Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (285)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

"Vánoční úklid je zbytečná věc, vždyť i ježíšek se narodil ve chlívku. Tak ať se u nás cítí jak doma" :o) Dal jsem si tu práci a vyrazil do kina a musím říct, že já v posledních třech dílech v kvalitě nepoznal rozdíl. Ohrané fóry, žádná velká kinematografie, ale to se tady celkem čeká... Takže slabé dvě, když jsou ty vánoce :-) i za Justina Bobra. ()

Alan_Shearer odpad!

všechny recenze uživatele

Ty píčo, to mě poser. Na Brabcovo veledílo nahlížim dvěma druhy pohledu. První z nich je pohled klasický, kterým hodnotím všechny filmy. Co si budeme, jedná se o totálni bullshit bez špetky vtipu, kreativity, inteligence a vlastně tam je všechno špatně. Jediný, co bych tolik nehanil, je scéna s prezidentem (mezi slepými jednooký králem) a existence nadržených prcin typu Bendová, Molnárová nebo ta starostova dcera Julie. Atmosféra nulová, vtipy stokrát ohraný, herecký výkony tristní, nápad se skokanskym můstkem blitka a vůbec nechápu, proč se do týhle kokotiny Brabec pouštěl ... že by penízky? Nemá Brabec dluhy? Nebo snad zmagořil? Celá série Kameňáku je odpad, ale jaksi taksi se z prvních tří dílů stal kult a zejména díl číslo jedna bych tolik neodsuzoval. Ale tohle umělý protáhovaní bez jakýkoliv inovace, kór ještě bez Zmrdka Trošky, už asi sto padesátej díl, kterej má za úkol akorát vydělat prachy a srát na všecko ostatní - nevim nevim. Chápu, že Kameňáka tvůrci nemyslej vážně a že nějaká dylina z Horní Dolní po vypití deseti lahváčů se tomu zasměje, ale tohle už je moc. Druhý pohled je čistě ironický a zmrdský. Cenim, že plejáda zkrachovalců, neherců a trapáků se sešla v jednom filmu. Chyběl mi snad už jenom Sagvan Tofi, Roman Skamene, Martin Zounar a Petr Rychlý ... samozřejmě bych si mohl vzpomenout ještě na Gondíka, Brožovou nebo Jaro Sypala, ale člověk nemůže mít všechno. Naštěstí nas kluci obohatili o kratké vystoupení vykopávek Upíra, Pitkina nebo dokonce Hrušky s Rosenbergem. Pokud se podívám na výčet charakterů, jsem spokojen. ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

V tomto případě bych doporučoval pravidlo" UKAŽ (lístek) A PAK PIŠ... To mě zajímalo jestli si tohle můžou dovolit na amerických UMD... Né tady si dělá každej co chce. Hold jsme v Čechách... vředu Evropy. Množství odpadů na m² bohužel dokazuje. Co jsme za vše hanící, závistivé, namyšlené blbce. Co dávají odpady jen z principu... Fakt jsem hrdej na to že jsem Čech, jup jup ja... Ale počkat! Nejsem! :D DÍKY BOHU! ()

P1tr odpad!

všechny recenze uživatele

Komediální odpad nezachránila ani změna režiséra, která není vůbec znát a kdyby nebyl v titulcích uveden F.A. Brabec, nenapadlo by mě, že toto není opět Troškovo dílo. Nejsmutnější asi je, že Brabec nezužitkoval své kameramanské zkušenosti a nezmohl se alespoň na zajímavý viuzál, který by rozptýlil od trestuhodně špatných vtipů. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ok tak oficiálně přiznávám, že Troška je skutečně kvalitní režisér, který si to státní vyznamenání zaslouží. Protože ač točí koniny, vždy vypadají jako řemeslně zvládnutá filmová díla na úrovni, kde scéna libovolně navazuje na druhou. Kde jednání postav vytváří určitý obrázek o charakteru a kde alespoň nějaká základní psychologie má logiku a humor je součástí děje. Když jsem viděl Kameňák 4, řekl jsem si no jo.... začínající režisér toto nezvládl. Ale nyní? F. A. Brabec je kvalitní režisér. Ten řemeslo má v malíku. A jakto, že se tedy jemu nedaří ten příběh udržet pohromadě jako Troškovi? Snad za to může scénář Marcela Bystroně. Nevím. Nicméně Vánoční Kameňák je film, u kterého jsem se ani jednou nezasmál. Nic v něm nemá logiku. Žádný dějový cíl ten film neobsahuje. Jen zdánlivé vtipy, které nedrží pohromadě žádný děj nebo postava, kterou byste si chtěli pamatovat a už vůbec jí fandit. Ano, kamera je obstojná a vánoční atmosféru z toho cítím jako zlaté prase. Ale k čemu to je, když vše ostatní je odpad? Jedna hvězda na okraji odpadní stoky a nikdy více! 20% ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní věta: „Tak tomu dávám rok, maximálně dva.“ Podobná hláška zazněla v českém filmu Pelíšky (1999): „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva roky.“ (SONY_)

Reklama

Reklama