Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (115)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SEZÓNA: Komu se líbilo The Big Short, bude z akcionářské konverzačky Billions zákonitě unešený. Giamatti ve své životní roli. PILOT mě zaujal zhruba od okamžiku, kdy jsem si uvědomil, že je Brody vážně už dávnou minulostí: skoro jako by ani nikdy nebyl. Tak dobrej je Lewis herec a tak snadno a rychle se bez problémů stává další novou seriálovou postavou. Něco mi holt už po první hoďce říká, že tyhle finančnické hádky s Giamattim budou opravdu stát za pozornost. Nadšení, a nejen opatrné. Páč Showtime. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis je démon... když je to potřeba. Paul Giamatti nezaostává. Ostatní postavy jakbysmet. Extrémně chytrý děj. A to tak moc, že polovině věcí tam nerozumím. Taky kdo se má vyznat ve všech těch burzovních, obchodních, akcionářských a jiných termínech ze světa finančních trhů? Hedgeové fondy, short/long position, margin, blabla blablabla bla. Jen mi došlo jedno - že když se v tomto seriálu mluví o ATM, nemyslí se tím bankomat, ale "ass to mouth", chch. Což mě přivádí k tomu, jak je to vkusně ochucené silným kořením - BDSM praktikami... na straně dobra. I když co je zde dobro a co zlo... ta hranice dokáže být tenká. A tak, přestože se člověk často nechytá, milióny a miliardy tady jen lítaj (holt úplně jinej svět, kde se obchoduje v částkách odpovídajících HDP Evropské unie, chch)... a to je zatraceně chytlavé. A vyvrcholení v poslední epizodě v závěrečném dialogu, to už je jen taková čerešeň na tortě. Plnou palbu po první sérii sice nedám, ale uznávám, že je to kvalita (ne jak ty bezduché kraviny pro mainstream). A seriál mě tak chytl, že 2.-7. sérii jsem skouknul v podstatě najednou, ale celou dobu si to drží stejnou kvalitu, takže není potřeba to nijak rozpitvávat. Vyzvdihnout musím zapojení Johna Malkoviche, kterej si ruskýho oligarchu vyloženě vychutnal. Naopak trochu to pokulhávalo v 6. sérii, kde zmizel Axe a je to znát - Mike Prince, kterého solidně hrál Corey Stoll, je v obchodování a chování až moc slušný (teda než začne sebestředně kandidovat) a ty Axovy podlé praktiky mi chybí. Co mi tam ještě vadilo, tak to, že občas se v seriálu mihnou asi nějaké osobnosti z reálného života z oboru kulinářství, financí, sportu... a vy je sice většinou neznáte, ale poznáte je podle toho, že jsou toporní herci a nebo že jsou tam jejich postavy vtlačené bez nějakého dalšího účelu. Často taky vystupují jako nosiči mouder nebo rádci, což bylo jak když vás někdo trefí prakem do oka. Ale jinak ve všech sériích jedeme mocnářské hry na nejvyšší úrovni a když myslíte, že výš to už nejde, tak jde. I když polovině věcí normální člověk (navíc z ČR) dost často nerozumí, ty důležité věci pochytíte a já si teda celý ten nabouchaný rytmus světa zbohatlíků užíval. Chválím tvůrce, že vytvořili opravdu komplexní propracovaný chytrý seriál s hlubokými postavami (jako že nejsou ploché... teda kromě Asia Kate Dillon, chch) ()

Reklama

bararich8 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přeceňovaná věc. Nuda hned v prvním díle je neúnosná a bohužel ani nevýrazné postavy to nedokážou zachránit (od herců jsem čekal mnohem víc, hlavně záporák je vyloženě protivný a nekoukatelný). Výsledkem je jen spousta žvanění a děj se hýbe dopředu jen velice pomalu. Největší vzrůšo je paradoxně Chuckova úchylka na podpatky. 1* ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Respekt všem kolegům tady na ČSFD, kteří se to dřív než já neostýchali počastovat špatným hodnocením. Vydržel jsem ne jeden, ale 2 díly, abych definitivně pochopil, že tohle je navzdory aktuálním 86-ti procentům totální, nesmyslnej, za vlasy přitaženej a přesto zoufale nudnej bullshit. Ale padají tu ohromný numera v dolarech, hodně lidem to evidentně stačí- sráči. ()

Mashak 

všechny recenze uživatele

Zatím 4.... Tři epizody za mnou a prozatím panuje velká spokojenost. Je to chytlavé, chytré, svěží a ani zdaleka to nestojí na D.Lewisovi, což je krok správným směrem. Navíc nemusíte být Michael Burry, aby jste pochopili odborné termíny. Díky tomu v seriálu prozatím nenacházím hluchá místa, a připojím vskutku povedené obsazení, tak má Mashak novou závislost. 2. série absolutní TOP!!! . . . už 5 ()

Galerie (1 448)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se natáčel ve čtvrti, kde skutečně bydlí herec Paul Giamatti, který hrál Chucka Rhoadese. (tedvidek94)
  • Během rodinné dovolené, kterou trávil Damian Lewis v Irsku, někdo zavolal FBI, protože se domníval, že se jedná o skutečného majitele hedge fondu, který se skrývá před zákonem. (tedvidek94)
  • V 4. epizóde 1. série sa objavila v malých cameo rolách trash metalová legenda Metallica. (Irktus)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama