuje v samoobsluze, zatímco jeho kamarád pracuje ve vedlejší videopůjčovně. Oba by radši dělali něco jiného, a svým zákazníkům to dávají pěkně sežrat. Jeden divoký den v životě dvou přepracovaných mužů za pultem, jejichž jazyk ostrý jako břitva a neobvyklé pracovní manýry dávají zcela nový význam pojmu zákaznický servis. Navzdory neustálému proudění nevyzpytatelných zákazníků si oba prodavači z New Jersey klidně stihnou zahrát hokej na střeše, navštívit pohřební síň a urovnat své nekonvenční milostné vztahy. Šéf není v dohledu, takže si buďte jistí, že když je obchod ponechán napospas těmhle dvěma, může se stát naprosto cokoli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se vůbec nebavil. Možná to bylo mou náladou, ale Dante ani Rendal prostě nedokázali mě rozesmát tak jak bych čekal. Jay a mlčenlivý Bob jsou naprosto dokonalí, ale i jim trochu něco chybělo. Rendal mi přijde neskutečně (až příliš) vymaštěný a jeho "humorné" poznámky mě spíše než k smíchu brzo dovedou k pláči. Logika, zdravý rozum ani inteligence v tomto snímku prostě nemají své místo a bohužel jsem si s tímto komediálním modelem tentokrát opravdu neporozuměl. Kam se to pro mě hrabe na pokračování u které jsem se opravdu bavil? Ke geniální komedii mě zde chybí hodně a jestli někomu stačí debilní a stupidní kecy jednoho neinteligentního (IQ neprokázáno) prodejce z videopůjčovny a naprostá neschopnost prodavače z QS, tak je to jeho volba. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tady se dá fakt mluvit o dokonalým scénáři. Nejenže utáhne celej film aniž by byla nějaká nudná chvilka, ba nopak je to neustále děsně vtipný, ale ještě má v sobe nespočet geniálních hlášek a několik skoro kultovních scén. Tohle je debut jak se patří a krom toho tady světlo světa poprvé spatřila dvojice Jay a mlčenlivej Bob, bez kterých by se kinematografie prostě neobešla ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pro mě trošku zklamání, ale je mi jasné, že ani Kevin Smith není tak geniální režisér, aby bodoval každým svým snímkem. Na prvotinu to vůbec špatný není, ale ve srovnání s geniálními Hledám Amy, Dogma a Jayem a Mlčenlivým Bobem vracejícím úder je to poměrně slabé. Skvělé humorné scénky a konverzační fórky se střídají s ukecanou nicneříkající vatou. Dante je naprostý debil, tyhle lidi hrozně nesnáším. Naopak, Jay a Bob, prostě klasika, jejich tanečky supr. Jak v komediálním žánru, tak i ve Smithově filmografii čistý průměr. Edit: Tak po devíti letech jsem si film pustil znovu a kupodivu mě docela bavil, takže hodnocení o hvězdu zvedám. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Není těžké přivést muže k vrcholu. Stačí, když ho strčí někam, kde je těsno a vlhko a pak to opakuje.“ Po filmu Hledám Amy jsem na Kevina zcela zanevřel. Po letech jsem se však rozhodl dát mu další šanci a zkusit jeho prvotinu. Nevím proč, ale k mému překvapení jsem si Clerks neobyčejně užil. Humor zde je krapet jednoduší, hodně vulgární a plný sexuálních narážek, ale ve Smithově podání maximálně funguje, a já se při sledování co chvíli „řezal“ smíchy. A když už snímku začala trošku docházet šťáva, přišlo dění na toaletách a film zase bavil naplno. Fajn byla i animovaná pasáž, nechyběly prvky jako debata o Hvězdě smrti, „koulování“ pro fajnšmekry, hokej s Ďábly, nějaká ta „moudra“ (trochu jsem se v tom sám poznal) a pozor, dokonce i toho Jaye jsem nějak vydýchal. Prozatím dávám silné 4*, třeba v budoucnu ještě přihodím, každopádně jsem navnaděný na barevné pokračování. „Jeden chlápek odmítal zaplatit pokutu za pozdní vrácení filmu. Říkal, že obchod byl včera 2 hodiny zavřenej. Zrušil jsem mu kartu!“ - „Šokující zneužití moci.“ ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Clerks mě nedonutili řvát smíchy, ale výbornou náladu mi drželi od začátku do konce. Vše postavené na dialozích a jednoduchosti (tím nemyslím scénáře, ten je naopak prošpikovaný vychytávkami skrz naskrz) a to já rád. Tady prostě těch pár lokací, pár postav a pár zvratů sedí. A klidně bych ještě na zvratech ubral a přidal další dialogy, protože poslouchat názory těhle "prodavačů" je velmi příjemnou čiností. Jako prvotina opravdu klobouk dolů a jsem moc zvědavý na další Smithovi kousky. Těším se na další zhlédnutí. --- Právě jste dočetli můj původní komentář. Dnes už jsou pro mě Clerks milovaným filmem bez chybičky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (43)

  • Inspirací k natočení filmu byla pro Kevina Smithe komedie Slacker. (HellFire)
  • Kevin Smith měl v době psaní scénáře protikuřáckou náladu a i ve filmu Mlčenlivý Bob kouř nevdechuje. Po skončení filmu začal kouřit dvě krabičky denně. (Kulmon)
  • Jedná se o jediný snímek s Jayem (Jason Mewes) a Tichým Bobem (Kevin Smith), ve kterém se neobjevila dvojice Jason Lee a Ben Affleck. (tyzmrde)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama