Reklama

Reklama

Devil Seed

  • Austrálie Devil Seed (více)

Obsahy(1)

Prázdniny skončili a Alex sa vrátila do školy na internát ku kamarátkam Jessike a Breanne. Ako sa sluší a patrí, stretnutie oslávili nočným žúrovaním, ktoré vyvrcholilo nápadom storočia - ísť za cigánkou a dať si vyložiť budúcnosť. Následujúci deň si Alex síce nič z predošlého večera nepamätá, no v okolí sa začnú diať zvláštne veci. Halucinácie, čudné, hrôzu naháňajúce zvuky, výpadky pamäte a škrabance na tele ju rýchlo presvedčia, že tu ide o jej život. Ak včas nenájde pomoc, bude zle... (beso74)

(více)

Recenze (58)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tady se jelo přesně podle šablony. Vezměte ten nejschematičtěší náčrt vymítačského hororu ... a máte Devil Seed, aniž byste museli cokoli přidávat. Na áčkový look a kvalitní herce nebyly peníze a originality a experimentů se tvůrci nejspíš bojí jako čert kříže. Přesto je ta zmíněná šablona pořád celkem funkční a tvůrci dostatečně řemeslně zruční, takže jsem v rámci "kanadských nízkorozpočtových hororových béček" docela spokojený. Pro mne to spadá přesně do kategorie "nenadchne ani neurazí", což je po příšerném traileru, kvůli kterému jsem se film chystal zcela vynechat, příjemné překvapení. 5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Všechny 3 Ženské, jsou k Nakousnutí, Radost na ně Pohledět! Nelekl jsem se, v Noci bych se možná i Bál, Kdo ví, filmy o Ďáblech mám Rád, a tohle se mi docela Líbilo, škoda, že se jedná o Nízkorozpočtový Film, takže efekty na chválu moc Nejsou.. Myslím si, že 3 * jsou pro Film tohodle druhu adekvátní... Protože u mně nízkorozpočtový Film přes 3 Neprojde! 5/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ďáblův ejakulát (neplést s advokátem) se urputně drží schématu hororů s tématikou exorcismu a se slabým kanadským dolarem za zády co nejméně riskuje, aby nic nepokazil. Zkrátka žánrový standard s pěknou řádkou klišé a vymítáním srovnatelným ve své atraktivitě s vymýváním zavařovacích sklenic. Jelikož jsem však viděl tucty slabších hororů, při kterých do mě vstoupil démon jménem Apatie, budu v hodnocení milosrdný - i přes chudý herecký výkon ďáblovy nosnice, jejíž rejstřík ztvárnění posedlosti se zúžil jen na koulení očima a vyplazování jazyka, což umí i varan komodský.. Jak tak nad tím přemýšlím, snadno může vzniknout zajímavý paradox. Představte si, že máte přítelkyni, co je ještě pannou (už sám o sobě paradox) a vy ji hodláte zbavit virginity. Když pak po aktu směrem k vám pronese: „Pícháš jako ďábel.“, kde máte tu jistotu, že jste byl první..? ()

berusche 

všechny recenze uživatele

A to vylízané z té podlahy prej nebylo sperma??? Škoda, já myslela, že alespoň záblesk něčeho, co bych ocenila. Velebnosti, nuda je nuda, s tím nepohnou ani snědé Hispánky za dozoru Helgy z Švédska. I když, ďáblů není nikdy dost a já exorcismus vítám, nerada se u něj cítím tak, že se z nás tvůrci dělaj p*del. To si mohli dovolit akorát ve Scary Movie, tam to deklarovali dopředu. Tady si ovšem připadáte, že je snad cílem koukat na blbé herce, poslouchat scénář o ničem a vidět efekty, které vyvolávají salvy smíchu (pauza, jsem zamyšlená, pauza, kouknu z okna, pauza, vrátím se k sešitu, pauza, a světe div se, bože, néééé, je počmáranej). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Belzebuba s vidlemi a řetězy tady sice neuvidíte, asi na něj nebyl rozpočet, ale zato má spadeno na hezkou studentku Alex (Michelle Argyris) a svoje mlsné libido dává na odiv tím, že ji otěhotní. Sice jsem nepobral, jak k tomu došlo, ale na svět se má vyklubat pořádný Belzebubíček. Jak už bylo řečeno, objektem zájmu čertovských hrátek, je sympatická Alex, kterou soustavně podvádí její přítel, a to s její hot spolubydlící, a u dívky se začínají pozvolna projevovat známky posedlosti. Vidí přeludy, slyší podivné zvuky, vidí podivné obrazce, po těle má škrábance, zdají se jí erotické sny a její chování i osobnost se začínají nápadně měnit. A máme tady další posedlost troufající si na inovativní postupy, i přes občasně naivně rušivý scénář, kterých bylo zapotřebí, protože v daném tématu už není moc co vymyslet. Když bych měl horor debutujícího režiséra Sagera nějak blíže specifikovat, tak je to s přídomkem nepropracovaný, s rozvláčným tempem, které filmu v některých sekvencích i sluší, nerozhodný, jestli by rád byl dekadentní (posedlá močící na podlahu), anebo stylový, ale nemající v podstatě žádný výrazný vrchol. A co se u hororu nedá odpustit, je řídký výskyt gore scén se kterými režisér dobře věděl, proč otálí, protože když je tam v závěru mrskl, příliš neohromily. A navíc ten příšerný kněz, co se tam angažoval v závěru do vymýtání, to nevymyslíš, jak idiotsky působil, ačkoliv příchod jeho postavy do děje byl i originální. Mnohem zajímavější byl film ve své erotické rovině. Na scénu vrhl schopně hrající Michelle Argyris, která za film vystřídá bezpočet outfitů a postupně se chytře obnažuje. Podle mě naprosto originálně zvládnuto a tyto scény dokonale splnily svůj účel. Celkově jsem to čekal nabušenější a hlavně intenzívnější, ale od Sagera, který si napsal scénář, sestříhal si to a ujal se režie, se jako od debutanta nedaly zázraky čekat. Jeho režie ještě nebyla vybroušená, aby si mohl dovolit hororovou revoluci. Nezjevený Belzebub, poté co dosáhl svého, se odebral s protestujícím transparentem do pekla, aby byl příště připravenější, až zase po něm bude v hororu poptávka. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama