Reklama

Reklama

Panenky

Trailer

Na dnes již žánrovou klasiku Re-Animátora navázal v roce 1987 uznávaný hororový režisér Stuart Gordon snímkem, po jehož zhlédnutí se navždy budete všem hračkářstvím vyhýbat velkým obloukem a šklebivá Chuckie vám přijde jako ten nejnevinnější tvor na světě.  Hlavní hrdinkou hrůzných Panenek je mladá dívka Judy, která musí trávit prázdniny se svým tupým a vulgárním otcem Davidem a nesnášenlivou nevlastní matkou Rosemary. A právě tato nesourodá trojice je během temné a bouřlivé noci nucena zastavit na odlehlé silnici, opustit porouchané auto a hledat místo, kde by bylo možné přespat a zavolat si pro pomoc. V jejich hledáčku nakonec spočine stará vila, obývaná postaršími přívětivými manželi Hartwickeovými, kteří neváhají nabídnout záchrannou ruku. Jenže to, že je v domě výrobce panenek a jeho choti útulno, zdaleka neznamená, že je tu také bezpečno. Obyvatelstvo rezidence je totiž mnohem početnější, než by se mohlo zdát. A rozhodně má daleko k přátelskosti. Již brzy hračky oživnou a budou chtít jediné. Zabíjet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo deset, nebo kdybych ujížděl na laskavých a hřejivých (fujtajxl) horrorových komediích, tenhle film bych miloval. Moc hezky udělaný je, skvělá výprava, hudba i typově bezvadní herci, mordýřské panenky jsou fajn a vražedné scény s macechou nebo zrzavou flundrou mě dost pobavily. Samozřejmě doba vzniku je znát na mizérii některých triků, ale to se dá velkoryse přehlédnout. Nicméně oproti filmům o Chuckym jde o poněkud chudého příbuzného, ačkoliv od prvního dílu (Child's Play) ho dělí pouhý jeden rok. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, ale určitě koukatelný díky krátké stopáži. Je škoda, že film neví jestli chce být hororovou komedií, pohádkou nebo hororem, já osobně bych dal přednost atmosféristickému hororou, ale to se bohužel nestalo. A o charakterech postav se už asi nemá ani cenu nějak rozepisovat, snad jen wtf ? Ale přesto za 3* za krásný dům, pěkné panenky a milý manželský ( důchodci ) pár. 5/10 ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Gordonův výlet do takřka výsadního hájemství Bandovic klanu nedopadl vůbec špatně. Krátkou stopáží i atmosférou působí Dolls jako kvalitní díl Tales, v rámci povídkového filmu by jim to určitě slušelo nejvíc. Kvalit Yuzno/Gordonovských "velkých" filmů Dolls sice nedosahují, ale zaručuju, že se budete bavit královsky. Loutky a panenky prostě zklamou málokdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se, to zcela jistě, ale nemůžu se ubránit mírnému zklamání. Asi nikdy mě nepřestane udivovat ta osmdesátková záliba v totálně přestřelených, od reality odtržených postavách. V Panenkách není normální de facto vůbec nikdo (podpantoflák, zlá macecha, chytrá fantazírující holčička, přerostlý puberťák, první punkerka, druhá punkerka, kouzelná babička a dědeček, vražedné panenky ... to je ale skvadra) a mě to docela dost ruší a otravuje, abych pravdu řekl. Pár takových postav zkousnu, ale nesmí to být celé osazenstvo filmu proboha. Tímto film zcela rezignuje na vyvolání hororové atmosféry a strachu, není pak jiná možnost, než zkoušet pobavit. Neříkám, že to nefunguje, ale já se radši bavím u čistokrevných komedií. 65% PS: A s takovýmto závěrem se běž, Gordone, vycpat. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Puppets horory nemám v obzvláštnej obľube (okrem pôvodnej trilógie Child's Play samozrejme...), nakoľko potenciál oživlých bábik ako hororových zabijakov je dosť chabý, ale u dvojice Gordon & Yuzna jeden nikdy nevie, preto som od Dolls očakával poriadne divoký úlet... Ten sa nakoniec bohužiaľ nekonal a chlapci sa na svoje pomery ešte držali vcelku pri zemi (aj keď nejaké známky ich rukopisu sa tu predsa len nájdu), napriek tomu však Dolls patria k tomu najlepšiemu, čo minisubžáner venujúci sa vraždiacim bábikám ponúka... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Film bol propagovaný plagátom, na ktorom si bábika drží v rukách svoje očné buľvy. Kým producent Charles Band nechal scenáristovi Ed Nahovi úplnú slobodu, druhý producent Brian Yuzna naňho naliehal, že plagát musí súvisieť so scénou z filmu. (beso74)
  • Herec Guy Rolfe si mal kvôli filmu zafarbiť vlasy na bielo, prvý výsledok ho však príliš nepotešil, vlasy sa mu totiž sfarbili do žlta. (beso74)

Reklama

Reklama