Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film je tak neskutočne hlúpy, až mi pripadá ako celkom pravdepodobné, že si režisér pred každou scénou odriekal : "Sústreď sa. Nakrúcaš hlúpy film, tak to nepokaz." Kašlať na umenie i na remeslo, hlavne že je tam vidieť Jasona dostatočne dlho. Odpad to síce nie je (Jason ako Superman je fakt delikatesa), na druhej strane študijnému materiálu sa hviezdičky neudeľujú. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Normálně bych takovéto pokračování série vyodpadoval, ale ono když vidíte 9x to stejné, tak se tomuto zasmějete a změnu uvítáte. Je to blblost, ale na tu 1,5* to má. Nenasral jsem se jak u některých předešlých, ikdyž být fanoušek P13, tak je to odpad jak vyšitý. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani tohle desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) JASON X je v podstatě oživení po 8 letech této slavné hororové legendy, postavy Jasona Vorheese. Takže se to asi dá brát jako součást série (v pořadí 10.díl). Obával jsem se, že to bude pěkná sračka a slátanina. Ale naštěstí to nedopadlo tak zle. Je to taková sci-fi blbina, která neurazí, nenudí a svým způsobem i zabaví. Líbilo se mi i zpracování a nápady v daleké budoucnosti. Sice by to chtělo větší rozpočet, ale i tak to v rámci možností ušlo. První cca 2/3 jsou docela dobré. Jason tu nekompromisně vraždí, sem tam se objeví nějaká ta odlehčená scéna. Jen poslední cca 3/3 mě už totálně nebavila. Jakmile nastoupila androidka do akce, tak už šlo vše mimo. I ten Jasonův takzvaný upgrade. I se to ke konci zhoršilo efekty a scény ve vesmíru, ale co, dodíval jsem to bez újmy na zdraví. Nakonec dávám optimální 3* a snesitelný průměr. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Když v devítce Jason skončil v pekle,tak se děj přesune do roku 2010 a pak do vesmíru. Jde vidět,že Kane má jen trochu upravený účes,jinak jde poznat,že pod hokejovkou jde vidět,že je bez masky a rozříznuté oko,má jen zavřené. Tenhle díl řadím až po dvou letech natočený Freddy vs Jason. Tam Freddy oživí Jasona a tak může děj pokračovat do Jason X. Te´d k samotnému filmu. Je zábavný,vražd je dost a originální,zmrzlá hlava,vrták,rozseknutí na plů a další. Souboj s anroidkou,vylepšený Jason a jeho úplný konec. Docela krásné zničení a ukončení celé série. Pro mě však série pátků skončilo osmým dílem Jasonovou cestou na Manhattan,protože devítku bych bral do série,kdyby se vysvětlilo a ukázalo jak se znovu narodil,v osmičce z něj stalo mrtvé dítě a zůstal ve stoce na Manhattanu. Jako film je dobrý a Jason je opravdový sekáč. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjatelné béčko, které má spád a sympatické postavy s motivací větší než skončit pod Jasonovou mačetou. Hned v úvodu to v malinké roli schytá sám David Cronenberg, poté se přestěhujem do vesmíru, kde začnou teprve ty správné jatka. Nanotechnologicky vylepšený Jason vypadá hodně cool. Pro mě trošku překvapení na závěr a 45%. PS: Počet mrtvých tentokráte 25. PS2: Abych sesumíroval úroveň jednotlivých dílů: 3, 2, 1, 4, 6, 10, 5, 8, 7, 9. PS3: Porovnání celé série s sérií Halloween. Tady u mě vyhrává jasně Halloween. Když nepočítám nové remaky. Tak Halloween obsahuje 3 díly, které jsou určitě lepší než nejlepší díl Pátku. Těžko soudit proč zrovna je Friday the 13th v Americe tolik kultovní, když prakticky ani jeden díl není nějakou vyloženě peckou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Scény v daleké budoucnosti se odehrávají v roce 2455. (ČSFD)
  • Ve Velké Británii se jednalo o první film ze série, který mohli v kinech spatřit diváci již od 15 let. (gogos)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama