Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa. Skipper je odvážným vůdcem, který nikdy nenechá parťáka ve štychu. Kowalski představuje mozek týmu s fotografickou pamětí a dokonalými znalostmi čehokoli. Rico je neřízená střela, bomba se zapáleným doutnákem. A Vojín? Ten je tak trochu podceňovaným nejmladším členem party, ale právě on věří, že společně dokážou i nemožné. A kdo je jejich hlavním protivníkem a největším padouchem? Nebezpečí se objeví v podobě doktora Octaviuse Brinea, výstředního génia a velice úspěšného vědce. Jak už to tak u zlosynů tohoto typu bývá, má za sebou strašlivou tajemnou minulost a hodně nesnáší všechny tučňáky. Navíc je to chobotnice, takže je padouchem opravdu dostatečně slizkým. Boj statečných tučňáků s Octaviusem je nelítostný, krutý a bez pravidel a díky tomu si ho taky všichni zúčastnění náramně užívají. A aby toho nebylo málo, naše špičková jednotka se setká s tajnou organizací Severák. Což je další elitní mezidruhová jednotka zaměřená na pomoc všem tvorům, kteří si sami nepomůžou. A tak naši tučňáci mají co dělat nejen s Octaviusem ale i s konkurenční agentskou partou. (CinemArt)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (368)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tyhle tučňáky prostě miluju, dobrovolně bych to na veřejnosti nepřiznal, ale vezmu si to do hrobu (televizní speciály a seriál ignoruju). Sice už nejsou karikaturou z klasických/kultovních mafiánských filmů jako v nejlepších scénách hlavní série, i když překvapilo mě, že jsou tu je na každý díl aspoň jeden odkaz/narážka. Pokud nepočítám stíny původní hlavní čtyřky (jinak jsem si na ně ani nevzpomněl) a mezititulkovou scénu, jsou tučňáci jedinými společnými postavami, ale kvůli tempu a smršti gagů (to jsem fakt nečekal) nevadí absence marxistických opičáků ani Mr. Chewa. Navíc jsem měl vždy slabost pro blbinky utahující si z bondovského a akčních filmů klišé, což je zde brilantně schované pod tím nebezpečně infantilním obalem, takže se pobaví děti i dospělí bez toho, aby řešili aspekty určené těm druhým, když to má svou myšlenku. Taky navíc spousta chytrých kulturních i popkulturních narážek (např. 'product placement' Cheezy Dibbles) a fyzikální zákony je třeba vůbec neřešit. Ke konci se to zmagoří až moc, ale jinak pro mě Tučňáci splnili zbytek, čeho Madagaskary nebyly schopné, takže s nostalgickými slzami v očích děkuju. P.S. Společně se Scratem i Timonem a Pumbaou (tedy podle mého názoru ještě před nimi, whatever) si tyto legendární postavy jednou zaslouží čestné místo v muzeích animace (narozdíl od tolik přeceňovaných Mimoňů). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trochu som sa obával, že mi predsa len bude chýbať tradičná magadaskarská štvorka (Alex, Marty, Melman a Gloria) a bez nich to proste nebude ono. Ale spoľahlivo ich v hlavných úlohách nahradila štvorica akčných tučniakov a síce to nebolo až tak perfektné ako klasický Madagascar, stále to bol oproti iným zvieracím rozprávkam skvelý nadpriemer plný dôvtipu, výborných hlášok a narážok na tie hlúposti, ktoré sa objavujú v klasických akčných filmoch. Zápletka o ohrdnutej chobotnici a chystanej pomste na tučniakoch celého sveta bola taktiež veľmi obstojná, takže z mojej strany napriek prvotným obavám vcelku spokojnosť. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Neoriginální těžce ujetá slátanina, která nemá obdoby... A je neskutečně zábavná! Po epozodních rolích si tučňáci konečně ukradli vlastí film a zcela poprávu je to pecka. Kadence akce, hlášek, skečů a gagů je taková, že se člověk ani na chvilku nenudí.Zběsile šílené tempo je občas zaseknuto perfektním dialogovým humorem a když dokáže člověk vypnout mozek, tak se musí skvěle bavit... Solidní 4* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film som videl až doma. Do kina som na to ísť nechcel, lebo trailery absolútne nenavnadzovali a pôsobili skôr ako zábavka pre deti, ktorému chýbala istá dávka serióznosti. Napriek tomu ale poviem to, že si myslím, že tam sa dostali asi tie najslabšie momenty, lebo inak boli Tučniaci veľmi príjemné sledovanie. Nie je to film ako napríklad "Wall*E alebo How To Train Your Dragon 2" ale napriek tomu ide o celkom pohodovú komédiu so sympatickými postavami a funguje to lepšie ako som čakal. som rád, že som si to pozrel aspoň raz. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Byla jsem nadšená, že se film bude točit. Tučňáci se mi na trilogii Madagaskaru líbili prostě nejvíc. Jenže v tomhle musím souhlasit s viperbladem. Co v Madagaskaru funguje a zabaví na 15 minut, tak v 90 minutách je to spíše průměr. I když se tučňáci snaží a tvůrci sem přidali další nové postavy v podobě Severáků, tak to moc neudrželo mojí pozornost. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Ovca, ktorá sa objaví vo filme ako rukojemník tajnej organizácie Severák, je tou istou ovcou, ktorá sa objavila aj v ďalšom animovanom filme od DreamWorksu, a to Ako vycvičiť draka (2010). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama