Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to klasika, kterou asi každý člověk zná. No možná někdo nezná název, ale určitě zná jednu postavu - Chuckyho. Pro mě je ale tenhle snímek spíš jen takovým mírně nadprůměrným béčkem, které je snadno předvídatelné a skoro vůbec děsivé. Měli to koncipovat jako hororovou komedii už od začátku. Chucky je sympatická hračička, ale nevzbudil ve mně takový zájem, jaký jsem čekal. Jeden z mála filmů, u kterých se docela těším na remake. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Evidentne sa jedná o zábavný horor (dalo by sa povedať aj parodický na tento žáner) a podľa toho sa k tomu aj pristupovalo. Jednoznačne najlepší vo všetkých ohľadoch je bábika Chucky, do ktorej sa prevtelil nebezpečný vrah a vyznávač okultizmu, voodoo a vecí podobných. Efekty, hlášky, boj až do konca a zanietenosť pre vec – to sú tie hlavné veci, ktoré charakterizujú Chuckyho (svojrázneho zabávača, ktorý baví divákov). Bude to ale iba za 3* z dôvodu – v niektorých miestach filmu by sa zišiel serióznejší a prepracovanejší prístup. Filmová postavička vraždiacej bábiky je však nezabudnuteľná. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

To napjaté čekání na Chuckyho první nenaprogramované pohnutí nebo slovo, které nám konečně potvrdí, že je panenka živá! S odstupem času musím DĚTSKOU HRU stejně jako Hollandovu NOC HRůZY hodnotit jen jako lehký nadprůměr. Čistě natočený, pečlivě budující napětí a přivádějící na scénu originálního a cool zabijáka, přesto pouze lehký nadprůměr. Skvělé scény jsou baterky a auto, konec je ale zbytečně natahovaný. Každopádně spolu se čtyřkou nejlepší killer doll film (který celý tenhle žánr odstartoval), co jsem viděl. Dvojka a trojka už jsou jen průměr, pětka odpad. SYNDROM PINNOCCHIA, který u nás distributor svého času označoval jako DĚTSKOU HRU 4 do série nepatří, i když použil mnohé věci z jedničky i z jejího původního scénáře. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi nie som ten, ktorý bol zhrozený z Chuckyho a skôr som tento film bral ako komédiu. Jediný fakt dobrý moment je prvá Chuckyho vražda opatrovateľky kladivom do hlavy, ktorá následne vypadne z okna. Inak som sa celý čas viac menej nudil. V prvom rade film nie je ani trochu nadčasový, ale to by mi nevadilo. Postavy nie sú zaujímavé, atmosféra nie je dobrá, ničím ma tento film neohromil. Jeden z tých lacnejších hororov. Myšlienka kreatívna a nápad fajn, ale spracovanie už tak kvalitné nie je. Čakal som viac. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do téhle horrorové pohádky jsem se hned napoprvé beznadějně zamiloval... Bylo to někdy záhy po tzv. "revoluci", takže jsem film bohužel viděl z dabované VHSky na černobílé televizi, ale přesto to byla láska na první pohled. A tenhle vážný vztah přetrval beze změn až dodnes. Postavička zuřivé, šeredné, sprosté a maniakálně vraždící panenky (vlastně panáka) je jedním z mých nejoblíbenějších filmových záporáků. K tomu ještě navíc ryzí osmdesátková atmosféra a hezká Andyho maminka, a je z toho divácká láska až za hrob. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Pro film byla vytvořena celá řada robotických panenek používaných podle potřeb dané scény. Jednotlivé části panenky se ovládaly joysticky, takže k ovládání panenky bylo potřeba několik lidí najednou. (80s Martin)
  • Hlas Chuckyho nahrával Brad Dourif vždy dopředu, aby se mohl synchronizovat jeho hlas s ústy Chuckyho. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy Andy (Alex Vincent) chystá snídani do postele, má ve sklenici nalitý pomerančový džus. Když ale donese tác matce na noční stolek, ve sklenici je mléko. (NewYork93)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama