Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začiatok adaptácie posledného dielu trilógie "Pán prsteňov" J.R.R. Tolkiena nás privádza do Elrondovho domu. Tu sa práve odohráva oslava 129. narodenín hobita Bilba. Bilbo kedysi vlastnil prsteň, ktorý ho dokázal spraviť neviditeľným, ale daroval ho svojmu najbližšiemu príbuznému, Frodovi. Bilbo sa na oslave dozvedá, že Frodo už nemá prsteň a chce počuť, čo sa sním stalo. Frodo mu rozpovie príbeh o tom, ako sa on aj so svojím verným priateľom Samvedom vydali naprieč Mordorom, zemou zla a orkov, aby prsteň zničili v plameňoch Hory Osudu, lebo prsteň bol ukovaný, aby slúžil zlu a bolo ho treba zničiť. (Dexter1)

(více)

Recenze (21)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nespojte s animovanym Lord of the Rings , toto je od tvurcu animovaneho Hobita. Takže očekavejte stejnou animaci (glum jako krizenec zaby a skreta) a opet vlnu pisni. Zacatek filmu se odehrava na konci, kdy se slavi Bilbovo narozeniny a vzpomina na jeho cestu a bitvu se Smakem a pote i dojde na vzpominani na pribeh s prsteme. Film se nedrzi prilis knizni predlohy , je zde vyskrtnut souboj s Odulou,nemrtvá armáda a plno dalsich veci. Jinak je evidentně Hobit a Navrat Krale delal pro deti , protoze celkova animace tomo u odpovída spolu s pisnickama a s faktem , ze zlo je zde podano co nejmene a jediny , ktery kouzlem Sauronova zla oplyva je cernoknezny kral , ktery ma aspon peknou podobu. Pokud se oprosti od toho , že jse viděli verzi od P. Jacksona a že jste ctenari nebo milovnici Tolkiena, tak máte zde kreslenou pohadku o tom jak maly hobit zachrani velkou zemi pred osklivyma zlyma potvorama. *** Chtel jsem dát jen dve , ale ten cernoknezny kral tam u mě ziskal jeste jednu . Jinak dve hvezdy by to melo , animace neziskala u me zadnou , pisne zacnou otravovat a pohrdanim predlohy jakbysmet. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Ty písničky mi sem seděly o něco lépe, než do Hobita... Ale to možná bude tím, že už jsem si na ně zvykl... Stejně jako na styl animace, který nepůsobil tak rušivě... Ale vzhledem k tomu, že Hobita jsem jenom četl (a už strašně dávno), kdežto Návrat krále i viděl (a ne jednou...), tak některý věci nejsem schopnej odpustit... Ani nevíte, jak jsem se na armádu nemrtvých těšil... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť sprznená verzia, ktorá ak náhodou nepoznáte knihu, alebo ste nevideli Jacksonovú trilógiu, vám bude robiť problém vyznať sa v deji. Netuším, prečo tvorcovia majú občas tendenciu niečo zjednodušovať, resp. krátiť, ak to potom veľmi nedáva zmysel. Pôsobí to pre mňa teda len ako rarita a ide proste o nedotiahnutý snímok, ktorý mohol obstojnú animáciu zúročiť v lepšom scenáristickom prevedení. ()

Stefi. odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vážně špatné! Pokud vezmu v potaz, že se jedná o muzikál pro děti, odpustit otřesnou animaci a absolutní nesoudržnost děje nemůžu. Opravdu, neznalý předlohy nebude mít nejmenší páru co se vlastně děje, ten kdo předlohu zná ( jako v mém případě ) na tom ale možná bude ještě o něco hůř. Pokud jde tedy o muzikál, čekali by jste alespoň kvalitní písně, která jsou bohužel všechno jenom ne kvalitní, většinou budí nechtěný úsměv na rtech, což myslím záměr autorů určitě nebyl. Všem radím od tohohle díla ruky pryč, už roky jsem neviděl nic co by mně takhle k smrti nudilo. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Návrat kráľa oproti jeho kresleným predchodcom len letmo mapuje dianie predchádzajúcich filmov a kníh. Nie je to na zahodenie, ale naproti Hobbitovi to svoje bizarné kúzlo už dávno stratilo a tak je z toho už len myš-maš záberov z kníh prepojené nesúvisiacimi zábermi, ktoré asi ani nie sú moc LORE friendly (viz Samvedovo nosenie prsteňa a klasicky už divný, žabí Smeagol). Fajn rozprávka pre malé deti, ale zlý film podľa knihy... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama