Reklama

Reklama

Edgar (Thomas Lennon ) už nie je najmladší a stále si nenašiel serióznu prácu. Pracuje v komiksovom obchode a sem tam niečo kreslí. Navyše ani jeho rodinný život nie je žiadna výhra, práve sa rozviedol a tak kým si nenájde vlastné bývanie, vracia sa domov k rodičom. V pozostalosti po bratovi nájde zvláštnu bábku vyzbrojenú hakom a nožom. Onedlho sa koná výročné stretnutie pri príležitosti 30 výročia záhadnej vraždy známej ako Toulon Murders a bábka je ako stvorená na to, aby ju tu vzal na aukciu a speňažil. Netuší, že onedlho svoj nápad trpko oľutuje. (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně povedený díl a je vidět, že za ním stálo několik společností v čele s Fangorií. Příběh je vcelku jednoduchý - do místa, kde loutky naposledy vraždily a kde se nachází Toulonova vila včetně jeho mauzolea, se sjíždějí zájemci o loutky na aukci, kde je mohou prodat nebo koupit. Jenže loutky ožijí a nastane masakr. A to je samozřejmě hlavní náplň filmu. Mordů je požehnaně, krví se nešetří, dojde na střeva ven i hezkou citaci Vetřelce. Jedna z nejrozkošnějších vraždiček se odehraje na toaletě. Loutky využívají svůj bohatý arzenál zbraní, takže dojde na nože, háky, vrtáky, plamenomet nebo jen siláka, co dokáže člověku utrhnout ruku. A kromě rozličných zvláštních loutek je pěkná ta s vrtulí, pobaví Hitlerovo dítě či jakýsi kříženec hmyzu a mimozemšťana. Občas se objeví i vtípek, tedy pokud vám přijdou legrační uříznuté dětské ruce. Pěkný vizuál, solidní triky, především klasické mechanické, což se cení, obstojné herecké výkony. A jakmile se loutky pustí do práce, film se rozjede a už nezastaví. Milovníci gore případně série si přijdou na své. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hákem máchá, zkouší chvaty, v krvi ráchá nazi hnáty." Puppet Master z r. 1989 neznám, ani nic dalšího ze sbírky legendárního řezbáře Andre Toulona, kovaného a vzdělaného árijce. Jen v dětství jsem míval dřevěného kačera, na kolečkách. Tahal jsem ho za sebou na provázku, mechanismus zajištoval zvedání jeho pravice, resp. křídla, jakoby k pozdravu a já, nebohé děcko, jsem netušil, jakou mám z prdele kliku, že jsem modrooký chlapeček s blonďatými vlásky (sekuriťačka C. Doreski hadr). Ach jo, kde jsou ty časy, i vlasy :-). Ovšem tuhle nádherně brakovou a černohumornou béčkovou aukci, s vyvolávací cenou tři barely krve a přihazováním po pěti metrech střev, jsem si užil a kreativně vraždící loutky měly mé sympatie. Závěrem kvízové okénko. [-] Správný postup při použití hotelové toalety je: A) rozepnu zip, zvednu prkénko, vytáhnu. B) Uchopím, zamířím (vzkaz pro dámy: není to tak snadné, jak si myslíte) a kropím. C) Pokud se netrefím, neztrácím hlavu, pokud ji ztratím, hledám ji v míse, poté dokončím močení, na svou ztracenou hlavu. [-] Blaženě vytlemený skáču do kontejneru, ze čtyř metrů. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zahlerovo jméno v kolonce scénář navnadilo, jména dvou švédských nekňubů v režii děsila. Ve výsledku pak nejsem s filmem ani spokojen, ani jím nejsem vyloženě zhnusen. Na úrovni gore scén to celkem funguje, ale po některých zahraničních ohlasech jsem teda čekal ještě větší úlet. Sem tam pak pobaví nějaká humorná hláška, neschopné režijní duo buhužel nedokáže tyhle momenty plně prodat. Film se tak rozpadá na jednotlivé zábavné mikrosekvence a výplňovou vatu, přičemž ta vata se vždy musí přetrpět. Ucelený pozitivní zážitek z toho nemám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně poslední účinkování maniakálních loutek na hororové scéně. A pod scenáristickou taktovkou S. Craig Zahlera, který si nejspíše odskočil od svých drsných filmových projektů na kvalitní úrovni sepsat něco pro užší diváckou obec. Rozhodně tedy nečekejte ambicemi prolezlé dílo. Blíží se aukce loutek z dílny jejich nacistického stvořitele Toulona (Udo Kier). A ta je spojená s třicátým výročím zabití jejich stvořitele při policejní razii. Kreslíř a prodavač komiksů (Thomas Lennon) se svojí novopečenou přítelkyní (Jenny Pellicer) a majitelem obchodu s komiksy (Nelson Franklin) se vydávají na aukci zpeněžit loutku, kterou byste svému dítěti určitě nikdy jako dárek nedali. A vražedné běsnění loutek na sebe nenechá dlouho čekat. Herecké obsazení čítá tváře převážně spojené s béčkovými filmy - Michael Paré (v roli policejního vyšetřovatele) a Matthias Hues jsou typickými představiteli této tvorby. A Barbara Crampton, která diváky kdysi oslnila svým žhavým tělem v hororovém kousku Ze záhrobí, coby vysloužilá policistka, nyní průvodkyně, zasvětí diváky do legendy o Mistru loutkáři. A tělem už rozhodně neoslní. Na to se specializuje sympatická Jenny Pellicer, která se sice mile ráda zbavuje podprsenky, ovšem kameraman nedopřeje dlouhý záběr na její odhalené poprsí. Není třeba házet šourky do žita, Kennedy Summers ráda provětrala před kamerou svoje silikony. Erotické vsuvky máme za sebou, nyní se zaměřme na gore. To rozhodně ostudu netropí. Krve a vyhřezlých vnitřností je dostatek. A k tomu si připočtěme i nějakou tu originální vtipnou vsuvku v podobě Hitlerova dítěte. Finále už bylo takové ryze béčkové, poměrně bez většího nápadu. Přeživší ústřední pár se v něm vydává zlikvidovat původce temných sil, který uvedl do pohybu krvelačné loutky. Je to určitě slabší úsek filmu, hutnost a nápaditost finále se prostě nedostavila. Režiséři Sonny Laguna a Tommy Wiklund za asistence S. Craig Zahlera se rozhodli dát infuzi vyčpělé hororové značce, která svoje VHS období absolvovala na přelomu devadesátých let minulého století. Ta příšerná připitomělost až debilita, kterou série vždy disponovala, se poměrně zredukovala, přičemž vzniklo krvavé i vtipné dílko, co si velké nároky neklade. 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Five puppets? This incident is starting to turn into a happening..“ Ten úsměvný brakový mód pozvedly dvě věci. Když Chuckieho pretoriánská garda řádí v hotelu s vyšší intenzitou než Dunston, má to své zlotřilé kouzlo (pomočená hlava v záchodové míse či „císařský vetřezlec“ za hranicí dobrého vkusu). A v neposlední řadě, Zahler umí napsat dialogy, které jsou pro tvůrce v tomhle žánru nedosažitelnou metou.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od 27. března do 19. dubna 2017 v Dallasu ve státě Texas (USA). (ČSFD)
  • Během natáčení posádka zachránila jedno mourovaté kotě, které našli pod podlahovými deskami při natáčecí scéně – koťátko pak pojmenovali po hlavní postavě „Toulon“. (ČSFD)

Reklama

Reklama