Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mancini pripravil nový koncept, a to vraždenie v starom strašidelnom dome, čiže nový koncept pre sériu, ale inak niečo, čo sme videli inde už tisíckrát. Ale čo tam po neoriginalite, slušne to funguje, i keď je cítiť, že ide v novom tisícročí už o veľmi minoritnú záležitosť. Nová Chuckyho maska nie je to, čo by som od tejto značky zrovna potreboval, avšak nestále sme spoločne s postavami v tme, takže nakoniec si to divák ani neuvedomí. Film má pomaly štyri závery vrátane potitulkovej scény. Zmysel to síce dáva, avšak osobne by som udalosti posledných desiatich minút zakomponoval až do pokračovania. 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Chucky s faceliftem je tu snad nejděsivější ve své historii. Nejvíce paradoxně ve scénách, ve kterých jen tak nečinně sedí/leží, zatímco postavy kolem něj předou hovory a divák ví, že ten kus usmívajícího se plastu je ve skutečnosti monstrózní kus psychopatického hovada. Hlášky a humor ubyly, rozkrytí Chuckyho minulosti je trapná zbytečnost a gore efekty jsou z lacinějšího kraje, nicméně Mancini se svým životním tématem umí zacházet dost dobře - vizuálu nechybí nápad a chuť (spíše slova hravý a zábavný, než originální), film má slušnou atmosféru a postavy jsou solidní přehlídkou mimoňoidů (něco jako mimoň, jen atraktivnější). Potitulková scéna je krásnou jednohubkou pro pamětníky série. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chucky po šesté a znovu ve formě, sice mu trochu chyběl vtip a zase jsem se ho nebál, ale tohle je prostě Chucky, kurva a legendy si zaslouží úctu. Závěrečná scénka po titulcích mě málem přesvědčila o 4 hvězdách, ale zas tak uctivý k panenkám nejsem. Koneckonců já jsem byl ten typ dítěte, co panenky používalo jako figuranty k výzkumu tepelného účinku ohně či k rekonstrukci upálení mistra Jana. U mě by si prostě Chucky užil... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Po 2, jednoznačně nejlepší díl. Návrat ke kořenům, tj.k hororu. A originální výběr místa děje. To tu ještě nebylo. V předchozích dílech se přec jenom trochu cestovalo z místa na místo. Dům sám, je pěkně ponurý (zevnitř), až si někdy říkám, jestli není on tou hl.postavou:-) Každopádně se po tomhle díle, dost těším na 7. Zvlášť, když vím, že tam bude Alex Vincent (jediný a pravý Andy Barclay). Fiona Dourif též není špatná. Do tohohle filmu, jsem ani nevěděl, že Charles Lee Ray má dceru:) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek mi (jako fanouškovi "Chuckyho" série) udělal vážně obrovskou radost. Měl jsem ho už hodně dlouho "v šuplíku" a pořád jsem se nemohl rozhoupat k tomu si ho pustit. Odrazovala mě jednak ta nálepka "video film", a pak taky zdejší nízké hodnocení. Ta nálepka je ovšem naprosto zcestná a těch jeho momentálních 56% na ČSFD taky. Chucky se vrací na plné koule a navíc v tak precizně a pohledně udělaném filmu, že se to v téhle kategorii hned tak nevidí. Už třeba pohled na dům seshora v první minutě dával tušit dobrou kameru. A kamera byla prosím naprosto EXCELENTNÍ a jako zázrakem se ani jednou NEZATŘÁSLA... V dnešní době mi tahle samozřejmost přijde jako malý zázrak a velkosračky typu Elysium nebo Man of Steel pak proti tomuhle "video filmu" vypadají zákonitě jako poloamatérská béčka. Potom musím pochválit skvělé herce s velmi sympatickou dcerou Brada Dourifa v čele, jejíž tatík si jako už tradičně střihl roli Chuckyho hlasu. Vizuální stránka filmu je vysoce nadprůměrná, s mnoha krásnými obrazy (nejvíc mi utkvěla v paměti černožlutobílá scéna se slunečnicemi) a s několika milými gore efekty. Scénář je pak přímo vyšperkovaný všelijakými drobnými lahůdkami. Jedna nečekaná pak přijde před závěrečnými titulky a já se culil jak nablblý barokní andělíček. A to jsem ještě netušil, že další přijde po titulcích. A v návalu nadšení odpouštím to otravné obligátní blýskání ve většině filmu a taky jediný vážný kiks, a to ten, že charmantní modrookou dámu Daniellu Bisutti hraje jako malou holku nějaká tlustá cigoška. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně v čase 1:14:44 Nica (Fiona Dourif) padá z výšky přímo na záda, ale v čase 1:15:8 leží na břiše a jinde, než kam dopadala. (dc125)
  • Herec Brad Dourif uviedol, že k tomu, aby vyzeral podobne ako v roku 1988 v prvej časti, musel mať na hlave parochňu a na tvári veľké množstvo mejkapu. (beso74)
  • Oproti předešlým filmům již nemá Tiffany (Jennifer Tilly) na svém pravém naďru tetování. (ČSFD)

Reklama

Reklama