Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 3

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (198)

Paldiny

všechny recenze uživatele

V jednom máš pravdu Patrik, nemáme právo hodnotiť tvoj život, ale z toho, čo si ukázal, som si ako nezasvätený moc nevzal. Vlastne len to, že máš nevlastného otca a toho pravého si dlho poznal iba z fotografie. Výpovedná hodnota dokumentu je mizivá a miesto zbytočných táranín učiteľky zo školy si radšej mohol vysvetliť prečo si utekal z domu. Nepochádzaš z kompletnej rodiny? Predstav si, to každý druhý. Nevychádzal si s rodičmi? Kto v puberte áno. Vysmievali sa ti v detstve? Hmm, asi si jediný. Zhodnoťme, že za sfilmovanie by viac stálo spracovanie vzostupu Kontrafaktu a vydania sa na sólovú dráhu, než hrabania v súkromí, ktoré dohromady aj tak nič nepovedalo. A ten záver s indickými predkami a obrátenie sa na hinduistickú vieru? Ako vážne? Ak áno, tak som potom rád, že si nenašiel pôvod v Rusku. A aby som len nerýpal, tak malé plus máš u mňa za nápad sledovať dokument s tvojou maličkosťou. ()

Brunky 

všechny recenze uživatele

Nebudem vypisovat všetko prečo si myslím že tento dokument nebol dobrý, iba jednu vec si nemôžem odpustiť. Celý názov filmu je zavádzajúci. Toto nieje žiaden film o ,,rytmusovi,, jeho začiatkoch, kariére a pesničkách. Je to film o Patrikovi, jeho osobnom živote, aký je, bez jeho mediálnej stránky. Pre to nechápem názov. 2* za časť z Indie :D ()

Reklama

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Známý raper Patrik Vrbovský je právě v těchto dnech zabořen do odborné vysokoškolské literatury a pečlivě se připravuje na státní závěrečnou zkoušku, díky které v případě úspěšnosti završí své magisterské studium… ne, počkat, to je chybně. Tak znovu. Známý raper Patrik Vrbovský se nedávno nechal slyšet, že svoji neziskovou humanitární organizaci nechá rozšířit i do zahraničí, aby tak jeho finanční, materiální, vzdělávací, osvětovou a duchovní pomoc mohli čerpat i ve světě… kurva, zase špatně. Ach, už vím! Známý raper Patrik Vrbovský si nechal udělat na levou kozu novou tetovačku Ježíška... jo, teď už to dává smysl. Loni došlo na poli kinematografie k tak zlomové události, že o ní psal kdekterý deník od New York Times, přes S jógou ku zdraví, až po Feru Lakatoše se svým blogem MarryMePatrik.sk - do kin totiž dorazil kultovní dokument Rámus: Syfiliskový sen. A snad by i trhal rekordy v tržbách, kdyby většina Rámusových fanoušků nebyla zavřená. Ale ti ostatní uvědoměle odnesli do místního kovošrotu veškerý obsah své lednice, protože jim někdo prozradil, že v potravinách je železo, a švihali podpořit svého nejoblíbenějšího cirkusáka zakoupením lupenu. Příběh je to vskutku dojemný; sledujeme osudovou cestu neschopné cigánské solviny, která odmaká sotva dvě směny u mekáče, aby zjistila, že práce nebude to pravý ořechový. A tak začne své spřízněné kohortě mongoloidních lopat recitovat oduševnělé básničky ve stoprocentním rýmu (čo ti jebe čo ti jebe, na gebulu ti to jebe) a zarobí takové peňazy, ze kterých se nám, nulám bez Breitlingů, závistí převrací čínská polívka v žaludku. Ono se není čemu divit. Rámus je jediný frajer, který se narodil až v pěti, poněvadž věděl, že ty první čtyři roky budou nuda a jeho mrzká grupa ho za to uznává. To ostatně můžeme zpozorovat i v některých záběrech; davová hysterie při jeho nástupu na pódium by se dala přirovnat k situaci, kdy donesete do pavilonu retardovaných šimpanzů talíř sušenek. Já teda ty Rámusovy autistické cákance naživo ještě neslyšel, protože jednak se s Hamánkem neúčastním soutěží o lístky na jeho koncerty a jednak jsem alergický na blbečky, ale nemyslím si, že v reálu by to nesrozumitelné blekotání znělo nějak líp. Pro dobro našich dětí bych proto doporučoval příští koncert situovat do areálu nějakého hezkého tábora, ideálně koncentračního. Aby tento komentář měl aspoň nějakou informační hodnotu - aktuální Barmský kurz: 1 USD = 6,5 kyatů. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Som mu dal zarobiť, nech si kúpi ešte hrubšiu reťázku. A popravde, nie je to až také hrozné. Treba to brať ako nahľadnutie do jeho menej známeho súkromia cez časozberný film, kde sa prelína detstvo, koncerty, úplné začiatky, frajerky a podobne. Pre mňa osobne to bol prínos v tom, že divák lepšie pochopí obsah niekoľkých jeho textov a začnú mu pripadať úplne inak. Vzťah s tatkom síce trochu pokulhával, ale je to jeho vec. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Shimargh odpad!

všechny recenze uživatele

Ha, Rytmus vůbec není drsný a tvrdý rapper, jak se směle prezentuje v textech a klipech - je to jen vobyčejnej, přecitlivělej, zamindrákovanej uhrovatej kriplíček, kterýmu chybí tatínek a děti na něj byli tak mooooc moooocinky zlí, fňuky fňuk. PS: Klipy, muziku a jeho texty mám rád, ale jinak je to hroznej vocásek. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)
  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)
  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama