Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (90)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený dokument plný dechberoucích záběrů a poznatků ze zvířecí říše, který nabízí divákům pohled na jeden den ze života těchto úžasných tvorů, kteří nepřestanou člověka překvapovat, ať už jejich zvyklostmi, jedinečností či téměř každodenním bojem o holý život. Tvůrcům a kameramanům patří moje hluboká poklona a obdiv! Zkrátka velmi povedený devadesátiminutový exkurz do vzdálených i blízkých krajin, který je pastvou pro smysly. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC jsou bez diskuze to nejlepší na této planetě. Oni tohle prostě umí. Možná, jak tu někdo upozorňuje, záběry vytáhli odnikud jinud, nevím. Já jsem podobné zatím neviděl a to už jsem pár dokumentů shlédl. Nutno říct, že tady se ale tvůrci nezaměřili jen na zvířata. Tím se dostáváme k dech beroucím záběrům na západ slunce či Zemi z vesmíru. A to si dám klidně zase a znovu. Na celém filmu se vůbec podílel hodně zajímavý tvůrčí tým. Češi měli to štěstí, že se dabingu ujal Ivan Trojan. Myslím, že by klidně mohl dabovat vícero žánrových pořadů. Kdyby nic jiného, je to úžasná vizuální podívaná. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Redfordův komentář nezúčastněný, ale třeba by to časem rozjel, jenže to by v Oku nesměla myš lamelozubá přitáhnout v lamelozubech Trojana. Nejdelší reklama na T-Mobile v historii. Ale už aspoň konečně vim, jak vypadá jepice a že Opičí král je hulman kid, víc nepotřebuju. A rozhodně nepotřebuju ty řeči na konci, takže 3*. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dokument určený primárně asi dětem. Z tohoto důvodu bych měl tendenci nějaké ty chyby promíjet, nicméně i tak mi přišlo, že zapeklitá dramaturgická výstavba "příběhu" (odvyprávíme den na naší planetě tak, že budeme přestřihávat mezi tímhle zvířetem v oceánu a tímhle v džungli...) má velké rezervy. Jak už tomu u podobných dokumentů BBC bývá, vizuální stránka je nádherná. Nebo by alespoň měla být. Chvílemi totiž epické momentky vystřídají nedostatečně kvalitní záběry (pravděpodobně z akčních kamer). Netřeba mluvit o tom, že natáčet takto zvířata je nesmírně obtížná záležitost, ale podobných dokumentárních cyklů běží každý den v televizi hromada a mám pocit, že mnohé disponují kvalitnějším obrazovým zpracováním. Všehovšudy se jedná o milou záležitost, která ale, podle mého názoru, v nekonečném množství podobných a řekl bych i kvalitnějších a smysluplnějších (tady se moc faktů o zvířatech nedozvíte) zvířecích dokumentů zcela zapadne. 6/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Rád bych poděkoval kinu Aero za možnost vidět film s velkým předstihem a za pozvání na předpremiéru :). Měli jsme možnost vidět prvních pár minut v originále a zbytek projekce v dabingu, díky menším technickým komplikacím:). Pro mě osobně, jednoznačně Redford. Zpět k filmu. Sérii Zázračná planeta jsem samozřejmě viděl a považuji ji za vrchol dokumentární tvorby (a také filmy od Davida Attenborougha) a za přírodopisné orgie. I tento snímek není výjimkou, krásné scenérie, podmanivá hudba, různorodost, barevnost, sranda, pecka film pro celou rodinu (spíše pro ty menší). Dokument o tom jak bychom si naší planetky měli vážit a jak je krásná. [Bio Oko] ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)
  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)

Reklama

Reklama