Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tento horor bol mojim detstvom na tomto som vyrastal proste klasika. Prvý diel som ešte vtedy nevidel, najprv som videl tento takže keď mám lepšie hodnotit, tento sa mi páči viac. Chucky po nevydarenom finišu z prvého dielu prichádza opäť na plátno a tentokrát bude musieť čeliť Andymu, ktorý ešte nezabudol na tú hroznú noc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chucky je fajn a rád se k němu vracím. Tenhle díl se povedl, má napětí (to vědomí, že každá lumpárna a vražda budou hozeny na Andyho, je děsivé) a závěrečný boj o život v továrně na hračky nemá chybu. Autoři udělali i pár filmových odkazů na příklad na ne tak často citovanou scénu z Psycha (otočení matky je děsivě očekávané) či na Evil Dead - jen místo pily má Chucky nůž. Slušná kamera, výborná hudba a mrtvol požehnaně... ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvý film s Chuckym ktorý som ako 12 ročný videl v TV. O to viac ma vtedy mrzelo že som bol do príbehu vtiahnutý v momente kedy dávajú do poriadku spálenú figúrku netušiac čo sa dialo predtým. To mi však nebránilo si užiť tento horor zo všetkým. Keď som si to pozrel o desať rokov neskôr čuduj sa svete ono ma to bavilo znova ! Paranoidné predstavy malého dieťaťa ktoré sa premieňajú na skutočnosť a vynaliezavá bábika s dušou masového vraha s neuveriteľnou kadenciou hlášok ma opäť bavili. Je to rok 1990 ale 80´s hororový feeling nezaprie absolútne ničím...soundtrack atď.... Najviac ma bavil ten rozťahaný koniec.. Chucky nie a nie zomrieť... odsekne si ruku, roztavia sa mu nohy, roztaví sa celí... a on ešte stále žije... najbrutálnejšia smrť spomedzi všetkých častí, aj keď mu trojka šľape na päty. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dětská hra 2“ je filmem, kterému se daří celkem obstojně rozšířit děj prvního filmu, ale pouze cestou zbytečného natahování, kde není nějaký zásadní dopad. A i když se v úplném závěru zdá, že je konec, třetí díl na sebe nenechal dlouho čekat a Don Manici si dál hýčká své dítě, v podstatě jediné své přispění k hororovému žánru, ale vlastně i k filmu obecně. Tomu s říká životní dílo. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Musím změnit, po proležení v hlavě, hodnocení ze 4 na 5. I když je začátek Child's Play 2 všelijaký a svým způsobem i nelogický, tak byla hlavní jedna věc. Chuckie je zpět v plné síle! Někdo pochopil, že Chuckie je moc velká postava na to, aby z ní nešlo vytřískat více, než jeden film. Proto jsem se bál, že dvojka bude mít bezduchý příběh založený jen na dalších vraždách. Naštěstí se to nepotvrdilo a vyklubal se z toho děj mající hlavu a patu. Děj místy dosti napínavý (scéna ve sklepě byla skvělá), hudba sice klasická na starší snímky ale nerušila, naopak a v neposlední řadě skvělé herecké výkony. Oproti jedničce zde dostal Andy daleko více prostoru, díky tomu že nyní je příběh založen jen na Andy vs. Chuckie, a to je jen a jen dobře. Jak Alex Vincent zahrál dobře jedničku, tak ve dvojce až zářil. Moc pěkně zahraná role a škoda, že po Child's Play 2 už vlastně nic nenatočil. Chuckie zde také dostal více prostoru a utvrdil mě, že je to skvělá postava, nehledě na snad až lepší provedení panenky než v prvním díle, což jsem skoro pokládal na tu dobu za nemožné. Chuckie vládne filmu, jde z něj strach a má skvělý smysl pro černý humor ("Ty prokletý ženský za volantem."). Sice na konci už skoro připomíná Jasona X, kterému se také nechtělo moc umírat, ale to vůbec nevadí, jelikož člověk si ho i tak oblíbí a až mu skoro fandí (pak se ale ocitá v těžké situaci, protože fandí i Andymu). Nemohu ale opomenout moc dobrosrdečnou postavu paní Joanne Simpson a už vůbec ne postavu Kyle, kterou jsem si v průběhu filmu moc oblíbil. Celkově, nesouhlasím že dvojka je slabší než jednička. Dvojka je podle mě dobrým pokračováním, s moc dobrou atmosférou a hereckými výkony, kde na Andyho a Chuckieho diváci již znají a mají k nim nějaký vztah, což filmu dodává daleko větší náboj. Jen. Jednička Child's Play byla něco nového, svým způsobem jedinečného, a chápu, že některým se pokračování zdá zbytečné, i když takový pocit osobně nemám. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne mal film začínať scénou zo súdneho konania, kde riešia udalosti z predošlej časti série, pričom Catherine Hicks sa mala znova objaviť v úlohe Karen Barclay, no pred začiatkom natáčania sa od toho upustilo. Niektoré prvky tejto scény sa ale neskôr objavili v snímke Curse Of Chucky (2013). (FromHell)
  • Martin Bryant, najhorší austrálsky masový vrah, 28. apríla 1996 zabil a zohavil 35 ľudí a ďalších 23 zranil. Bryant, ktorý mal IQ 66, bol doslova posadnutý Detskou hrou 2 a vplyv tohto filmu psychiater posúdil ako hlavný faktor na spáchanie takéhoto zločinu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama