Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (90)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený dokument plný dechberoucích záběrů a poznatků ze zvířecí říše, který nabízí divákům pohled na jeden den ze života těchto úžasných tvorů, kteří nepřestanou člověka překvapovat, ať už jejich zvyklostmi, jedinečností či téměř každodenním bojem o holý život. Tvůrcům a kameramanům patří moje hluboká poklona a obdiv! Zkrátka velmi povedený devadesátiminutový exkurz do vzdálených i blízkých krajin, který je pastvou pro smysly. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

BBC tohle zkrátka umí, její přírodopisné dokumentární filmy jsou nádherné a jednotlivé záběry jsou úchvatné jako příroda sama. Některé pasáže nás doma zaujaly natolik, že jsme si je museli pouštět opakovaně. BBC musím pochválit i za to, že pokud jde o dokumentární rodinný film, je brán ohled i na dětské diváky. Všechny záběry na souboje a lovy predátorů jsou tomu uzpůsobeny a alespoň většina z nich dopadne dobře. Ale u mladé zebry překonávající prudkou řeku plnou nástrah jsme byli pořádně napjatí. :-) Jediná drobná výtka je časté přeskakování z prostředí do prostředí. Na naší planetě je tolik krás, že se tvůrci nemohli rozhodnout, co nám chtějí ukázat a snažili se tak do filmu nacpat co nejvíce. Osobně bych klidně ocenil celý den jen ve společnosti například zeber. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu rád dokumenty od BBC - ale když mi někdo chce servírovat celovečerní dokumentární film, a ona je to recyklační složenina "toho nejlepšího" z jiných dokumentů, je v tom určitý pocit zrady. Neříkám, že vás stejně neohromí organizovaný lov stovek hadů svištících po kamenech na Galapágách nebo se nepobavíte u drbajících se medvědů, ale je to tak nějak... jako podle příručky. Ano, jistě, má to být výkladní skříň pestrosti života na Zemi, ale na mě to nějak nefungovalo. Pokud to ale má být primárně záležitost "pro celou rodinu", tak záměr tvůrců dává smysl. 70% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pekný relaxačný film, ktorý nemá príliš rýchle tempo. Je to výber toho najlepšieho z Planéty Zem, takže je to všehochuť bez konkrétnej témy. Problém som mal len s tým, že som už všetky scény videl v iných epizódach a bolo to ako vedieť vopred rozuzlenie kriminálky. Ale rád som videl, že svetielkujúce huby sú skutočné a nie sú len v Avatarovi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $81,345Tržby Celosvetovo $12,851,540▐ Tak trochu podraz, lebo je to prevažne výber tých naj záberov z ostatných dokumentov BBC. Časť z nich som videl takže som mal repete ale príjemné! Dá sa na to pozerať stále, sú to úžasné zábery. /90%/ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)
  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)

Reklama

Reklama