Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

Humans 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem to žral. Nějak mě lákaly vzpomínky se na to podívat znovu. Strašné, opravdu strašné, *** jen z nostalgie. Nevím, proč mám po zhlédnutí toho filmu pocit, že na něm pracoval někdo kdo o bojových sportech neměl ani páru. Podíval se na pár asijských akčňáků, posbíral v asijské čtvrti kopu amerických asiatů a snažil se udělat rádoby sportovní Kung-fu film. Udělané přesně jak si to američan představuje podle sebe a to že to s realitou nemá nic společného? nu co, lidi nezajímají detaily, hlavně že tam skáče, kope, lítají pěsti jak na gestapu, mlátí o zem. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jako komedie z nějaké koleje to celkem funguje. To, že to je chrám a žáci zde trénují kung fu je jen tak mimochodem. Akce je totiž tady hodně mizerná. Je to celé přitažené za vlasy a jediné, co si zaslouží pozornost je první role pro Daniela Dae Kima a celkem sympatický učitel v chrámu. Zbytek stojí za starou belu. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší film so shaolinskou tematikou, aký som videl. Ale sotva niekto môže čakať niečo iné od filmu, kde sa Američan ide učiť za shaolinského mnícha. Je to hlúpe ako všetky tie "pecky", čo kedysi vydával Intersonic. Ešte aj hlavný hrdina je nesympatický idiot (možno s výnimkou posledných 10 minút). No akosi mi tu chýbal tréning, lebo okrem chodenia po stĺpoch tu už boli len bitky, do ktorých sa podarilo hlavnému hrdinovi zapliesť. Tréningu sa moc nevenoval. Aspoň záverečná skúška bola fajn a ani tých pár súbojov nebolo zle natočených, ale na viac ako 30% to nevytiahli. ()

George8 

všechny recenze uživatele

Žral jsem každou minutu v mládí, žeru to i v současnosti. Reese Madigan v podání amerického shaolina byl výborný. Dostane neskutečně nařezané, až je z toho trapas. On se z toho ale oklepe, půjde za svým cílem, zapíše se do historie Shaolinu jako jediný cizinec. Dostane ty nejtvrdší tréninky a v závěru zamete s tím, který ho tak na začátku ošklivě zesměšnil. Nostalgie, kterou miluji !!!!! Jednoznačně můj druhý nejlepší shaolinský film.. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že i béčko může příjemně pobavit a nemusí se jednat o záležitost, během níž si každých pár minut rvete vlasy a kroutíte hlavou. Za celý film jsem tyto stavy prožila dvakrát a to pouze na začátku a na konci, kdy se objeví neskutečně přehrávající "hlavní záporák". Většina filmu se však odehrává v šaolinském chrámu a tam vše bezproblémově klame, dočkáme se řady pěkných bojových choreografií a nějakého toho postpubertálního blbnutí. Musí se počítat s tím, že většina scén je točena za účelem, aby to vedlo k nějakému souboji. Celkově jsem však byla mile překvapena. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno